Als u foto's of video's niet kunt vinden in de Foto's-app

Als u een foto of video niet kunt vinden in de Foto's-app, probeert u deze stappen om ze te vinden.

De map 'Recent verwijderd' controleren

Als u per ongeluk een foto of video hebt verwijderd, wordt deze verplaatst naar de map 'Recent verwijderd'. Ga naar 'Foto's' > 'Albums' en tik in het gedeelte 'Diensten' op 'Recent verwijderd'. Als u de ontbrekende foto of video ziet, kunt u deze terugzetten in het album 'Recent'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op de foto of video en vervolgens op 'Zet terug'.
  2. Bevestig dat u de foto wilt terugzetten.

Meerdere foto's terugzetten

1. Tik op 'Selecteer'.
  2. Tik op de foto's of video's en tik vervolgens op 'Zet terug'.
    iPhone met het album 'Onlangs verwijderd' waarin drie foto's zijn geselecteerd
  3. Bevestig dat u de foto's of video's wilt terugzetten.

Op een Mac

1. Klik op de foto of video.
  2. Klik op 'Zet terug'.

Alles in de map 'Recent verwijderd' blijft daar gedurende 30 dagen staan. Na 30 dagen wordt het definitief verwijderd en kunt u het niet meer terughalen.

Controleren of iCloud-foto's is ingeschakeld

In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Controleer uw instellingen via deze stappen als u een foto met uw iPhone hebt genomen, maar deze niet op uw andere apparaten ziet.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' en tik vervolgens op 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Schakel iCloud-foto's in.
    iPhone-instellingen voor foto's met iCloud-foto's ingeschakeld

Op een Mac

1. Ga naar 'Foto's' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het tabblad 'iCloud'.
  3. Selecteer 'iCloud-foto's'.

Nadat u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, moet u mogelijk opnieuw verbinding maken met wifi en een paar minuten wachten. Zoek vervolgens opnieuw naar uw foto's.

Log in met dezelfde Apple ID

Om uw foto's en video's up-to-date te houden op al uw apparaten, moet u op elk apparaat met dezelfde Apple ID inloggen bij iCloud.

U kunt in 'Instellingen' of 'Systeemvoorkeuren' controleren welke Apple ID het apparaat gebruikt. Uw naam en e-mailadres worden dan weergegeven. Uw e-mailadres is uw Apple ID.

Foto's weer zichtbaar maken

Als u foto's en video's verbergt, kunt u ze alleen zien in het album 'Verborgen', waardoor het lijkt alsof ze ontbreken. Maar u kunt uw foto's en video's op elk gewenst moment weer zichtbaar maken. In iOS 14 en hoger kunt u het album 'Verborgen' verbergen, zodat het nergens in de Foto's-app meer wordt weergegeven. Dus als u bepaalde foto's of video's niet kunt vinden, controleert u of het album 'Verborgen' is ingeschakeld zodat het zichtbaar is.

Als u iCloud-foto's gebruikt, worden de foto's die u op één apparaat verbergt, ook op uw andere apparaten verborgen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Foto's en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Tik onder 'Diensten' op 'Verborgen'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tik op de Deel-knop  en tik op 'Hef verbergen op'.
    Scherm met deelopties voor verborgen foto met de optie 'Hef verbergen op' geselecteerd

Op een Mac

1. Open Foto's, klik in de menubalk op 'Weergave' en selecteer 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Selecteer 'Verborgen' in de navigatiekolom.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. U kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' vanaf de menubalk kiezen of op Command-L drukken.

Meer informatie

• Als u een foto of video in een album ordent en deze vervolgens uit Foto's verwijdert, wordt deze overal verwijderd, ook uit uw album.
  • Als u hulp nodig hebt bij iCloud-foto's of het beheren van uw foto's, vindt u hier meer informatie.
  • Als u Mijn fotostream gebruikt in plaats van iCloud-foto's, lijken uw foto's of video's mogelijk te ontbreken. Meer informatie over Mijn fotostream.