Als u fout 53 ziet wanneer u uw iPhone of iPad bijwerkt of herstelt

Meer informatie over fout 53 en wat u moet doen wanneer deze fout in iTunes wordt weergegeven.

Over fout 53

Wanneer u probeert uw iOS-apparaat bij te werken of te herstellen in iTunes op uw Mac of pc, ziet u in iTunes mogelijk fout 53. Fout 53 wordt weergegeven wanneer een apparaat een beveiligingstest niet doorstaat. Deze test is bedoeld om te controleren of Touch ID correct werkt voordat het apparaat de fabriek verlaat, en was niet bedoeld om invloed te hebben op apparaten van klanten.

Voor gebruikers die fout 53 krijgen, heeft Apple een update voor iOS 9.3 uitgebracht waarmee u uw apparaat kunt herstellen via iTunes op de Mac of pc. Volg de stappen in dit artikel om uw apparaat te herstellen zodat u het weer kunt gebruiken. Als u hebt moeten betalen voor een vervanging van het apparaat buiten de garantie vanwege fout 53, kunt u contact opnemen met Apple Support om een verzoek om terugbetaling te doen.

Wat u moet doen

1. Als iTunes op uw Mac of pc is geopend, stopt u iTunes.
  2. Als uw iOS-apparaat is gekoppeld aan uw computer, ontkoppelt u het.
  3. Zorg dat uw apparaat de nieuwste versie van iTunes heeft.
  4. Sluit uw iOS-apparaat met een USB-kabel aan op de computer.
  5. Open iTunes en selecteer het apparaat.
  6. Wanneer u in iTunes de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klikt u op 'Werk bij'. iTunes probeert iOS opnieuw te installeren en uw apparaat te herstellen zonder uw gegevens te wissen.1
  7. Als u niet voorbij het scherm met het Apple logo komt, start u het iOS-apparaat geforceerd opnieuw op2. Wanneer u de optie ziet om te herstellen of bij te werken, klikt u op 'Herstel'.
  8. Wanneer u het scherm 'Hallo' van uw iOS-apparaat ziet, volgt u de stappen op het scherm om het apparaat te configureren.
  9. Als Touch ID op uw apparaat niet werkte voordat u fout 53 aantrof, werkt deze functie nog steeds niet nadat u uw apparaat hebt bijgewerkt of hersteld. Neem contact op met Apple Support voor meer informatie over serviceopties voor Touch ID.

Als u fout 53 blijft zien, neemt u contact op met Apple Support.

1. Als het herstellen niet kan worden voltooid en u een andere foutcode ziet dan 53, leest u hier wat u moet doen.
  2. Als u een apparaat geforceerd opnieuw wilt opstarten, houdt u de sluimerknop en de thuisknop ten minste tien seconden tegelijkertijd ingedrukt totdat u het Apple logo weer ziet.