Een Apple Music-studentenabonnement nemen

Studenten aan erkende universiteiten en hogescholen kunnen zich tot 48 maanden tegen een verlaagd maandtarief abonneren op Apple Music. En als u een Apple Music-studentenabonnement hebt, hebt u tijdelijk ook toegang tot Apple TV+.

Om in aanmerking te komen voor een Apple Music-studentenabonnement, moet u een bachelor- of masteropleiding (of een gelijkwaardige opleiding) volgen aan een universiteit of college (alleen VS) of postsecundaire school (alleen Canada). Junior colleges, technische hogescholen en speciale opleidingen komen ook in aanmerking in Japan.

Neem een studentenabonnement

Het Apple Music-studentenabonnement is alleen in bepaalde landen en regio's beschikbaar. Meer informatie over de beschikbaarheid van Apple Music en wat het kost.

Een studentenabonnement nemen op Apple Music

1. Open de Apple Music-app of iTunes.
  2. Ga naar 'Luister nu' of 'Voor jou'.
  3. Tik of klik op de aanbieding voor een proefabonnement (één proefabonnement per persoon of gezin).
  4. Kies 'Student' en tik of klik vervolgens op 'Kom je in aanmerking?'.
  5. U wordt doorgeleid naar de website van UNiDAYS. Daar volgt u de instructies op het scherm om uw inschrijving te verifiëren. Nadat UNiDAYS heeft geverifieerd dat u een student bent, wordt u doorgestuurd naar de Apple Music-app of iTunes.
  6. Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u gebruikt voor aankopen. Als u geen Apple ID hebt, kiest u 'Maak nieuwe Apple ID aan' en volgt u de stappen. Als u niet zeker weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u daarbij helpen.
  7. Bevestig uw factuurgegevens en voeg een geldige betaalmethode toe.
  8. Tik of klik op 'Abonneer'.

Een abonnement nemen op Apple TV+

Als u een Apple Music-studentenabonnement hebt, hebt u tijdelijk gratis toegang tot Apple TV+. U hoeft alleen maar de Apple TV-app te openen om naar Apple Originals te kijken. Uw gratis toegang tot Apple TV+ kunt u niet delen via 'Delen met gezin'.

Apple TV+ is niet in alle landen of regio's beschikbaar. Het is mogelijk dat u Apple Music wel maar Apple TV+ niet kunt gebruiken in uw land of regio. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Uw studentenstatus opnieuw verifiëren

Tegen het einde van elk jaar dat u een Apple Music-studentenabonnement hebt, ontvangt u een bericht waarin u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren in de Apple Music-app of iTunes. U kunt uw studentenstatus ook op elk ander moment verifiëren via de Instellingen-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.

In de Apple Music-app of iTunes voor Windows

Doe het volgende als u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren:

1. Tik of klik op 'Kom je in aanmerking?'.
  2. Tik of klik op 'Ga naar website'.
  3. Log in bij het portaal van uw instelling.
  4. Nadat u hebt ingelogd bij het portaal van uw instelling, wordt u teruggeleid naar Apple Music en een bevestigingsscherm.

In Instellingen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'Abonnementen'.
  2. Tik op 'Apple Music-abonnement'.
  3. Tik op 'Je studentenstatus verifiëren'. U wordt doorgestuurd naar de website van UNiDAYS.
  4. Volg de aanwijzingen om te verifiëren of u in aanmerking komt. Als de verificatie is voltooid, wordt u automatisch teruggeleid naar Apple Music en kunt u uw Apple Music-studentenabonnement voortzetten.

Als u geen student meer bent

Als u geen student meer bent of als er 48 maanden van het studentenabonnement zijn verstreken, wordt uw abonnement automatisch omgezet in een individueel Apple Music-abonnement en hebt u niet langer gratis toegang tot Apple TV+.

Tik of klik op 'Ik ben geen student meer' als u wordt gevraagd uw studentenstatus te verifiëren nadat u Apple Music hebt gestart, maar niet langer student bent of de 48 maanden van het studentenabonnement zijn verstreken. U wordt niet opnieuw gevraagd uw status te verifiëren.

Als u uw status niet bevestigt tijdens de verificatieperiode en de volledige 48 maanden nog niet zijn verstrekken, moet u zich opnieuw aanmelden als student.

Hulp met uw UNiDAYS-account

Als u hulp nodig hebt met uw UNiDAYS-account, neemt u contact op met UNiDAYS Support.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.