Als u geen kaarten aan Wallet kunt toevoegen om te gebruiken met Apple Pay

Hulp bij het toevoegen van kaarten aan Wallet voor gebruik met Apple Pay.

Nagaan of u een kaart kunt toevoegen

Als het niet lukt om een kaart aan Wallet toe te voegen voor Apple Pay, controleert u Apple Pay op de pagina Systeemstatus. Als er een probleem is, probeert u de kaart opnieuw toe te voegen nadat het probleem is opgelost.

Als er geen probleem is, volgt u deze stappen om te controleren of u een kaart kunt toevoegen aan Wallet:

Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. De leeftijd verschilt per land en regio. Om geld te versturen en ontvangen met Apple Pay of de Apple Cash-kaart te kunnen ontvangen, moet u ten minste 18 jaar oud zijn en ingezetene zijn van de Verenigde Staten. Deze diensten worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Meer informatie over geld versturen en ontvangen

Probeer een kaart toe te voegen

Kijk na elke stap of u uw kaart kunt toevoegen aan Wallet:

1. Controleer of u zich in een ondersteund land of een ondersteunde regio bevindt.
  2. Herstart de iPhone, iPadApple Watch of Mac.
  3. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS.

Als u nog steeds geen kaart kunt toevoegen, neemt u contact op met uw bank of kaartuitgever voor hulp.

U moet mogelijk een app van uw bank of kaartuitgever downloaden om een kaart aan Wallet te kunnen toevoegen. In het vasteland van China moet u mogelijk een zescijferige toegangscode aanmaken of bijwerken.

Handmatig een kaart toevoegen aan Wallet

1. Open de Wallet-app op uw iPhone en tik op de knop 'Voeg toe' .
  2. Tik op 'Ga door' en tik vervolgens op 'Voer kaartinformatie handmatig in'.
  3. Voer uw kaartgegevens in en tik op 'Volgende'.
  4. Voer de gevraagde informatie in.

Als u in Hongkong bent

Als u een China UnionPay-betaalkaart van HSBC of Hang Seng Bank moet toevoegen, voert u het volledige nummer van zeventien of negentien cijfers in dat op de voorkant van de kaart staat. Dit omvat zes niet-reliëfnummers, tien of twaalf reliëfnummers en één kleiner reliëfnummer.

Als de plusknop (+) ontbreekt in Wallet

Als u geen plus-knop ziet wanneer u de Wallet-app opent, is uw apparaat mogelijk geconfigureerd voor de verkeerde regio. Controleer eerst of u zich in een land of regio bevindt waar Apple Pay wordt ondersteund. Vervolgens voert u deze stappen uit om de regio in te stellen op uw apparaat:

Op iPhone of iPad

1. Open Instellingen en tik op 'Algemeen'.
  2. Tik op 'Taal en regio' en tik vervolgens op 'Regio'.
  3. Selecteer uw regio en tik op 'Gereed'.

Op een Apple Watch

1. Open de Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik vervolgens op 'Algemeen'.
  3. Tik op 'Taal en regio' en tik vervolgens op 'Regio'.
  4. Selecteer uw regio.

Op MacBook Pro met Touch ID

1. Open het Apple-menu .
  2. Klik op 'Taal en regio' en controleer welke regio is ingesteld.*

*U kunt Apple Cash niet toevoegen aan uw Mac.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, opent u de Wallet-app en kijkt u of u de plus-knop nu wel ziet. Als deze nog steeds ontbreekt, neemt u contact op met Apple Support.

Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van de Apple Card aan uw apparaat

1. De Apple Card wordt uitgegeven door Goldman Sachs Bank USA, Salt Lake City Branch. De Apple Card is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.