De betaalkaarten die u gebruikt met Apple Pay, wijzigen of verwijderen

U kunt uw standaardkaart wijzigen, een kaart uit Apple Wallet verwijderen of de factuur- en contactgegevens bijwerken die Apple Pay gebruikt voor in-app- en online aankopen.

Uw standaardkaart wijzigen

De eerste betaalkaart die u op een apparaat aan Apple Wallet toevoegt, wordt uw standaardkaart voor dat apparaat. U kunt uw standaardkaart wijzigen wanneer u meer kaarten toevoegt.

De standaardkaart voor Apple Pay wijzigen op een iPhone

1. Open de Wallet-app.
  2. Houd uw vinger op de betaalkaart die u als standaardkaart wilt instellen.
  3. Sleep de kaart voor uw andere kaarten.

De standaardkaart voor Apple Pay wijzigen op een Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Op het tabblad 'Mijn Watch' tikt u op 'Wallet en Apple Pay'.
  3. Tik onder 'Transactievoorkeuren' op 'Standaardkaart'.
  4. Tik op een kaart om deze in te stellen als uw standaardkaart.

De standaardkaart voor Apple Pay wijzigen op een Mac of iPad

1. Open de Apple Wallet-instellingen op uw apparaat.
    • Ga op uw Mac met Touch ID naar 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Wallet en Apple Pay'.
    • Ga op de iPad naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Selecteer een nieuwe standaardkaart.
    • Kies op uw Mac met Touch ID een kaart uit het menu.
    • Scrol op uw iPad omlaag naar 'Transactievoorkeuren' > tik op 'Standaardkaart' en kies een kaart.

Een kaart verwijderen uit Apple Wallet

U kunt een betaalkaart of creditcard van uw apparaat verwijderen.

Een betaalkaart verwijderen op een iPhone of iPad

1. Tik in de Wallet-app op de kaart die u wilt verwijderen.
  2. Tik op de knop 'Meer' de knop 'Meer' en daarna op 'Kaartgegevens' het symbool 'Kaartgegevens'.*
  3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder kaart'.

* In iOS 15 en iPadOS 15 en lager is de optie 'Kaartgegevens' niet beschikbaar.

Een betaalkaart verwijderen op een Apple Watch

1. Tik op uw Apple Watch op de Wallet-app.
  2. Tik op de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Verwijder'.

Een betaalkaart verwijderen op een Mac met Touch ID

1. Ga naar 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Wallet en Apple Pay'.
  2. Klik op de kaart die u wilt verwijderen.
  3. Klik op de knop Verwijder .

Apple Pay-gegevens bijwerken

Wanneer u facturerings- en contactgegevens voor een betaalkaart invoert in Apple Wallet, bewaart Apple Pay de gegevens en gebruikt deze wanneer u online en in apps aankopen doet.

Apple Pay-factureringsgegevens bijwerken

• iPhone: tik in de Wallet-app op een kaart > de knop 'Meer' de knop 'Meer' > 'Kaartgegevens' het symbool 'Kaartgegevens' > 'Factuuradres'.*
  • Apple Watch: tik in de Apple Watch-app op uw iPhone op 'Wallet en Apple Pay' > een kaart > 'Factuuradres'.
  • iPad: tik in 'Instellingen' op 'Wallet en Apple Pay' > een kaart > 'Factuuradres'.
  • Mac met Touch ID: klik in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') op 'Wallet en Apple Pay' > een kaart > het Factuuradres-menu.

* In iOS 15 en iPadOS 15 en lager is de optie 'Kaartgegevens' niet beschikbaar.

Apple Pay-contactgegevens bijwerken

• iPhone: ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' > scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren' en werk uw bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.
  • Apple Watch: tik in de Apple Watch-app op uw iPhone, tik op 'Wallet en Apple Pay' > scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren' en werk uw bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.
  • iPad: ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' > scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren' en werk uw bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.
  • Mac met Touch ID: ga in 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') naar 'Wallet en Apple Pay' > klik op 'Contact en bezorging' en werk uw bezorgadres, e-mailadres en telefoonnummer bij.

Uw Apple Pay-kaartnummer en vervaldatum bijwerken

Met Apple Pay heeft uw betaalkaart een uniek apparaatrekeningnummer dat wordt gebruikt om betalingen te verwerken en een vervaldatum die is gekoppeld aan dat apparaatrekeningnummer.

Als uw kaart verloopt of u op een andere manier een nieuwe kaart krijgt:

• Het kaartnummer en de vervaldatum die aan het apparaatrekeningnummer zijn gekoppeld, moeten automatisch worden bijgewerkt.
  • Als de kaartverstrekker geen ondersteuning biedt voor deze updates, moet u de kaart wellicht verwijderen en opnieuw toevoegen.

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen, heeft Apple Pay beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat andere mensen Apple Pay niet op uw apparaat kunnen gebruiken.

• Als u Apple Pay gebruikt, moet u elke aankoop autoriseren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode.
  • Als u draagdetectie op uw Apple Watch hebt ingeschakeld, moet u uw toegangscode invoeren telkens wanneer u de Apple Watch omdoet.
  • U kunt uw apparaat als verloren opgeven. Hierdoor wordt Apple Pay automatisch uitgeschakeld op uw apparaat.
  • U kunt ook uw kaartverstrekker bellen om de kaarten in Apple Pay te blokkeren of te verwijderen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.