Toegankelijkheid gebruiken om uw Apple apparaten vanaf één apparaat te bedienen

U kunt een functie van Schakelbediening* waarmee u één apparaat gebruikt om uw andere apparaten te bedienen, instellen of uitschakelen. Bedien bijvoorbeeld uw Mac of Apple TV rechtstreeks op uw iPhone.

Schakelbediening op Mac en iOS

Bereid u voor

Voordat u begint, moet u het Apple apparaat van uw voorkeur als uw hoofdcontroller kiezen. Kies bijvoorbeeld een apparaat dat u gewoonlijk bij de hand hebt, zoals uw iPhone of iPad.

Als u dat nog niet hebt gedaan, stelt u vervolgens Schakelbediening in op het door u gekozen apparaat

* Met Schakelbediening, een toegankelijkheidsfunctie, kunt u een of meer fysieke, verbonden schakelaars instellen die onderdelen op het scherm, zoals de Mail-app, kunnen selecteren. Vervolgens kunt u de schakelaars configureren om acties op geselecteerde onderdelen uit te voeren. Meer informatie over Schakelbediening.

Configuratie

Nadat u een apparaat hebt geselecteerd als uw controller en dat met Schakelbediening hebt geconfigureerd, volgt u deze stappen:

1. Verbind alle apparaten met hetzelfde wifinetwerk. (Hebt u hulp nodig met uw iOS-apparaat, Mac of Apple TV?)
  2. Log in bij iCloud met dezelfde Apple ID op elk apparaat.
  3. Kies een apparaat dat u wilt bedienen. Dit doet u als volgt:
    • Als u een iPhone, iPad of Apple TV gebruikt, selecteert u 'Apparaat' in het menu van Schakelbediening. Kies vervolgens 'Gebruik ander apparaat' en selecteer een apparaat om te bedienen.
      'Gebruik ander apparaat' kiezen
    • Als u een Mac gebruikt, selecteert u 'Apparaten' in het beginpaneel van Schakelbediening en selecteert u vervolgens een apparaat om te bedienen.
      'Apparaten' kiezen

De functie uitschakelen

Houd de schakelaar gedurende tien seconden ingedrukt. Of u kunt de volgende instructies voor uw apparaat gebruiken:

• iPhone, iPad of Apple TV: selecteer 'Apparaat' in het menu van Schakelbediening en selecteer vervolgens 'Stop gebruik apparaat'.
  • Mac: selecteer 'Apparaten' in het beginpaneel van Schakelbediening. Selecteer vervolgens 'Verbreek verbinding'.
    'Verbreek verbinding' selecteren