Foto's maken en bewerken met iPhone, iPad en iPod touch

Lees hoe u gedetailleerde foto's maakt met de camera van een iPhone, iPad en iPod touch. Perfectioneer dan het moment met de krachtige bewerkingstools die standaard in het apparaat zijn ingebouwd.

De Camera-app openen

Elk moment kan perfect zijn. Daarom is het belangrijk dat weet hoe u snel toegang krijgt tot uw camera. U kunt de Camera-app op verschillende manieren openen.

Beginscherm
Tik op de Camera-app in het beginscherm.

Bedieningspaneel
Open het bedieningspaneel en tik vervolgens op de cameraknop .

Toegangsscherm
Veeg naar links om toegang te krijgen tot de camera of druk op de cameraknop .

Dat ene mooie moment vastleggen

Maak de perfecte foto met de geavanceerde pixeltechnologie van iPhone, iPad en iPod touch. U hoeft alleen maar iets prachtigs te vinden, de Camera-app te openen en op de sluiterknop te tikken.

Laat uw creativiteit de vrije loop met de geweldige camerafuncties zoals Live Photos, camerafilters en Portretmodus van de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X en nieuwer.

Soms wilt u meer dan een gewone foto maken. Veeg naar links of rechts op het scherm of tik op de cameramoduslabels om te kiezen uit 'Timelapse', 'Slowmotion', 'Video', 'Foto', 'Vierkant' of 'Panorama'

Lees meer over het gebruik van camerafuncties als u een iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max hebt.

Flitser: de ledflitser op uw iPhone en iPod touch2 geeft uw foto extra belichting wanneer u dat nodig hebt. Tik op de flitsknop  om de flitser in of uit te schakelen.

Live Photos: u kunt het leven vastleggen zoals het zich afspeelt, zowel in beweging als in geluid. Live Photos is standaard ingeschakeld; tik op de knop 'Live Photos'  om Live Photos uit te schakelen.

Timer: hebt u er genoeg van om altijd maar foto's te maken en er zelf niet op te staan? Zet het apparaat op een stevige ondergrond, maak uw compositie en tik op de timerknop . Kies om drie of tien seconden af te tellen, tik op de sluiterknop, ga op uw plek staan en toon uw mooiste glimlach.

Camera aan de voorzijde: om een selfie te maken met de camera aan de voorzijde, tikt u op de knop van de camera aan de voorzijde , zoekt u de perfecte hoek en tikt u op de sluiterknop. En met de iPhone 6s en hoger1 kunt u het toegangsscherm gebruiken als flitser voor selfies.

Burst: probeert u de perfecte foto te maken maar wil het onderwerp niet stil blijven staan? Probeer dan de burstmodus. Tik op de sluiterknop en houd deze ingedrukt. In de burstmodus wordt een hele serie foto's kort na elkaar gemaakt, zodat u de mooiste kunt kiezen. Lees hoe u de burstmodus gebruikt op een iPhone 11, iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max.

Tik op een iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X of nieuwer op '1x' om scherper te zoomen van verder weg. Als u meer dan 2x wilt zoomen of als u het beeld nauwkeurig wilt afstemmen, houdt u '1x' of '2x' ingedrukt om een schuifbalk te zien waarmee u tot 10x kunt inzoomen. Zoom op de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max tot 0,5x uit met de ultragroothoekcamera

Een foto of video bewerken in een paar tellen

Maak meesterlijke foto's met de iPhone, iPad en iPod touch. Nadat u de foto hebt gemaakt, opent u deze in de Foto's-app en tikt u op 'Wijzig'. Nu kunt u het formaat, de hoek en de belichting van de foto aanpassen, een filter toevoegen en andere aspecten van de foto aanpassen. Kies een aanpassing, zoals 'Helderheid' of 'Verzadiging' en schuif om de sterkte en intensiteit ervan te wijzigen. Als u niet tevreden bent met de wijzigingen, tikt u op 'Annuleer' om de oorspronkelijke foto te herstellen.

Licht en kleur aanpassen

Verbeter onmiddellijk de helderheid, belichting, verzadiging, lichte delen, warmte, tint en andere aspecten van uw foto of video. Gebruik vervolgens de schuifknop om precieze aanpassingen te doen voor elke instelling. Het is de snelste manier om foto's nog geweldiger te maken.

Filters toepassen

Tik om te experimenteren met de ingebouwde fotofilters van het apparaat. Geef de foto een ander kleureffect, zoals 'Levendig' of 'Dramatisch'. Of probeer de klassieke zwart-witstijl zoals Mono en Zilvertint.

Bijsnijden en rechtzetten

U kunt de hoeken van de rastertool slepen om uw eigen bijsnijdinstellingen in te stellen. Draai vervolgens het wiel om de foto of video te kantelen of recht te zetten.

Foto's en video's vinden

U vindt de volledige collectie in zowel de Foto's-app als de Camera-app op de iPhone, iPad of iPod touch.

1. Lees hoe u aan het modelnummer en andere details kunt zien welk iPhone-model u hebt.
2. Alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch.

Meer informatie

Leer, creëer en raak geïnspireerd. Doe mee aan praktische sessies die elke dag plaatsvinden in de Apple Store. Zoek Today at Apple-sessies bij u in de buurt.