Nieuw in Klaslokaal

Lees hier meer over de nieuwste updates voor Klaslokaal voor iPad en Klaslokaal voor Mac.

Met Klaslokaal maakt u van de iPad of Mac een krachtige onderwijsassistent. Leraren kunnen leerlingen met iPads begeleiden bij hun lessen, hun vorderingen bijhouden en zorgen dat ze niet achterop raken. U kunt met Klaslokaal heel eenvoudig dezelfde app starten op de apparaten van alle leerlingen, of voor elke groep leerlingen een andere app starten. Dankzij Klaslokaal kunnen leraren zich volledig richten op het lesgeven en leerlingen op het leren.

Nieuw in Klaslokaal 3.7 voor iPad en Klaslokaal 2.7 voor Mac

• Deel eenvoudig bestanden met leerlingen als actiepunt in agenda's

• Vind snel agenda's met een nieuwe lijstweergave en de mogelijkheid om te zoeken en sorteren

Oudere versies

Lees wat er nieuw is in oudere versies van Klaslokaal voor Mac en Klaslokaal voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 3.6.1 voor iPad en Klaslokaal 2.6.1 voor Mac

• Maak slimme lesplannen aan met behulp van agenda's om de dagelijkse planning op orde te houden

• Wijs acties toe voor elke taak in een agenda om het nog gemakkelijker te maken om meerdere leerhulpmiddelen tegelijk te gebruiken

• Wijs tijdverwachtingen toe en gebruik de ingebouwde timer voor elke taak om optimaal gebruik te maken van de instructietijd

• Open een klas rechtstreeks vanuit een agenda om meteen aan de slag te gaan

• Bewaar en dupliceer agenda's om ze snel opnieuw te gebruiken voor dezelfde klas of andere klassen

• Open meerdere Klaslokaal-vensters om agenda's en klassen in real time aan te maken, te wijzigen en te bekijken

Lees meer over de vereisten voor Klaslokaal voor klassen die zijn gesynchroniseerd met Apple School Manager, met MDM gesynchroniseerde klassen en onbeheerde klassen.

Als u Klaslokaal wilt gebruiken in macOS Monterey, is Klaslokaal 2.5 of hoger vereist.

Nieuw in Klaslokaal 2.5 voor Mac

• Deze update bevat oplossingen voor problemen en prestatieverbeteringen.

Nieuw in Klaslokaal 2.4.1 voor Mac

Neem op afstand via internet of in de buurt via Bluetooth deel aan Klaslokaal-sessies

• Leerlingen krijgen een melding met een beltoon en banner wanneer er een verzoek binnenkomt om verbinding te maken met een externe Klaslokaal-sessie

• Met verbeterde regelaars kunnen leerlingen de verbinding met een externe Klaslokaal-sessie verbreken en een tijd instellen waarna de verbinding automatisch wordt verbroken wanneer hun apparaat in de sluimerstand staat

• Klaslokaal-sessies kunnen gelijktijdig worden bijgewoond door een combinatie van leerlingen in de buurt en op afstand

Verbeterd groepsbeheer en verbeterde regelaars

• Gebruik de navigatiekolom om eenvoudig en met minder tikken groepen aan te maken, te beheren en te wijzigen

• Gebruik slimme groepen om snel leerlingen te bekijken op basis van nabijheid of externe verbindingen en de app die op de voorgrond is geopend

• Beheer de apparaten van leerlingen op basis van de apparaatstatus, inclusief apparaattype, online of offline, en batterij bijna leeg

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.4.1 voor Mac.

Nieuw in Klaslokaal 2.3 voor Mac

• Maak klassen aan en wijzig klassen die worden gesynchroniseerd met Apple School Manager

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.3 voor Mac.

Nieuw in Klaslokaal 2.2 voor Mac

• Krijg toegang tot klassen die zijn geconfigureerd via Apple School Manager door met een beheerde Apple ID in te loggen op uw apparaat

• Gebruik AirPlay om lesgegevens te projecteren op een Apple TV wanneer leerlingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een door de leerkracht aangemaakte klas

• Pas de grootte van de schermen van leerlingen aan met 'knijp om te zoomen'

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.2 voor Mac.

Nieuw in Klaslokaal 2.1 voor Mac

• Leerkrachten kunnen nu de huidige app op apparaten van leerlingen verbergen, zodat iPads teruggaan naar het beginscherm en Mac-computers naar de Finder.

• Deze update bevat ook oplossingen voor problemen en prestatieverbeteringen.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.1 voor Mac.

Nieuw in Klaslokaal 2.0 voor Mac

• Beheer Mac-computers van leerlingen waarop macOS Mojave 10.14.4 of hoger is geïnstalleerd

• Navigeer naar deeplinks in apps die compatibel zijn met ClassKit

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.0 voor Mac.

Nieuw in Klaslokaal 1.0.1 voor Mac

Leraren worden niet meer gevraagd om beheerdersinloggegevens wanneer leerlingen verbinding maken met een door de beheerder aangemaakte les.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 1.0.1 voor Mac.

Over Klaslokaal 1.0 voor Mac

Klaslokaal is nu beschikbaar voor de Mac. Deze versie heeft dezelfde functies als de iPad-versie.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 1.0 voor Mac.

Nieuw in Klaslokaal 3.5 voor iPad

• Deze update bevat oplossingen voor problemen en prestatieverbeteringen.

Nieuw in Klaslokaal 3.4.1 voor iPad

Neem op afstand via internet of in de buurt via Bluetooth deel aan Klaslokaal-sessies

• Leerlingen krijgen een melding met een beltoon en banner wanneer er een verzoek binnenkomt om verbinding te maken met een externe Klaslokaal-sessie

• Met verbeterde regelaars kunnen leerlingen de verbinding met een externe Klaslokaal-sessie verbreken en een tijd instellen waarna de verbinding automatisch wordt verbroken wanneer hun apparaat in de sluimerstand staat

• Klaslokaal-sessies kunnen gelijktijdig worden bijgewoond door een combinatie van leerlingen in de buurt en op afstand

Verbeterd groepsbeheer en verbeterde regelaars

• Gebruik de navigatiekolom om eenvoudig en met minder tikken groepen aan te maken, te beheren en te wijzigen

• Gebruik slimme groepen om snel leerlingen te bekijken op basis van nabijheid of externe verbindingen en de app die op de voorgrond is geopend

• Beheer de apparaten van leerlingen op basis van de apparaatstatus, inclusief apparaattype, online of offline, en batterij bijna leeg

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 3.4.1 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 3.3 voor iPad

• Maak klassen aan en wijzig klassen die worden gesynchroniseerd met Apple School Manager

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 3.3 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 3.2 voor iPad

• Krijg toegang tot klassen die zijn geconfigureerd via Apple School Manager door met een beheerde Apple ID in te loggen op uw apparaat

• Gebruik AirPlay om lesgegevens te projecteren op een Apple TV wanneer leerlingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een door de leerkracht aangemaakte klas

• Pas de grootte van de schermen van leerlingen aan met 'knijp om te zoomen'

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 3.2 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 3.1.1 voor iPad

• Deze update bevat stabiliteitsverbeteringen en oplossingen voor problemen.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 3.1.1 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 3.1 voor iPad

• Leerkrachten kunnen nu de huidige app op apparaten van leerlingen verbergen, zodat iPads teruggaan naar het beginscherm en Mac-computers naar de Finder.

• Ondersteuning voor de donkere modus

• Deze update bevat ook oplossingen voor problemen en prestatieverbeteringen.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 3.1 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 3.0 voor iPad

• Beheer Mac-computers van leerlingen waarop macOS Mojave 10.14.4 of hoger is geïnstalleerd

• Navigeer naar deeplinks in apps die compatibel zijn met ClassKit

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 3.0 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 2.3.1 voor iPad

• Verbeterde betrouwbaarheid voor het aanmeldingsproces van studenten voor een les.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.3.1 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 2.3 voor iPad

• Compatibiliteit met iOS 12

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.3 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 2.2 voor iPad

• Navigeren biedt nu de mogelijkheid om het apparaat van de leerling te vergrendelen in de gekozen app.

• Nieuwe iOS-beperking die toestemming van de leraar vereist om een door de leraar aangemaakte klas op een beheerd apparaat van een leerling te verlaten.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.2 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 2.1 voor iPad

• Voordat de leraar na het beëindigen van een les terugkeert naar de leskiezer, wordt er nu een nieuw scherm met tijdlijnen van de activiteiten van leerlingen weergegeven.

• Met de nieuwe 'Sleep en zet neer'-functie van iOS 11 deelt u URL's, documenten, afbeeldingen en meer met individuele leerlingen of groepen leerlingen.

• Er zijn drie nieuwe configuratieprofielen waarmee u de instellingen voor 'Volg lessen', 'Apps en apparaat vergrendelen' en 'AirPlay en scherm bekijken' voor door een leraar aangemaakte klassen kunt instellen, configureren of afdwingen zodat deze overeenkomen met de instellingen voor door de beheerder aangemaakte klassen.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.1 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 2.0 voor iPad

• Klassen aanmaken in Klaslokaal en leerlingen in de buurt uitnodigen om eraan deel te nemen

• Documenten en links delen met apparaten van leerlingen via AirDrop (vervangt de deelextensie voor Klaslokaal)

• Leerlingen kunnen documenten en links delen met hun leraar via AirDrop

• Audio op apparaten van leerlingen dempen

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 2.0 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 1.1.2 voor iPad

• Oplossing voor een probleem waardoor Klaslokaal soms geen apparaten van leerlingen in de buurt kon detecteren.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 1.1.2 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 1.1.1 voor iPad

• Verbeterde ondersteuning voor met toegangscode beveiligde Apple TV-apparaten.

• Een groep wijzigen in Slide Over of Split View.

• Apps filteren op naam in het actiedialoogvenster 'Open app'.

Meer informatie over de vereisten voor Klaslokaal 1.1.1 voor iPad.

Nieuw in Klaslokaal 1.1 voor iPad

• Met een nieuwe deelextensie kunt u links vanuit Safari en andere apps versturen via het venster voor delen.

• Navigeren naar iTunes U-cursussen

• Leerlingen toevoegen aan en verwijderen uit door de leraar aangemaakte groepen

Meer informatie over de functies van en vereisten voor Klaslokaal 1.1 voor iPad

Over Klaslokaal 1.0 voor iPad

Meer informatie over de functies van en vereisten voor Klaslokaal 1.0 voor iPad.

Gedeelde iPads toewijzen aan leerlingen

• Na de configuratie maakt Klaslokaal verbinding met de apparaten van leerlingen in de buurt.

• De leerlingen krijgen de juiste gedeelde iPad toegewezen, doordat Klaslokaal bijhoudt welk apparaat de leerling de vorige keer heeft gebruikt.

• Als de leerlingen klaar zijn, kan de leraar ze eenvoudig uitloggen, zodat de gedeelde iPads klaar zijn voor de volgende les.

Het werk van een leerling starten, sturen of pauzeren

• Met één tik apps, websites of boeken openen op apparaten van leerlingen

• Apparaten vergrendelen op één enkele app, zodat de leerling niet wordt afgeleid

• Schermen vergrendelen om een pauze in te lassen of de aandacht van de klas te krijgen

Zien wat de leerlingen zien met Schermweergave

• Een overzicht bekijken van de schermen van alle leerlingen tegelijk

• Het scherm van één leerling bekijken

• Leerlingen kunnen zien wanneer de leraar meekijkt

Het werk van leerlingen delen op de Apple TV in het lokaal

• Het werk van leerlingen laten zien aan de rest van de klas

• Het scherm van een leerling draadloos presenteren via AirPlay

• Leerlingen kunnen zien wanneer hun scherm wordt gepresenteerd

Vergeten wachtwoorden direct tijdens de les opnieuw instellen

• Een beheerde Apple ID opnieuw instellen zonder IT te hoeven bellen

Apparaten van leerlingen indelen in groepen

• Klaslokaal deelt leerlingen automatisch in in groepen, op basis van de apps die ze gebruiken

• Leraren kunnen zelf leerlingen indelen in projectgroepen

• Acties uitvoeren op hele groepen of op individuele leerlingen binnen een groep

Ideaal voor zowel persoonlijke als gedeelde iPads

• Alle activiteit vindt plaats binnen het lokale netwerk