Foto's maken en bewerken met iPhone, iPad en iPod touch

Lees hoe u gedetailleerde foto's maakt met de camera van een iPhone, iPad en iPod touch. Perfectioneer dan het moment met de krachtige bewerkingstools die standaard in het apparaat zijn ingebouwd.

foto van een veer op de iPad en iPhone

De Camera-app openen

Elk moment kan perfect zijn. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u de Camera-app snel opent. U kunt de Camera-app op verschillende manieren openen.

Beginscherm

Beginscherm iPhone

Tik op de Camera-app op het beginscherm.

Bedieningspaneel

Toegangsscherm

Toegangsscherm op een iPhone

Veeg naar links om toegang te krijgen tot de camera of druk op het camerasymbool.

een foto van een hond maken met de iPhone

Dat ene mooie moment vastleggen

Maak de perfecte foto met de geavanceerde pixeltechnologie van iPhone, iPad en iPod touch. U hoeft alleen maar iets prachtigs te vinden, de Camera-app te openen en op de sluiterknop te tikken.

Laat uw creativiteit de vrije loop met de geweldige functies van Camera zoals Live Photos, camerafilters en Portretmodus van de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X en nieuwer.

Soms wilt u meer dan een gewone foto maken. Veeg naar links of rechts op het scherm of tik op de cameramoduslabels om te kiezen uit 'Timelapse', 'Slowmotion', 'Video', 'Foto', 'Vierkant' of 'Panorama'.

Flitser: de ledflitser op iPhone en iPod touch2 zorgt voor extra belichting wanneer dat nodig is. Tik op het flitssymbool om de flits in of uit te schakelen.

HDR: HDR maakt verschillende foto's bij verschillende belichtingen en voegt ze automatisch samen tot één fantastisch belichte foto.

Live Photos: met de iPhone 6s en nieuwer1 kunt u het leven vastleggen zoals het gebeurt, in beweging en met geluid. Live Photos is standaard ingeschakeld; tik op het Live Photos-symbool om het uit te schakelen.

Timer: bent u het zat om altijd maar foto's te maken en er zelf niet op te staan? Zet het apparaat op een stevige ondergrond, maak uw compositie en tik op het timersymbool. Kies om drie of tien seconden af te tellen, tik op de sluiterknop, ga op uw plek staan en toon uw mooiste glimlach.

Camera aan de voorzijde: Om een selfie te maken met uw camera aan de voorzijde, tikt u op het symbool voor het wisselen van de camera, zoekt u de perfecte hoek en drukt u vervolgens op de sluiterknop. En met de iPhone 6s en hoger1 kunt u het toegangsscherm gebruiken als flitser voor selfies.

Burst: probeert u de perfecte foto te maken maar wil het onderwerp niet stil blijven staan? Probeer dan de burstmodus. Tik op de sluiterknop en houd deze ingedrukt. In de burstmodus wordt een hele serie foto's kort na elkaar gemaakt, zodat u de mooiste kunt kiezen.

Zoom: gebruik de digitale zoomfunctie van de Camera-app om iets wat ver weg is, dichtbij te halen. Voordat u de foto maakt, knijpt u om de afbeelding in het midden van het scherm groter te maken en de buitenste randen te verwijderen.

Tik op een iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X of nieuwer op '1x' om scherper te zoomen van verder weg. Als u meer dan 2x wilt zoomen of als u het beeld nauwkeurig wilt afstemmen, houdt u '1x' of '2x' ingedrukt om een schuifbalk te zien waarmee u tot 10x kunt inzoomen.

Collectie foto's op een iPhone

Foto's en video's vinden

U vindt de volledige collectie in zowel de Foto's-app als de Camera-app op de iPhone, iPad of iPod touch.

• Open de Foto's-app en tik onder in het scherm op het tabblad 'Foto's'. U ziet al uw foto's en video's, ingedeeld in 'Momenten', 'Verzamelingen' en 'Jaren'.
  • U kunt de foto's ook openen via het tabblad 'Albums'. Als u op 'Alle foto's' tikt, worden de foto's en video's in chronologische volgorde weergegeven.
  • Tik in de Camera-app op het symbool van de laatste foto die u hebt genomen om deze foto in de Fotobibliotheek te zien. Op een iPhone 6s en hoger1 kunt u een voorvertoning zien als u met 3D Touch 'Peek and Pop' gebruikt op het symbool.

Een foto bewerken in een paar tellen

Met de iPhone, iPad en iPod touch kunt u meesterlijke foto's maken. Nadat u de foto hebt gemaakt, opent u deze in de Foto's-app en tikt u op 'Wijzig'. Nu kunt u het formaat, de hoek, de belichting en andere zaken van de foto aanpassen. Als u niet tevreden bent met de wijzigingen, tikt u op 'Annuleer' om de oorspronkelijke foto te herstellen.

Direct verbeteren

de Foto's-tool voor het verbeteren van foto's op een iPhone gebruiken

Met 'Verbeteren' worden de belichting, het contrast, de verzadiging en andere eigenschappen van foto's direct verbeterd. Het is de snelste manier om een foto nog geweldiger te maken.

Bijsnijden en rechtzetten

de Foto's-tool voor het bijsnijden van foto's op een iPhone gebruiken

U kunt de randen van de rastertool slepen om uw eigen bijsnijdinstellingen in te stellen. Draai vervolgens het wiel om de foto te kantelen of recht te zetten.

Filters toepassen

Foto's-filters gebruiken op een iPhone

Tik om te experimenteren met de ingebouwde fotofilters van het apparaat. Geef de foto een ander kleureffect zoals Levendig of Dramatisch. Of probeer de klassieke zwart-witstijl zoals Mono en Zilvertint.

Licht en kleur aanpassen

Foto's-tools voor het aanpassen van foto's gebruiken op iPhone

Tik op 'Licht', 'Kleur' of ' Z/W' en gebruik de slimme schuifknop om precies de juiste look te vinden. Als u nauwkeurige aanpassingen wilt maken, tikt u op het symbool met drie lijnen of de pijl omlaag en gebruikt u het menu met afzonderlijke tools.

1. Lees hoe u aan het modelnummer en andere details kunt zien welk iPhone-model u hebt.
2. Alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch.