Een Apple Music-studentenabonnement nemen

Studenten aan erkende universiteiten en hogescholen1 kunnen zich tegen een verlaagd maandtarief abonneren op Apple Music.

Als u studeert aan een erkende universiteit of hogeschool1, kunt u tot 48 maanden (4 jaar) een abonnement nemen op Apple Music tegen een verlaagd abonnementstarief2. Deze periode hoeft niet ononderbroken te zijn.

Het Apple Music-studentenabonnement is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Meer informatie over de beschikbaarheid van Apple Music.

Meer informatie over Apple Music en Apple Music-prijzen2.

Lees wat u moet doen als u al een Apple Music-abonnement hebt.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen.

Over validatie

Als u zich aanmeldt voor Apple Music als studentabonnee, bevestigt UNiDAYS, een service voor het valideren van studenten, dat u bent ingeschreven bij een erkende universiteit of hogeschool1.

UNiDAYS valideert uw studentenstatus regelmatig opnieuw. Als UNiDAYS vaststelt dat u geen student meer bent of als u al 48 maanden een studentenabonnement hebt, wordt uw abonnement automatisch omgezet naar een individueel Apple Music-abonnement.

Een abonnement nemen op Apple Music

Voordat u een abonnement neemt, moet u controleren of u op al uw apparaten de meest recente software hebt.

• Werk de iOS-software op uw iPhone, iPad of iPod touch bij.
  • Download de nieuwste versie van iTunes op uw Mac of pc.
  • Werk uw Android-telefoon bij naar Android 4.3 (Jelly Bean) of hoger.

Volg vervolgens de stappen om u aan te melden als nieuwe Apple Music-abonnee op een iPhone, iPad of iPod touch, op een Mac of pc of op een Android-telefoon.

U kunt ook een individueel abonnement omzetten in een studentenabonnement. Lees wat u moet doen als u al een Apple Music-abonnement hebt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Muziek-app. Als u het bericht 'Welkom bij Apple Music' niet ziet, tikt u op 'Voor jou' onder aan het scherm.
  2. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music of eerder een proefabonnement hebt gehad, tikt u op het aanbod voor een proefabonnement.
    Als u zich momenteel abonneert op Apple Music, tikt u op 'Log in' en wijzigt u uw abonnement in een studentenabonnement.
  3. Kies 'Hogeschoolstudent' of 'Universiteitsstudent'.
  4. Tik op 'Kom je in aanmerking?'. Er wordt een browservenster geopend.
  5. Voer uw academische (.edu) of persoonlijke e-mailadres in en zoek de naam van uw onderwijsinstelling. UNiDAYS kan deze e-mail gebruiken om uw geschiktheid te registreren.
    • Als u al een UNiDAYS-account hebt, tikt u op 'Al geverifieerd met UNiDAYS?' en logt u in met het e-mailadres dat u gebruikt met uw UNiDAYS-account.
    • Als u in het buitenland studeert, tikt u eerst op 'Studeer je buiten [landnaam]?' en wijzigt u het land of de regio.
    • Als u hulp nodig hebt, tikt u op 'UNiDAYS Support'.
  6. Log in bij het portaal van uw instelling. In sommige landen en regio's moet u voor toegang tot het aanbod van Apple Music verbonden zijn met het wifinetwerk van uw onderwijsinstelling of uw academische e-mailadres opgeven. (Meer informatie over de beschikbaarheid van Apple Music.) Nadat u bent ingelogd en geverifieerd als student, ziet u het bericht 'Deze pagina openen met 'Muziek'?'. Tik op 'Open' om terug te gaan naar de Muziek-app en voltooi de aanmeldingsprocedure.
  7. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music, tikt u op de aanbieding van het proefabonnement. Anders tikt u op 'Start studentenabonnement'.
  8. Verifieer uw Apple ID als dat wordt gevraagd. Klik op 'Maak Apple ID aan' als u nog geen Apple ID hebt.
  9. U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te valideren, maar er wordt pas iets in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode. Geef een geldige betaalmethode op en tik op 'Abonneer'.
  10. Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.
  11. Kies genres en artiesten die u leuk vindt.U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Selecteer in de linkerbovenhoek  'Muziek' en klik vervolgens op 'Voor jou' boven in het iTunes-venster.
  3. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music of al eerder een proefabonnement hebt gebruikt, klikt u op de aanbieding voor het proefabonnement.
    Als u al een Apple Music-abonnement hebt, klikt u op 'Log in' en wijzigt u uw abonnement in een studentenabonnement.
  4. Klik op 'Aan de slag' en kies vervolgens 'Hogeschoolstudent' of 'Universiteitsstudent'.
  5. Klik op 'Kom je in aanmerking?'. Er wordt een browservenster geopend.
  6. Voer uw academische (.edu) of persoonlijke e-mailadres in en zoek de naam van uw onderwijsinstelling. UNiDAYS kan deze e-mail gebruiken om uw geschiktheid te registreren.
    • Als u al een UNiDAYS-account hebt, klikt u op 'Al geverifieerd met UNiDAYS?' en logt u in met het e-mailadres dat u gebruikt met uw UNiDAYS-account.
    • Als u in het buitenland studeert, klikt u eerst op 'Studeer je buiten [landnaam]?' en wijzigt u het land of de regio.
    • Als u hulp nodig hebt, klikt u op 'UNiDAYS Support'.
  7. Log in bij het portaal van uw instelling. In sommige landen en regio's moet u voor toegang tot het aanbod van Apple Music verbonden zijn met het wifinetwerk van uw onderwijsinstelling of uw academische e-mailadres opgeven. (Meer informatie over de beschikbaarheid van Apple Music.) Nadat u bent ingelogd en geverifieerd als student, wordt u opnieuw doorverwezen naar iTunes om de aanmeldingsprocedure te voltooien.
  8. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music, klikt u op het aanbod voor een proefabonnement om uw studentenabonnement te starten. Anders klikt u op 'Start studentenabonnement'.
  9. Verifieer uw Apple ID als dat wordt gevraagd. Klik op 'Maak Apple ID aan' als u nog geen Apple ID hebt.
  10. U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te valideren, maar er wordt pas iets in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode. Geef een geldige betaalmethode op en klik op 'Abonneer je op Apple Music'.
  11. Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.
  12. Kies genres en artiesten die u leuk vindt.U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Op een Android-telefoon

1. Download de Apple Music-app van Google Play.
  2. Open de Apple Music-app. Als u het bericht 'Welkom bij Apple Music' niet ziet, tikt u op 'Voor jou' onder aan het scherm.
  3. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music of eerder een proefabonnement hebt gehad, tikt u op het aanbod voor een proefabonnement.
    Als u al een Apple Music-abonnement hebt, tikt u op 'Log in' en wijzigt u uw abonnement in een studentenabonnement.
  4. Tik op 'Ben je een hogeschoolstudent?' of 'Ben je een universiteitsstudent?'
  5. Tik op 'Kom je in aanmerking?'. Er wordt een browservenster geopend.
  6. Voer uw academische (.edu) of persoonlijke e-mailadres in en zoek de naam van uw onderwijsinstelling. UNiDAYS kan deze e-mail gebruiken om uw geschiktheid te registreren.
    • Als u al een UNiDAYS-account hebt, tikt u op 'Al geverifieerd met UNiDAYS?' en logt u in met het e-mailadres dat u gebruikt met uw UNiDAYS-account.
    • Als u in het buitenland studeert, tikt u eerst op 'Studeer je buiten [landnaam]?' en wijzigt u het land of de regio.
    • Als u hulp nodig hebt, tikt u op 'UNiDAYS Support'.
  7. Log in bij het portaal van uw instelling. In sommige landen en regio's moet u voor toegang tot het aanbod van Apple Music verbonden zijn met het wifinetwerk van uw onderwijsinstelling of uw academische e-mailadres opgeven. (Meer informatie over de beschikbaarheid van Apple Music.)
  8. Nadat u bent ingelogd en geverifieerd als student, wordt u van uw webbrowser omgeleid naar de Google Play Store. Sluit de Google Play Store en open de Apple Music-app.
  9. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music, tikt u op de aanbieding van het proefabonnement. Anders tikt u op 'Start studentenabonnement'.
  10. Voer uw UNiDAYS-inloggegevens in als dat wordt gevraagd. Mogelijk moet u ook de Apple ID die en het wachtwoord dat u gebruikt voor de iTunes Store invoeren.
  11. U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te valideren, maar er wordt pas iets in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode. Geef een geldige betaalmethode op en tik op 'Abonneer'.
  12. Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.
  13. Kies genres en artiesten die u leuk vindt.U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Als u al Apple Music-abonnee bent

Als u een individueel abonnement op Apple Music hebt, kunt u dat omzetten naar een studentenabonnement in de Muziek-app of in iTunes op een computer. U kunt ook uw abonnement omzetten op een Android-telefoon.

Als u al een Apple Music-abonnement hebt, gaat uw studentenabonnement pas in als uw huidige facturatiecyclus wordt beëindigd. De prijs voor het studentenabonnement wordt vanaf de vernieuwingsdatum van het abonnement in rekening gebracht.

Als u het bericht 'Dit apparaat is gekoppeld aan een andere Apple ID' ziet, leest u hier hoe u uw apparaat loskoppelt.

U kunt ook het e-mailadres wijzigen dat u gebruikt als Apple ID.

Als u lid bent van een gezinsabonnement

Als u al lid bent van een gezinsabonnement op Apple Music, hebt u waarschijnlijk geen studentenabonnement nodig.

Als u lid bent van een Delen met gezin-groep en overstapt op een studentenabonnement, wordt het gezinshoofd gefactureerd voor zowel het studentenabonnement als het gezinsabonnement op Apple Music.

Als u het gezinshoofd van een Delen met gezin-groep bent en overstapt op een studentenabonnement, heeft de rest van de groep geen toegang meer tot Apple Music. De volgende keer dat ze inloggen op Apple Music, krijgt elk gezinslid de optie om een individueel abonnement te nemen. Als u het gezinshoofd blijft, blijft u facturen ontvangen voor de aankopen via iTunes van uw Delen met gezin-groep, zoals abonnementen.

Lees hoe u uw Apple Music-abonnement beheert op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV of op een Android-telefoon.

Verifiëren of u in aanmerking komt

Aan het eind van elk jaar dat u een Apple Music-studentenabonnement hebt, wordt u gevraagd uw studentenstatus te verifiëren. De stappen verschillen enigszins, afhankelijk van of u een iOS-apparaat of een Android-telefoon gebruikt.

Op een iOS-apparaat

Tijdens de verificatieperiode ziet u mogelijk een bericht in de Muziek-app waarin u wordt gevraagd uw status te verifiëren. Uw status verifiëren:

1. Tik op 'Kom je in aanmerking?'.
  2. Tik op 'Ga naar website'.
  3. Log in bij het portaal van uw instelling.

Nadat u hebt ingelogd bij het portaal van uw instelling, wordt u teruggeleid naar Apple Music en een bevestigingsscherm.

U kunt uw studentenstatus ook altijd verifiëren via Instellingen op uw iOS-apparaat:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk moet u uw Apple ID verifiëren.
  3. Tik op 'Abonnementen'. Als u meer dan één abonnement hebt, tikt u op 'Apple Music-abonnement'.
  4. Tik op 'Je studentenstatus verifiëren'. U wordt doorverwezen naar een website waarop u uw studentenstatus bevestigd met UNiDAYS, een service voor verificatie van studenten.
  5. Volg de aanwijzingen om te verifiëren of u in aanmerking komt. Als de verificatie succesvol is, wordt u automatisch teruggeleid naar Apple Music en kunt u uw Apple Music-studentenabonnement voortzetten.

Als u geen student meer bent of als de 48 maanden van het studentenabonnement zijn verstreken, wordt uw abonnement automatisch omgezet in een individueel Apple Music-abonnement. Tik op 'Ik ben geen student meer' als u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren nadat u Apple Music hebt gestart, maar niet langer student bent of de 48 maanden van het studentenabonnement zijn verstreken. U wordt niet opnieuw gevraagd uw status te verifiëren.

Meer informatie

Hulp met uw UNiDAYS-account

Neem voor hulp met uw UNiDAYS-account contact op met UNiDAYS Support.

Om in aanmerking te komen voor een Apple Music-studentenabonnement moet u een bachelor- of master-opleiding volgen aan een universiteit, hogeschool (alleen VS) of postsecundaire school (alleen Canada). Junior colleges, technische hogescholen en speciale vakken komen ook in aanmerking in Japan.

2 Prijzen variëren per land of regio.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.