Over de beveiligingsinhoud van watchOS 2.2

In dit document wordt de beveiligingsinhoud van watchOS 2.2 beschreven.

Ter bescherming van onze klanten maakt Apple geen beveiligingskwesties openbaar en bespreekt of bevestigt Apple deze niet totdat een volledig onderzoek is uitgevoerd en de benodigde patches of releases beschikbaar zijn. Bezoek de website Apple-productbeveiliging voor meer informatie over Apple-productbeveiliging.

Raadpleeg Hoe gebruikt u de Apple Product Security PGP-sleutel voor meer informatie over het gebruik van de Apple PGP-sleutel voor productbeveiliging.

Waar mogelijk worden CVE-ID’s als referentie voor kwetsbaarheden gebruikt voor verdere informatie.

Raadpleeg Apple-beveiligingsupdates voor meer informatie over andere beveiligingsupdates.

watchOS 2.2

• Schijfkopieën

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij het parseren van schijfkopieën. Dit probleem is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1717: Frank Graziano van Yahoo! Pentest Team

• FontParser

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: het openen van een kwaadwillig vervaardigd pdf-bestand kan leiden tot het onverwacht beëindigen van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1740: HappilyCoded (ant4g0nist en r3dsm0k3) in samenwerking met het Zero Day Initiative (ZDI) van Trend Micro

• HTTP-protocol

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een externe aanvaller kan willekeurige code uitvoeren

Beschrijving: er waren meerdere kwetsbaarheden in versies van nghttp2 lager dan 1.6.0, waarvan de ernstigste mogelijk heeft geleid tot het uitvoeren van willekeurige code. Deze zijn verholpen door nghttp2 bij te werken naar versie 1.6.0.

CVE-ID

CVE-2015-8659

• IOHIDFamily

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1719: Ian Beer van Google Project Zero

• IOHIDFamily

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan de lay-out van het kernelgeheugen bepalen

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1748: Brandon Azad

• Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1720: Ian Beer van Google Project Zero

CVE-2016-1721: Ian Beer van Google Project Zero en Ju Zhu van Trend Micro

CVE-2016-1754: Lufeng Li van Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2016-1755: Ian Beer van Google Project Zero

• Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een use-after-free-probleem is verholpen door een verbeterd beheer van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1750: CESG

• Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: meerdere overlopen bij gehele getallen zijn verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-ID

CVE-2016-1753: Juwei Lin van Trend Micro in samenwerking met het Zero Day Initiative (ZDI) van Trend Micro

• Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een app kan de codeondertekening omzeilen

Beschrijving: er was een probleem met de bevoegdheden waarbij de uitvoerbevoegdheid ten onrechte is toegekend. Dit probleem is verholpen door een verbeterde validatie van bevoegdheden.

CVE-ID

CVE-2016-1751: Eric Monti van Square Mobile Security

• Kernel

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma zorgt mogelijk voor een weigering van service

Beschrijving: een probleem met weigering van service is verholpen door een verbeterde validatie.

CVE-ID

CVE-2016-1752: CESG

• libxml2

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde XML kan leiden tot het onverwacht afsluiten van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2015-1819

CVE-2015-5312: David Drysdale van Google

CVE-2015-7499

CVE-2015-7500: Kostya Serebryany van Google

CVE-2015-7942: Kostya Serebryany van Google

CVE-2015-8035: gustavo.grieco

CVE-2015-8242: Hugh Davenport

CVE-2016-1761: wol0xff in samenwerking met het Zero Day Initiative (ZDI) van Trend Micro

CVE-2016-1762

• libxslt

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigde XML kan leiden tot het onverwacht afsluiten van het programma of het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: een probleem met verwarring van het type is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2015-7995: puzzor

• Berichten

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een aanvaller die certificate pinning van Apple kan omzeilen, TLS-verbindingen kan onderscheppen, berichten kan invoegen en gecodeerde bijlageberichten kan opnemen, kan mogelijk bijlagen lezen

Beschrijving: een cryptografisch probleem is verholpen door dubbele berichten op de client te weigeren.

CVE-ID

CVE-2016-1788: Christina Garman, Matthew Green, Gabriel Kaptchuk, Ian Miers en Michael Rushanan van Johns Hopkins University

• Beveiliging

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd certificaat kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging in de ASN.1-decoder. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-ID

CVE-2016-1950: Francis Gabriel van Quarkslab

• syslog

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelbevoegdheden

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1722: Joshua J. Drake en Nikias Bassen van Zimperium zLabs

• TrueTypeScaler

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: het verwerken van een kwaadwillig vervaardigd lettertypebestand kan leiden tot het uitvoeren van willekeurige code

Beschrijving: er was een probleem met geheugenbeschadiging bij de verwerking van lettertypebestanden. Dit probleem is verholpen door een verbeterde invoervalidatie.

CVE-ID

CVE-2016-1775: 0x1byte in samenwerking met het Zero Day Initiative (ZDI) van Trend Micro

• WebKit

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: het verwerken van kwaadwillig vervaardigde webinhoud kan leiden tot het uitvoeren van een willekeurige code

Beschrijving: meerdere problemen met geheugenbeschadiging zijn verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-1723: Apple

CVE-2016-1724: Apple

CVE-2016-1725: Apple

CVE-2016-1726: Apple

CVE-2016-1727: Apple

• Wi-Fi

Beschikbaar voor: Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition en Apple Watch Hermès

Impact: een aanvaller in een geprivilegieerde netwerkpositie kan willekeurige code uitvoeren

Beschrijving: er was een probleem met framevalidatie en geheugenbeschadiging voor een bepaald ethertype. Dit probleem is verholpen door extra validatie van het ethertype en een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-ID

CVE-2016-0801: een anonieme onderzoeker

CVE-2016-0802: een anonieme onderzoeker

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.