Een Apple Music-gezinsabonnement nemen

Gezinnen van maximaal zes personen kunnen gebruikmaken van alle voordelen van Apple Music.

Elk gezinslid met een gezinsabonnement op Apple Music krijgt onbeperkt toegang tot de volledige Apple Music-catalogus, aanbevelingen op basis van zijn persoonlijke muzieksmaak en toegang tot zijn eigen iCloud-muziekbibliotheek, zodat iedereen op zijn eigen apparaten naar zijn favoriete muziek kan luisteren.

Een Apple Music-gezinsabonnement nemen.

Meer informatie over Apple Music en Apple Music-prijzen.

De functies en prijzen van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Over gezinsabonnementen en Delen met gezin

Als u een gezinsabonnement wilt gebruiken met uw andere gezinsleden, moet u 'Delen met gezin' configureren via een ondersteund apparaat. Wanneer u Delen met gezin configureert, wordt u aangewezen als gezinshoofd. Als u de rol van gezinshoofd niet wilt, kunt u iemand anders vragen om 'Delen met gezin' te configureren.

Als u 'Delen met gezin' al hebt ingesteld en Apple Music al met een gezinsabonnement gebruikt, kunt u nieuwe personen aan het gezinsabonnement toevoegen door deze personen uit te nodigen voor uw gezinsgroep.

Een abonnement nemen op Apple Music

U kunt zich abonneren op Apple Music vanaf een iPhone, iPad, iPod touch, een Mac of pc of een Android-apparaat. Als u zich abonneert, kunt u kiezen uit verschillende abonnementstypen: Maandelijks individueel, Jaarlijks individueel, Gezin of Student.

Als u bij uw eerste aanmelding een individueel of studentenabonnement hebt gekozen, kunt u dit ook omzetten in een gezinsabonnement.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Muziek-app. Als u het scherm van Apple Music niet ziet, tikt u onder in het scherm op 'Voor jou'.
  2. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music of eerder een proefabonnement hebt gehad, tikt u op het aanbod voor een proefabonnement.
    Als u zich momenteel abonneert op Apple Music, tikt u op 'Log in' en wijzigt u uw abonnement in een gezinsabonnement.
  3. Tik op de optie 'Gezin' en tik vervolgens op 'Begin proefperiode'.
  4. Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u in de iTunes Store gebruikt, als u hierom wordt gevraagd.
    U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te valideren, maar er wordt pas iets in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode. Voeg een geldige betaalmethode toe en tik op 'Abonneer'.
  5. Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.
  6. Kies uw favoriete genres en artiesten. U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Bestaande leden van Delen met gezin krijgen automatisch toegang tot Apple Music. Het gezinshoofd kan mensen uitnodigen voor 'Delen met gezin'. Als iemand al een individueel of studentenabonnement op Apple Music heeft, wordt de verlenging van dat abonnement automatisch geannuleerd als deze persoon deelneemt aan het gezin.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Selecteer in de linkerbovenhoek  'Muziek' en klik vervolgens op 'Voor jou' boven in het iTunes-venster.
  3. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music of al eerder een proefabonnement hebt gebruikt, klikt u op de aanbieding voor het proefabonnement.
    Als u zich momenteel abonneert op Apple Music, klikt u op 'Log in' en wijzigt u uw abonnement in een gezinsabonnement.
  4. Klik op de optie 'Gezin' en klik vervolgens op 'Begin proefperiode'.
  5. Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u in de iTunes Store gebruikt, als u hierom wordt gevraagd. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' als u geen Apple ID hebt.
    U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te valideren, maar er wordt pas iets in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode. Voeg een geldige betaalmethode toe en tik op 'Abonneer'.
  6. Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.
  7. Kies uw favoriete genres en artiesten.U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Bestaande leden van Delen met gezin krijgen automatisch toegang tot Apple Music. Het gezinshoofd kan mensen uitnodigen voor 'Delen met gezin'. Als iemand al een individueel of studentenabonnement op Apple Music heeft, wordt de verlenging van dat abonnement automatisch geannuleerd als deze persoon deelneemt aan het gezin.

Op een Android-apparaat

1. Download de Apple Music-app van Google Play.
  2. Open de Apple Music-app. Als u geen Apple Music-scherm ziet, tikt u in de linkerbovenhoek op het menusymbool en vervolgens op 'Voor jou'.
  3. Als u voor de eerste keer een abonnement neemt op Apple Music of eerder een proefabonnement hebt gehad, tikt u op het aanbod voor een proefabonnement.
    Als u zich momenteel abonneert op Apple Music, tikt u op 'Log in' en wijzigt u uw abonnement in een gezinsabonnement.
  4. Tik op de optie 'Gezin' en tik vervolgens op 'Begin proefperiode'.
  5. Log in met de Apple ID en het wachtwoord die u in de iTunes Store gebruikt, als u hierom wordt gevraagd. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' als u geen Apple ID hebt.
    U wordt mogelijk gevraagd uw factuurgegevens te valideren, maar er wordt pas iets in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode. Voeg een geldige betaalmethode toe en tik op 'Abonneer'.
  6. Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.
  7. Kies uw favoriete genres en artiesten.U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Als u iCloud Delen met gezin wilt inschakelen, tikt u op het menusymbool > uw foto of naam boven in het menu > 'Toon account' > 'Beheer abonnement' > 'Beheer gezin'. Het gezinshoofd kan dan mensen uitnodigen voor 'Delen met gezin'. Als iemand al een individueel of studentenabonnement op Apple Music heeft, wordt de verlenging van dat abonnement automatisch geannuleerd als deze persoon deelneemt aan het gezin.

Uw gezin uitnodigen

U kunt gezinsleden uitnodigen voor uw gezinsabonnement vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch of vanaf een Android-apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Nadat u 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kunt u andere gezinsleden uitnodigen om lid te worden van uw gezinsgroep.

Wanneer een genodigde uw uitnodiging accepteert, wordt deze lid van uw gezinsgroep en kan deze gebruikmaken van Apple Music.

Op een Android-apparaat

1. Tik in de Apple Music-app linksboven op het menusymbool.
  2. Tik op uw foto of naam bovenaan in het menu en scrol vervolgens naar 'Toon account' en tik erop.
  3. Tik op 'Beheer abonnement'. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in als u hierom wordt gevraagd.
  4. Tik op 'Beheer gezin'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  5. Tik op 'Ga door' om door te gaan met het uitnodigen van gezinsleden en tik vervolgens op 'Voeg gezinslid toe' om extra leden uit te nodigen.

U kunt gezinsleden een e-mail sturen met een uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep. Ze kunnen ook rechtstreeks hun Apple ID en hun wachtwoord opgeven in de Apple Music-app. Als de app vraagt om toegang tot uw contacten, tikt u op 'Sta toe', zodat u snel kunt zoeken in de contacten die u op uw Android-apparaat bewaart.

Wanneer een genodigde uw uitnodiging accepteert, wordt deze lid van uw gezinsgroep en kan deze gebruikmaken van Apple Music.

Als u al Apple Music-abonnee bent

Als u al Apple Music-abonnee bent, kunt u uw abonnement omzetten naar een gezinsabonnement in de Muziek-app of in iTunes op een computer. Lees hoe u uw Apple Music-abonnement beheert op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc of op een Android-apparaat.

Hulp krijgen

Als u problemen hebt met uw gezinsabonnement:

1. Zorg dat alle leden van het gezinsabonnement hun iTunes Store-aankopen delen.
  2. Zorg dat u bent ingelogd bij de iTunes Store met de Apple ID die en het wachtwoord dat u gebruikt om materiaal te delen via Delen met gezin.
  3. Log uit bij de Muziek-app en log vervolgens opnieuw in.

Lees wat u moet doen als u het gedeelde materiaal van uw gezin nog steeds niet ziet.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.