Foto's verbergen op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Lees hoe u foto's en video's verbergt in de weergaven 'Momenten', 'Jaren' en 'Verzamelingen', zodat ze alleen nog worden weergegeven in het album 'Verborgen'.

Foto's verbergen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Tik op symbool Deel > 'Verberg'.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Foto's op een Mac verbergen

1. Open Foto's.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Verberg foto'. U kunt een foto ook verbergen vanaf de menubalk wanneer u kiest voor 'Afbeelding'> 'Verberg foto' vanaf de menubalk. U kunt ook op Command-L drukken om een foto te verbergen.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Als u iCloud-foto's, gebruikt, worden de foto's die u op een apparaat verbergt ook op uw andere apparaten verborgen.

Als u iOS 10 of lager of macOS Sierra of lager gebruikt, kunt u de verborgen foto's en video's nog steeds zien in de albums die u hebt gemaakt.

Uw foto's weer zichtbaar maken

U kunt foto's en video's weer zichtbaar maken zodat ze weer te zien zijn in de weergaven 'Momenten', 'Jaren' en 'Verzamelingen'. Volg hiervoor deze stappen:

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad 'Albums'.
  2. Scrol naar beneden en tik op 'Verborgen' onder 'Andere albums'.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tik op symbool Deel > 'Weergeven'.

Op een Mac:

1. Open Foto's. Kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Selecteer 'Verborgen' in de linkernavigatiekolom.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. U kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' vanaf de menubalk kiezen of op Command-L drukken.