Een Apple Music-studentenabonnement nemen

Als je student bent aan een erkende universiteit, kun je je tot 48 maanden tegen een verlaagd maandtarief abonneren op Apple Music. Lees hier hoe je een studentenabonnement afsluit en hoe je je studentenstatus opnieuw verifieert om je studentenabonnement te verlengen.

Hoe kom je in aanmerking voor een Apple Music-studentenabonnement?

Je moet een associate-, bachelor-, postdoctorale of gelijkwaardige opleiding in het hoger onderwijs volgen aan een hogeschool of universiteit.

Voordat je je abonneert

Een studentenabonnement nemen op Apple Music

Als je momenteel geabonneerd bent op Apple Music, lees je hoe je je abonnement kunt wijzigen. Als je een nieuwe abonnee bent, volg je de onderstaande stappen.

1. Open de Apple Music-app of iTunes voor Windows.

2. Ga naar 'Luister nu'.

3. Kies het aanbod voor een proefabonnement (één proefabonnement per persoon).*

4. Kies 'Student'.

5. Kies 'Kom je in aanmerking?'.

6. Volg de stappen op het scherm om je studentenstatus te verifiëren.

7. Nadat je studentenstatus is geverifieerd, volg je de stappen op het scherm om een ​​gratis proefabonnement te starten en een studentenabonnement aan te schaffen met je Apple ID. Hulp nodig?

* Om gebruik te kunnen maken van het aanbod voor een proefabonnement, moet je een nieuwe abonnee zijn.

Toegang krijgen tot Apple TV+ met je Apple Music-studentenabonnement

Als je een Apple Music-studentenabonnement hebt, krijg je zonder extra kosten toegang tot Apple TV+. Je hoeft alleen maar de Apple TV-app te openen om naar Apple Originals te kijken. Je kunt deze toegang tot Apple TV+ niet delen via 'Delen met gezin'.

Je studentenstatus opnieuw verifiëren

Om je studentenabonnement te verlengen, moet je één keer per jaar opnieuw verifiëren dat je student bent. Je kunt je studentenstatus opnieuw verifiëren in de Apple Music-app of in iTunes voor Windows. Je kunt ook opnieuw verifiëren via Instellingen op je iPhone of iPad.

Je studentenstatus opnieuw verifiëren in de Apple Music-app of iTunes voor Windows

1. Open de Apple Music-app of iTunes voor Windows.

2. Als je een bericht ziet waarin je wordt gevraagd je studentenstatus te verifiëren, kies je 'Kom je in aanmerking?' of 'Verifieer studentenstatus'. Hulp nodig?

3. Volg de stappen op het scherm om je studentenstatus te verifiëren.

4. Als de verificatie is voltooid, word je automatisch teruggeleid naar de Apple Music-app of iTunes en kun je je Apple Music-studentenabonnement voortzetten.

Je studentenstatus opnieuw verifiëren via Instellingen op je iPhone of iPad

1. Ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'Abonnementen'.

2. Tik op 'Apple Music'.

3. Tik op 'Verifieer studentenstatus'. Hulp nodig?

4. Volg de stappen op het scherm om te verifiëren dat je een student bent.

5. Als de verificatie voltooid is, zie je een bevestigingsscherm.

Hulp nodig?

Zoek hieronder je probleem om de oplossing te lezen.

Als je hulp nodig hebt met UNiDAYS of SheerID

• Als je een nieuwe abonnee bent en in de Apple Music-app een bericht ziet dat je beoordeling in behandeling is, kun je onderaan dat scherm op 'Krijg hulp' tikken om contact op te nemen met SheerID.

• Als je studentverificatieproces via UNiDAYS is verlopen, neem je contact op met UNiDAYS Support.

Als je je studentenstatus niet opnieuw verifieert

Als je nog student bent en je studentenstatus niet opnieuw verifieert tijdens de verificatieperiode, wordt je studentenabonnement automatisch verlengd als een individueel Apple Music-abonnement. Als je het studentenabonnement met korting wilt, moet je je opnieuw abonneren als student en het verificatieproces doorlopen.

Als je geen student meer bent of als je een studentenabonnement van 48 maanden voltooit

Je studentenabonnement wordt automatisch verlengd als een individueel Apple Music-abonnement. Als je wordt gevraagd je studentenstatus te verifiëren in de Apple Music-app, kies je 'Ik ben geen student meer'.

De beschikbaarheid van Apple Music en Apple TV+ kan per land of regio verschillen. Lees wat er in jouw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.