Als u geen kaarten aan Wallet voor Apple Pay kunt toevoegen

Hulp bij het toevoegen van kaarten aan Wallet voor gebruik met Apple Pay.

Controleer of u een kaart kunt toevoegen

Als het niet lukt om een kaart aan Wallet voor Apple Pay toe te voegen, controleert u Apple Pay op de pagina Systeemstatus. Als er een probleem optreedt, probeert u de kaart opnieuw toe te voegen nadat het probleem is opgelost.

Als er geen probleem optreedt, volgt u deze stappen om te controleren of u een kaart kunt toevoegen aan Wallet:

Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. De leeftijd verschilt per land en regio. Om geld te versturen en ontvangen met Apple Pay of de Apple Cash-kaart te kunnen ontvangen, moet u ten minste 18 jaar oud zijn en ingezetene zijn van de Verenigde Staten. Deze diensten worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Lees meer over het versturen en ontvangen van geld.

Probeer een kaart toe te voegen

Na elke stap kijkt u of u uw kaart kunt toevoegen aan Wallet:

1. Controleer of u zich in een ondersteund land of een ondersteunde regio bevindt.
  2. Herstart de iPhone, iPad, Apple Watch of Mac.
  3. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS.

Als u nog steeds geen kaart kunt toevoegen, neemt u contact op met uw bank of kaartuitgever voor hulp.

U moet mogelijk een app van uw bank of kaartuitgever downloaden om een kaart toe te voegen aan Wallet.

Als de (+)-knop ontbreekt in Wallet

Als u geen plusknop-knop ziet wanneer u de Wallet-app opent, is uw apparaat mogelijk geconfigureerd voor de verkeerde regio. Controleer eerst of u zich in een land of regio bevindt waarin Apple Pay wordt ondersteund. Vervolgens voert u deze stappen uit om de regio in te stellen op uw apparaat:

Op iPhone of iPad

1. Open de app Instellingen en tik op 'Algemeen'.
  2. Tik op 'Taal en regio' en tik vervolgens op 'Regio'.
  3. Selecteer uw regio en tik op 'Gereed'.

Op Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik vervolgens op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'Taal en regio' en tik vervolgens op 'Regio'.
  4. Selecteer uw regio.

Op MacBook Pro met Touch ID

1. Open het Apple-menu .
  2. Klik op 'Taal en regio' en controleer welke regio is ingesteld.*

*U kunt Apple Cash niet toevoegen aan uw Mac.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, opent u de Wallet-app en kijkt u of u de plusknop-knop kunt zien. Als deze nog steeds ontbreekt, neemt u contact op met Apple Support.