Foto's maken en bewerken met iPhone, iPad en iPod touch

Lees hoe u gedetailleerde foto's maakt met de camera van een iPhone, iPad en iPod touch. Perfectioneer het moment met de krachtige bewerkingstools die standaard in het apparaat zijn ingebouwd.

De Camera-app openen

Elk moment kan het perfecte moment zijn. Daarom is het belangrijk dat u de Camera-app snel kunt openen. Dat kan op verschillende manieren.

Beginscherm
Tik op de Camera-app in het beginscherm.

Bedieningspaneel
Open het bedieningspaneel en tik op de cameraknop .

Toegangsscherm
Veeg naar links om toegang te krijgen tot de camera of druk op de cameraknop .

Dat ene mooie moment vastleggen

Maak de perfecte foto met de geavanceerde pixeltechnologie van iPhone, iPad en iPod touch. U hoeft alleen maar iets prachtigs te vinden, de Camera-app te openen en op de sluiterknop te tikken.

Laat uw creativiteit de vrije loop met geweldige camerafuncties zoals Live Photos, camerafilters en de Portretmodus van de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X en nieuwer en iPhone SE (2e generatie). Lees hoe u aan het modelnummer en andere details kunt zien welk iPhone-model u hebt.

Soms wilt u meer dan een gewone foto maken. Veeg naar links of rechts op het scherm of tik op de cameramoduslabels om te kiezen uit 'Timelapse', 'Slowmotion', 'Video', 'Foto', 'Vierkant' of 'Panorama'

Lees meer over het gebruik van de nieuwe camerafuncties op een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Flitser: de ledflitser op uw apparaat geeft uw foto extra belichting als dat nodig is. Tik op de flitserknop  om de flitser in of uit te schakelen.

Live Photos: u kunt het leven vastleggen zoals het zich afspeelt, zowel in beweging als in geluid. Live Photos is standaard ingeschakeld; tik op de knop 'Live Photos'  om de functie uit te schakelen.

Timer: geen zin meer om altijd maar de foto's te moeten maken en er zelf niet op te staan? Zet het apparaat op een stevige ondergrond, maak uw compositie en tik op de timerknop . Kies om drie of tien seconden af te tellen, tik op de sluiterknop, ga op uw plek staan en toon uw mooiste glimlach.

Camera aan de voorzijde: om een selfie te maken met de camera aan de voorzijde, tikt u op de knop van de camera aan de voorzijde , zoekt u de perfecte hoek en tikt u op de sluiterknop. En met de iPhone 6s en nieuwer kunt u het beginscherm gebruiken als flitser voor selfies.

Burst: probeert u de perfecte foto te maken maar wil het onderwerp niet stil blijven staan? Probeer dan de burstmodus. Tik op de sluiterknop en houd deze ingedrukt. In de burstmodus wordt een hele serie foto's kort na elkaar gemaakt, zodat u de mooiste kunt kiezen. Sleep op een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone SE (2e generatie) de sluiterknop naar links en houd deze ingedrukt om kort na elkaar een hele serie foto's te maken. Laat de knop los om te stoppen.

Tik op een iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X of nieuwer op '1x' om scherper te zoomen van verder weg. Als u meer dan 2x wilt zoomen of als u het beeld nauwkeurig wilt afstemmen, houdt u '1x' of '2x' ingedrukt om een schuifbalk te zien waarmee u tot 10x kunt inzoomen. Op een iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPad Pro 12,9-inch (4e generatie) en iPad Pro 11-inch (2e generatie) kunt u tot 0,5x uitzoomen met de ultragroothoekcamera

Een foto of video bewerken in een paar tellen

Maak meesterlijke foto's met de iPhone, iPad en iPod touch. Nadat u de foto hebt gemaakt, opent u deze in de Foto's-app en tikt u op 'Wijzig'. Nu kunt u het formaat, de hoek en de belichting van de foto aanpassen, een filter toevoegen en andere aspecten van de foto aanpassen. Kies een aanpassing, zoals 'Helderheid' of 'Verzadiging' en schuif om de sterkte en intensiteit ervan te wijzigen. Als u niet tevreden bent met de wijzigingen, tikt u op 'Annuleer' om de oorspronkelijke foto te herstellen.

Licht en kleur aanpassen

Verbeter onmiddellijk de helderheid, belichting, verzadiging, lichte delen, warmte, tint en andere aspecten van uw foto of video. Gebruik vervolgens de schuifknop om precieze aanpassingen te doen voor elke instelling. Dat is de snelste manier om foto's nog professioneler te maken.

Filters toepassen

Tik om te experimenteren met de ingebouwde fotofilters van het apparaat. Geef de foto een ander kleureffect, zoals Levendig of Dramatisch. Of probeer de klassieke zwart-witstijl zoals Mono en Zilvertint.

Bijsnijden en rechtzetten

U kunt de hoeken van de rastertool slepen om uw eigen bijsnijdinstellingen op te geven. Draai vervolgens het wiel om de foto of video te kantelen of recht te zetten.

Foto's en video's vinden

U vindt de volledige collectie in zowel de Foto's-app als de Camera-app op de iPhone, iPad of iPod touch.