Als je een fout ziet in iTunes op je Mac of pc

Wanneer je iTunes gebruikt op de Mac of pc, zie je mogelijk een foutcode of waarschuwingsbericht. Je kunt de meeste fouten oplossen met deze stappen.

De stappen in het bericht raadplegen

Bij sommige foutcodes en waarschuwingsberichten staat een knop voor meer informatie. Klik daarop en lees wat je eerst moet doen.

iTunes bijwerken

Download de nieuwste versie van iTunes voor de computer.

De computer bijwerken

De instellingen en de beveiligingssoftware controleren

Mogelijk moet je de instellingen wijzigen of de beveiligingssoftware bijwerken als deze een probleem veroorzaakt.

Herstart

Schakel de computer uit en daarna weer in. Als je het bericht krijgt wanneer je je iPhone, iPad of iPod touch aansluit, start je zowel het iOS-apparaat als de computer opnieuw op.

Als je de foutcode of het waarschuwingsbericht nog steeds ziet

Zoek je probleem hieronder of zoek de foutcode of het waarschuwingsbericht op om te lezen wat je moet doen.

Als je je iPhone, iPad of iPod niet kunt bijwerken of herstellen

Zoek de foutcode op, klik op de koppeling en volg de stappen.

Als iTunes je apparaat niet herkent

Zoek in iTunes het symbool van je apparaat. Als je het symbool ziet, controleer je de verbinding. Als je het symbool niet ziet, probeer je deze stappen om verbinding te maken.

Als je je iOS-apparaat niet kunt synchroniseren of je materiaal niet kunt overzetten

Werk je iPhone, iPad of iPod bij en probeer vervolgens opnieuw te synchroniseren met een USB-kabel of via wifi. Als je niet kunt synchroniseren, controleer je de USB- of wifiverbinding.

Voor USB:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met de bij het apparaat meegeleverde kabel.
  2. Laat alleen het iOS-apparaat, het toetsenbord en de muis op de computer aangesloten. Koppel eventuele andere USB-apparaten los.
  3. Zoek in iTunes het symbool van je apparaat. Als je het symbool ziet, controleer je de verbinding. Als je het symbool niet ziet, probeer je deze stappen om verbinding te maken.

Voor wifi:

1. Probeer te synchroniseren via USB in plaats van wifi. Lees hoe je verbinding met wifi maakt met een iOS-apparaat, Mac of pc.
  2. Controleer of alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.

Als je niet kunt zoeken in de iTunes Store

1. Controleer of je apparaten zijn verbonden met internet. Lees hoe je verbinding maakt op de iPhone, iPad, iPod, Mac of pc.
  2. Probeer deze stappen om verbinding te maken met de iTunes Store.

Als je iTunes-aankopen niet kunt downloaden

Het downloadbestand verwijderen uit de cache. Probeer vervolgens uw aankoop opnieuw te downloaden.

Meer hulp

Als je nog steeds een foutcode of waarschuwingsbericht ziet, kun je de code of het bericht opzoeken om te lezen hoe het probleem kan worden opgelost. Je kunt ook contact met ons opnemen.

Hulp bij je Apple ID.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.