Over Klaslokaal 2.2

Meer informatie over uw nieuwe onderwijsassistent.

Met Klaslokaal maakt u van de iPad een krachtige onderwijsassistent. Docenten kunnen hiermee leerlingen begeleiden bij hun lessen, hun vorderingen bijhouden en zorgen dat ze niet achterop raken. U kunt met Klaslokaal heel eenvoudig dezelfde app starten op de apparaten van alle leerlingen, of voor elke groep leerlingen een andere app starten. Dankzij Klaslokaal kunnen leerkrachten zich volledig richten op het lesgeven, en leerlingen op het leren.

Nieuw in Klaslokaal 2.2

• Navigeren biedt nu de mogelijkheid om het apparaat van de leerling te vergrendelen in de gekozen app.
  • Nieuwe iOS-beperking die toestemming van de leerkracht vereist om een door de docent aangemaakte klas op een beheerd apparaat van een leerling te verlaten.

Lees meer over de vereisten voor de Klaslokaal-app

Nieuw in Klaslokaal 2.1

• Voordat de leerkracht na het beëindigen van een les terugkeert naar de leskiezer, wordt er nu een nieuw scherm met tijdlijnen van de activiteiten van leerlingen weergegeven.
  • Met de nieuwe 'Sleep en zet neer'-functie van iOS 11 deelt u URL's, documenten, afbeeldingen en meer met individuele leerlingen of groepen leerlingen.
  • Er zijn drie nieuwe configuratieprofielen waarmee u 'Volg lessen', 'Apps en apparaat vergrendelen' en 'AirPlay en scherm bekijken' voor door een docent gemaakte klassen kunt instellen, configureren of afdwingen zodat deze overeenkomen met de instellingen voor door de beheerder gemaakte klassen.

Lees meer over de vereisten voor de Klaslokaal-app

Nieuw in Klaslokaal 2.0

• Klassen aanmaken in Klaslokaal en leerlingen in de buurt uitnodigen om eraan deel te nemen
  • Documenten en koppelingen delen met apparaten van leerlingen via AirDrop (vervangt de extensie voor delen van Klaslokaal)
  • Leerlingen kunnen documenten en koppelingen delen met hun leerkracht via AirDrop
  • Audio op apparaten van leerlingen dempen

Meer informatie over de vereisten voor de Klaslokaal-app

Nieuw in Klaslokaal 1.1.2

• Oplossing voor een probleem waardoor Klaslokaal soms geen apparaten van studenten in de buurt kon detecteren.

Vereisten voor Klaslokaal 1.1.2 vindt u in Klaslokaal Help.

Nieuw in Klaslokaal 1.1.1

• Verbeterde support voor met toegangscode beveiligde Apple TV-apparaten
  • Een groep bewerken in Slide Over of Split View
  • Apps filteren op naam in het actiedialoogvenster 'Open app'

Vereisten voor Klaslokaal 1.1.1 vindt u in Klaslokaal Help.

Nieuw in Klaslokaal 1.1

• Met een nieuwe extensie voor delen kunt u koppelingen vanuit Safari en andere apps versturen via het venster voor delen.
  • Navigeren naar iTunes U-cursussen
  • Studenten toevoegen aan en verwijderen uit door de docent gemaakte groepen

Vereisten voor Klaslokaal 1.1 vindt u in Klaslokaal Help.

Over Klaslokaal 1.0

Deze functies zijn in Klaslokaal 1.0 geïntroduceerd.

Vereisten voor Klaslokaal 1.0 vindt u in Klaslokaal Help.

Gedeelde iPads toewijzen aan leerlingen

• Na de configuratie maakt Klaslokaal verbinding met de apparaten van leerlingen in de buurt.
  • De leerlingen krijgen de juiste gedeelde iPad toegewezen, doordat Klaslokaal bijhoudt welk apparaat de leerling de vorige keer heeft gebruikt.
  • Als de leerlingen klaar zijn, kan de docent ze eenvoudig uitloggen, zodat de gedeelde iPads klaar zijn voor de volgende les.

Het werk van een leerling starten, sturen of pauzeren

• Met één tik apps, websites of boeken openen op apparaten van leerlingen
  • Apparaten vergrendelen op één enkele app, zodat de leerling niet wordt afgeleid
  • Schermen vergrendelen om een pauze in te lassen of de aandacht van de klas te krijgen

Zien wat de leerlingen zien met Schermweergave

• Een overzicht bekijken van de schermen van alle leerlingen tegelijk
  • Het scherm van één leerling bekijken
  • Leerlingen kunnen zien wanneer de docent meekijkt

Het werk van leerlingen delen op de Apple TV in het lokaal

• Het werk van leerlingen laten zien aan de rest van de klas
  • Het scherm van een leerling draadloos presenteren via AirPlay
  • Leerlingen kunnen zien wanneer hun scherm wordt gepresenteerd

Vergeten wachtwoorden direct tijdens de les opnieuw instellen

• Een beheerde Apple ID opnieuw instellen zonder IT te hoeven bellen

Apparaten van leerlingen indelen in groepen

• Klaslokaal deelt leerlingen automatisch in in groepen, op basis van de apps die ze gebruiken
  • Docenten kunnen zelf leerlingen indelen in projectgroepen
  • Acties uitvoeren op hele groepen of op individuele leerlingen binnen een groep

Ideaal voor zowel persoonlijke als gedeelde iPads

• Alle activiteit vindt plaats binnen het lokale netwerk