Foto's verbergen op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Lees hoe u foto's en video's verbergt in de weergaven 'Momenten', 'Jaren' en 'Verzamelingen', zodat ze alleen nog worden weergegeven in het album 'Verborgen'.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Tik op  > 'Verberg'.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Op een Mac

1. Open Foto's.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Houd de Control-toets ingedrukt en klik op 'Verberg foto'. U kunt een foto ook verbergen vanaf de menubalk: ga naar 'Afbeelding' > 'Verberg foto'. U kunt ook op Command-L drukken om een foto te verbergen.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden de foto's die u op een apparaat verbergt ook op uw andere apparaten verborgen.

Als u iOS 10 of lager of macOS Sierra of lager gebruikt, kunt u de verborgen foto's en video's nog steeds zien in de albums die u hebt gemaakt.

Foto's weer zichtbaar maken

U kunt foto's en video's weer zichtbaar maken zodat ze weer te zien zijn in de weergaven 'Momenten', 'Jaren' en 'Verzamelingen'. Volg hiervoor deze stappen:

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Tik op het album 'Verborgen'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tik op  > 'Maak foto zichtbaar'.

Op een Mac:

1. Open Foto's. Klik in de menubalk op 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Open de weergave 'Albums' en open het album 'Verborgen'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Houd Control ingedrukt en klik op de foto.
  5. Klik op 'Maak foto zichtbaar'.