Uw notities en bestanden importeren in de app Notities

Tekstbestanden die u in andere programma's hebt aangemaakt, kunt u importeren in de app Notities. Zo hebt u al uw notities op één plaats.

Tekstbestandsstructuren die u kunt importeren

Op de Mac kunt verschillende soorten tekstbestanden in Notities importeren. Wanneer u bestanden importeert, wordt elk tekstbestand naar een nieuwe notitie geconverteerd.

Notities kan de volgende bestandstypen importeren:

• .txt
  • .rtf
  • .rtfd
  • .html

Importeren van Evernote

Op een Mac, iPhone, iPad of iPod touch kunt u Evernote Export-exportbestanden (.enex-bestanden) importeren. Elk .enex-bestand kan een of meerdere notities bevatten. Als u een .enex-bestand importeert, wordt elke notitie uit Evernote in Notities geconverteerd naar een nieuwe notitie.

Als er een bijlage of voorziening in uw Evernote-notities staat die de app Notities niet ondersteunt, wordt deze tijdens het importeren verwijderd.

Notities importeren op uw Mac

Wanneer u tekstbestanden of .enex-bestanden importeert, kunt u ze toevoegen aan de iCloud Notities-account of de account 'Op mijn Mac'. Als u ze in iCloud bewaart, kunt u al uw notities automatisch zien op elk apparaat waarop u bent ingelogd met uw Apple ID.

1. Open de app Notities.
  2. Kies of u de notities wilt bewaren in iCloud of in 'Op mijn Mac'. Klik op een map in de account die u wilt gebruiken.
  3. Klik in de menubalk op 'Archief' > 'Importeer'.
  4. Selecteer het bestand dat, of de map die, u wilt importeren. Als u notities wilt importeren die zijn georganiseerd in mappen, klikt u op 'Opties' in de linkerbenedenhoek om ze georganiseerd te houden.
  5. Klik op 'Importeer'. Klik opnieuw op 'Importeer' wanneer u een bevestigingsbericht ziet.

Nadat de bestanden zijn geïmporteerd, ziet u in de app Notities een nieuwe map met de naam 'Geïmporteerde notities'. U kunt ze dan organiseren in elke gewenste map van Notities.

Notities importeren op een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt Evernote Export-exportbestanden (.enex-bestanden) naar Notities op een iPhone, iPad of iPod touch importeren. Elk .enex-bestand kan een of meerdere notities bevatten.

Als u een .enex-bestand importeert, wordt elke notitie uit Evernote in Notities geconverteerd naar een nieuwe notitie. Voordat u importeert naar de app Notities, stuurt u het .enex-bestand eerst via e-mail naar uzelf of bewaart u het vanaf uw computer in iCloud Drive.

Met de Mail-app

Mail-scherm op een iPhone

1. Open Mail en tik op de e-mail met het bestand dat u in Notities wilt importeren.
  2. Houd uw vinger op het bestand en tik op 'Zet in Notities'.
  3. Wanneer het bestand is gedownload, ziet u een bevestigingsbericht. Tik op 'Importeer'.

Met de Bestanden-app

iPhone waarop 'Boodschappenlijstje' wordt getoond in iCloud Drive met AirDrop-bericht

1. Open de Bestanden-app en ga naar het bestand dat u in Notities wilt importeren. Open de app iCloud Drive als u iOS 10 of iOS 9 gebruikt.
  2. Houd uw vinger op het bestand en kies 'Deel' > 'Zet in Notities'.
  3. Nadat het bestand is gedownload, kunt u het toevoegen aan een bestaande of een nieuwe notitie. Tik op 'Bewaar'.

Wanneer u de app Notities opent en de iCloud-notities selecteert, ziet u een nieuwe map met de naam 'Geïmporteerde notities'. Als u Notities niet met iCloud gebruikt, ziet u de nieuwe map in de notities onder 'Op mijn apparaat'.

Als u iCloud niet gebruikt en als u 'Op mijn apparaat' niet hebt, krijgt u een waarschuwing wanneer u op 'Zet in Notities' tikt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.