Als GarageBand niet werkt op uw Mac

Lees hier wat u moet doen als GarageBand niet wordt geopend op uw Mac, u in een project niet kunt afspelen of opnemen, of als u een ander probleem ondervindt.

Probeer deze stappen in de genoemde volgorde

Test GarageBand opnieuw na elke stap om te zien of het probleem is opgelost.

Uw Mac herstarten

Kies in het Apple-menu  de optie 'Herstart'.

GarageBand bijwerken

Kies het Apple-menu  > 'App Store' en klik vervolgens in de knoppenblak op 'Updates'. Als er een update voor GarageBand beschikbaar is, klikt u op de knop 'Werk bij' om de update te downloaden en te installeren.

De compatibiliteit van het apparaat of de software controleren

Als u gebruik maakt van een externe audio-interface, MIDI-interface, opslagsysteem, bedieningsoppervlak of plugin van een andere fabrikant, zorg er dan voor dat deze compatibel is met de nieuwste versie van GarageBand. Neem voor ondersteuning contact op met de fabrikant. Als er een update beschikbaar is, volgt u de instructies van de fabrikant om het apparaat of de software bij te werken.

Ingebouwde audio gebruiken met GarageBand

Als u gebruik maakt van een externe audio-interface, probeer dan de ingebouwde audio op uw Mac te gebruiken in plaats van de interface.

1. Koppel uw externe audio-interface los van uw Mac.
  2. Open GarageBand en kies vervolgens 'GarageBand' > 'Voorkeuren' > 'Audio/MIDI'.
  3. Kies in het venstermenu 'Uitvoerapparaat' de optie 'Ingebouwde uitgang'.
  4. Kies in het venstermenu 'Invoerapparaat' de optie 'Ingebouwde microfoon' (of 'Ingebouwde ingang', afhankelijk van uw computer).
  5. Open een project waarbij u problemen hebt ondervonden en speel dat af.

Als het project wordt geopend en correct wordt afgespeeld, moet u voor uw audio-interface mogelijk een update of onderhoud uitvoeren. Neem contact op met de fabrikant voor ondersteuning.

GarageBand openen zonder audio-invoer en -uitvoer

1. Open GarageBand en houd de Control-toets ingedrukt voordat een project wordt geopend.
  2. Klik in de melding op 'Start niet'.

Als GarageBand toch wordt geopend, kan dit wijzen op het volgende:

• Mogelijk moet u een update of onderhoud uitvoeren voor uw externe audio-interface. Neem contact op met de fabrikant voor ondersteuning.
  • Mogelijk is een plugin voor Audio Units beschadigd of niet compatibel met uw versie van GarageBand. U kunt proberen het probleem op te lossen door plugins uit te schakelen.

Plugins voor Audio Units uitschakelen

Als u gebruik maakt van plugins voor Audio Units, probeer deze dan uit te schakelen. Beschadigde of incompatibele plugins voor Audio Units kunnen leiden tot onverwacht gedrag in GarageBand.

Plugins voor Audio Units uitschakelen:

1. Open een project in GarageBand.
  2. Ga naar 'GarageBand' > 'Voorkeuren' > 'Audio/MIDI' en schakel 'Audio Units' uit.
  3. Speel een project af waarmee problemen zijn.

Als het project wordt geopend en correct wordt afgespeeld, is een plugin die voor het project wordt gebruikt, mogelijk beschadigd of niet compatibel met uw versie van GarageBand. Neem voor ondersteuning contact op met de fabrikant van de plugin.

Testen met een nieuw project

U kunt een nieuw project aanmaken en testen om na te gaan of het probleem wordt veroorzaakt door uw project of door de GarageBand-app.

1. Als GarageBand geopend is, stopt u de app.
  2. Open GarageBand en kies 'Archief' > 'Nieuw'.
  3. Kies 'Leeg project' in het venster 'Nieuw project'.
  4. Voeg audiobestanden of Apple Loops toe aan het nieuwe project.
  5. Kijk of het probleem dat u had, nog steeds optreedt. Als het project waarmee u een probleem ondervindt bijvoorbeeld een plugin van derden gebruikt, voegt u die toe aan het testproject. Als het probleem opnieuw optreedt, is de plugin mogelijk beschadigd of moet deze worden bijgewerkt.

GarageBand testen met een nieuwe gebruikersaccount

Maak nog een gebruikersaccount aan op uw Mac en probeer het probleem te reproduceren in de nieuwe gebruikersaccount. Als het probleem niet optreedt in de nieuwe gebruikersaccount, ligt de oorzaak mogelijk in de instellingen in de oorspronkelijke account.

GarageBand-voorkeuren opnieuw instellen

Het opnieuw instellen van voorkeuren heeft geen invloed op uw projectbestanden, voorinstellingen of patches. U verliest echter wel de aangepaste voorkeursinstellingen die u mogelijk hebt toegepast.

1. Kies 'GarageBand' > 'Voorkeuren' en noteer uw specifieke voorkeursinstellingen.
  2. Stop GarageBand.
  3. Kies in de Finder in het menu 'Ga' de optie 'Hulpprogramma's'.
  4. Open 'Terminal'.
  5. Kopieer de volgende opdracht, plak de opdracht in Terminal en druk op Return:

defaults delete com.apple.garageband10

6. Als u al eens een update hebt uitgevoerd vanaf een eerdere versie van GarageBand, kopieert u ook de volgende opdracht, plakt u de opdracht in Terminal en drukt u op Return:

defaults delete com.apple.garageband

7. Herstart de computer.

Nadat uw Mac is herstart, opent u GarageBand en probeert u het probleem dat u ondervond te reproduceren. Als het probleem zich niet meer voordoet, opent u de GarageBand-voorkeuren en past u uw aangepaste instellingen opnieuw toe.

Lukt het nog steeds niet?

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.