Materiaal met audiobeschrijvingen zoeken in de iTunes Store

Lees hoe u films met audiobeschrijvingen in de iTunes Store kunt vinden.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Klik op iTunes Store.
  3. Via de zoekbalk rechtsboven kunt u zoeken naar een specifieke film. U kunt ook 'AB', 'audiobeschrijving', 'audiobeschrijvingen', 'videobeschrijving' of 'videobeschrijvingen' typen om te zoeken naar alle beschikbare films met audiobeschrijvingen.
  4. Klik aan de rechterkant van het venster op 'Films' om de zoekopdracht te verfijnen.
  5. Klik op een film om naar de bijbehorende informatiepagina te gaan.
  6. Kijk of er onder de prijs een audiobeschrijvingssymbool  staat.

Als u wilt zien voor welke talen audiobeschrijvingen beschikbaar zijn, scrolt u helemaal naar beneden op de informatiepagina en kijkt u in het gedeelte 'Talen'.

Op een iPhone, iPad en iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Zoek' om te zoeken naar een specifieke film. U kunt ook 'AB', 'audiobeschrijving', 'audiobeschrijvingen', 'videobeschrijving' of 'videobeschrijvingen' typen om te zoeken naar alle beschikbare titels met audiobeschrijvingen.
  3. Tik op een film om naar de bijbehorende informatiepagina te gaan.
  4. Kijk of er bovenaan de informatiepagina van de film een audiobeschrijvingssymbool  staat.

Scrol helemaal naar beneden op de productpagina van een item en kijk in het gedeelte 'Talen' voor welke talen audiobeschrijving beschikbaar is.

Op een Apple TV

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid'.
  2. Schakel 'Audiobeschrijvingen' in.
  3. Open 'iTunes-films'.
  4. Zoek een film op.
  5. Kijk of op de informatiepagina van de film een audiobeschrijvingssymbool  staat.

Veeg omlaag op de Remote om helemaal omlaag te scrollen op de informatiepagina. Kijk in de gedeelten 'Talen' en 'Toegankelijkheid' om te zien voor welke talen audiobeschrijvingen beschikbaar zijn.

Op een smart-tv met de Apple TV-app

1. Open de Apple TV-app.
  2. Ga naar 'Films' bovenaan het scherm. Of ga naar 'Zoek' om te zoeken naar een specifieke film.
  3. Kijk of op de informatiepagina van de film een audiobeschrijvingssymbool  staat.

Scrol helemaal naar beneden op de informatiepagina van de film en kijk onder 'Talen' en 'Toegankelijkheid' voor welke talen audiobeschrijvingen beschikbaar zijn.

Meer informatie

De beschikbaarheid van audiobeschrijvingen verschilt per land en regio.

Lees hier hoe u audiobeschrijvingen op verschillende apparaten inschakelt met behulp van deze stappen:

Bepaald materiaal in de iTunes Store bevat ook bijschriften en ondertitels voor doven en slechthorenden. Lees hier hoe u materiaal met bijschriften of ondertitels kunt vinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.