Zoeken naar materiaal met audiodescriptie in de Apple TV-app of iTunes Store

Lees hier hoe u films met gesproken beschrijvingen (audiodescripties) kunt vinden in de Apple TV-app of iTunes Store.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Zoek' om te zoeken naar een specifieke film. U kunt ook 'AD', 'audiodescriptie', 'audiodescripties', 'videobeschrijving' of 'videobeschrijvingen' typen om te zoeken naar alle beschikbare titels met audiodescriptie.
  3. Tik op een film om naar de bijbehorende informatiepagina te gaan.
  4. Kijk of er bovenaan de informatiepagina van de film een audiodescriptiesymbool  staat.

Scrol helemaal naar beneden op de productpagina van een item en kijk in het gedeelte 'Talen' voor welke talen audiodescripties beschikbaar zijn.

Op een Mac

1. Open de Apple TV-app.
  2. Via de zoekbalk rechtsboven kunt u zoeken naar een specifieke film.
  3. Klik op een film om naar de bijbehorende informatiepagina te gaan.
  4. Kijk of er onder de beschrijving een audiodescriptiesymbool  staat.

Als u wilt zien voor welke talen audiodescripties beschikbaar zijn, scrolt u helemaal naar beneden op de informatiepagina van de film en kijkt u in het gedeelte 'Talen'.

Op een pc

1. Open iTunes voor Windows.
  2. Klik op 'iTunes Store'.
  3. Via de zoekbalk rechtsboven kunt u zoeken naar een specifieke film. U kunt ook 'AD', 'audiodescriptie', 'audiodescripties', 'videobeschrijving' of 'videobeschrijvingen' typen om te zoeken naar alle films met audiodescriptie.
  4. Klik aan de rechterkant van het venster op 'Films' om de zoekopdracht te verfijnen.
  5. Klik op een film om naar de bijbehorende informatiepagina te gaan.
  6. Kijk of er onder de prijs een audiodescriptiesymbool  staat.

Als u wilt zien voor welke talen audiodescripties beschikbaar zijn, scrolt u helemaal naar beneden op de informatiepagina van de film en kijkt u in het gedeelte 'Talen'.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Schakel Audiodescripties in.
  3. Open de Apple TV-app.
  4. Zoek naar een film.
  5. Kijk of er op de informatiepagina van de film een audiodescriptiesymbool  staat.

Veeg omlaag op de Remote om helemaal omlaag te scrollen op de informatiepagina. Kijk in de gedeelten 'Talen' en 'Toegankelijkheid' om te zien voor welke talen audiodescripties beschikbaar zijn.

Op uw smart-tv of streaming-apparaat

1. Open de Apple TV-app.
  2. Ga naar 'Films' bovenaan het scherm. Of ga naar 'Zoek' om te zoeken naar een specifieke film.
  3. Kijk of er op de informatiepagina van de film een audiodescriptiesymbool  staat.

Scrol helemaal naar beneden op de informatiepagina van de film en kijk onder 'Talen' en 'Toegankelijkheid' voor welke talen audiodescripties beschikbaar zijn.

Meer informatie

De beschikbaarheid van audiodescripties verschilt per land en regio.

Lees hier hoe u audiodescripties op verschillende apparaten inschakelt met behulp van deze stappen:

Bepaald materiaal in de Apple TV-app en de iTunes Store bevat ook bijschriften en ondertitels voor doven en slechthorenden. Lees hier hoe u materiaal met bijschriften of ondertitels kunt vinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.