Foto's verbergen op de iPhone, iPad, of Mac

In Foto's kunt u bepalen welke foto's en video's wel en niet zichtbaar zijn.

Wanneer u foto's en video's verbergt, worden ze naar het album 'Verborgen' verplaatst. Ze worden dan niet meer weergegeven in uw bibliotheek, in andere albums of in de Foto's-widget op het beginscherm. In iOS 14 en hoger kunt u het album 'Verborgen' uitschakelen, zodat de foto's echt verborgen zijn. En in iOS 16, iPadOS 16.1 en macOS Ventura en hoger is het album 'Verborgen' standaard vergrendeld.

Foto's verbergen op een iPhone of iPad

1. Open Foto's.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Tik op de knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Verberg'.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Foto's weer zichtbaar maken op een iPhone of iPad

1. Open Foto's en tik op het tabblad 'Albums'. Op een iPad moet u wellicht eerst linksboven op het symbool voor de navigatiekolom tikken om uw albums te zien.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Verborgen' onder 'Andere'.
  3. Gebruik Face ID of Touch ID om het album 'Verborgen' te ontgrendelen.
  4. Tik op de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  5. Tik op de knop 'Meer' en tik vervolgens op 'Toon'.

Naar het album 'Verborgen' gaan

1. Open de Foto's-app.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Scrol omlaag en kijk onder 'Andere'. Daar staat het album 'Verborgen'. Op een iPad moet u wellicht eerst linksboven op het symbool voor de navigatiekolom tikken om uw albums te zien.

Ga als volgt te werk om het album 'Verborgen' uit te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Foto's'.
  2. Scrol omlaag en schakel de optie 'Toon verborgen album' uit.

Op een iPhone of iPad is het album 'Verborgen' standaard ingeschakeld en zichtbaar. Als u 'Toon verborgen album' uitschakelt, zijn alle verborgen foto's en video's niet meer te zien in de app Foto's.

Foto's op een Mac verbergen

1. Open Foto's.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Verberg foto'. U kunt een foto ook verbergen vanaf de menubalk: kies 'Afbeelding' > 'Verberg foto'. U kunt ook op Command-L drukken om een foto te verbergen.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Als u iCloud-foto's gebruikt, worden de foto's die u op een apparaat verbergt ook op uw andere apparaten verborgen.

Foto's weer zichtbaar maken op een Mac

1. Open Foto's.
  2. Kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.
  3. Selecteer 'Verborgen' in de navigatiekolom.
  4. Gebruik Touch ID of uw inlogwachtwoord om het album 'Verborgen' te ontgrendelen.
  5. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  6. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. U kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' vanaf de menubalk kiezen of op Command-L drukken.

Naar het album 'Verborgen' gaan

1. Open Foto's.
  2. Kies 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.

Het album 'Verborgen' is standaard uitgeschakeld op een Mac. Als het album 'Verborgen' is ingeschakeld, ziet u dit in de navigatiekolom onder 'Foto's' staan.