Foto's verbergen op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac

In Foto's kunt u bepalen welke foto's en video's wel en niet zichtbaar zijn.

Wanneer u foto's en video's verbergt, worden ze naar het album 'Verborgen' verplaatst. Ze worden dan meer niet weergegeven in uw bibliotheek, in andere albums of in de Foto's-widget op het beginscherm. In iOS 14 kunt u het album 'Verborgen' uitschakelen, zodat de foto's echt verborgen zijn. U kunt foto's en video's altijd weer zichtbaar maken en het album 'Verborgen' altijd weer inschakelen.

Foto's verbergen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Foto's.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Tik op de Deel-knop en tik op 'Verberg'.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Foto's weer zichtbaar maken op een iPhone, iPad of iPod touch

Op een iPhone of iPod touch:

1. Open 'Foto's' en tik op het tabblad 'Albums'.
  2. Scrol naar beneden en tik onder 'Diensten' op 'Verborgen'.
  3. Tik op de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tik op de Deel-knop en tik op 'Hef verbergen op'.

Op een iPad:

1. Open Foto's. Als de navigatiekolom verborgen is, tikt u linksboven op het symbool voor de navigatiekolom.
  2. Scrol naar beneden totdat u onder 'Diensten' de optie 'Verborgen' ziet.
  3. Tik op de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Tik op de Deel-knop en tik op 'Hef verbergen op'.

Naar het album 'Verborgen' gaan

Op een iPhone, iPad en iPod touch is het album 'Verborgen' standaard ingeschakeld, maar u kunt het uitschakelen. Als u het album 'Verborgen' uitschakelt, zijn alle verborgen foto's en video's niet meer te zien in de app Foto's. Ga als volgt te werk om naar het album 'Verborgen' te gaan:

1. Open 'Foto's' en tik op het tabblad 'Albums'.
  2. Scrol naar beneden en kijk onder 'Diensten'. Daar staat het album 'Verborgen'. Op een iPad moet u wellicht eerst linksboven op het symbool voor de navigatiekolom tikken. Scrol daarna naar beneden tot u onder 'Diensten' het album 'Verborgen' ziet staan.

Ga als volgt te werk om het album 'Verborgen' uit te schakelen:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Foto's'.
  2. Scrol naar beneden en schakel de optie 'Album 'Verborgen'' uit.

Foto's op een Mac verbergen

1. Open Foto's.
  2. Selecteer de foto of video die u wilt verbergen.
  3. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Verberg foto'. U kunt een foto ook verbergen vanaf de menubalk: kies 'Afbeelding' > 'Verberg foto'. U kunt ook op Command-L drukken om een foto te verbergen.
  4. Bevestig dat u de foto of video wilt verbergen.

Als u iCloud-foto's gebruikt, worden de foto's die u op een apparaat verbergt, ook op uw andere apparaten verborgen.

Foto's weer zichtbaar maken op een Mac

1. Open Foto's. Kies in de menubalk 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.
  2. Selecteer 'Verborgen' in de navigatiekolom.
  3. Selecteer de foto of video die u weer zichtbaar wilt maken.
  4. Houd de Control-toets ingedrukt en kies 'Maak foto zichtbaar'. U kunt ook 'Afbeelding' > 'Maak foto zichtbaar' vanaf de menubalk kiezen of op Command-L drukken.

Naar het album 'Verborgen' gaan

Het album 'Verborgen' is standaard uitgeschakeld op een Mac. U kunt dit album echter altijd weer inschakelen, zodat u verborgen foto's en video's makkelijk terugvindt. Ga als volgt te werk om het album 'Verborgen' in te schakelen:

1. Open Foto's.
  2. Kies 'Weergave' > 'Toon verborgen fotoalbum'.

Als het album 'Verborgen' is ingeschakeld, ziet u dit in de navigatiekolom onder 'Foto's' staan.