De kaarten beheren die u met Apple Pay gebruikt

Nadat u kaarten aan Wallet toevoegt, kunt u de standaardkaart wijzigen, informatie bijwerken of een kaart verwijderen.#notes1

Hoe u uw kaarten beheert, hangt af van het apparaat dat u gebruikt.2

De standaardkaart wijzigen

De eerste kaart die u aan Wallet toevoegt, wordt uw standaardkaart. Als u meer kaarten hebt toegevoegd en u de standaardkaart wilt wijzigen, volgt u deze stappen.

iPhone of iPad

Standaardkaart voor Apple Pay op iPhone of iPad

Wallet-symbool
Ga naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' op je iPhone of iPad en scrol omlaag naar 'Transactievoorkeuren'. Tik op 'Standaardkaart' en kies een nieuwe kaart.

Op je iPhone kun je ook Wallet openen, een kaart ingedrukt houden en deze vervolgens naar de voorkant van je stapel kaarten slepen.

Apple Watch

Standaardkaart voor Apple Pay op Apple Watch

Apple Watch-symbool
Open de Apple Watch-app op de iPhone. Tik op de tab 'Mijn Watch', tik op 'Wallet en Apple Pay' > 'Standaardkaart' en kies een nieuwe kaart.

Mac-modellen met Touch ID

Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay'. Kies een nieuwe kaart in het venstermenu 'Standaardkaart'.

Standaardkaart voor Apple Pay op Mac-modellen

Persoonlijke betalingen met Apple Pay en Apple Pay Cash zijn niet beschikbaar in macOS.3

Factuur- en contactgegevens wijzigen

Lees hoe u factuurgegevens en het verzendadres wijzigt voor de kaarten die u met Apple Pay gebruikt.

iPhone of iPad

• Als u de factuurgegevens wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay', tikt u op een kaart en tikt u vervolgens op wat u wilt wijzigen.
  • Als u het e-mailadres, telefoonnummer en verzendadres wilt wijzigen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay' en kiest u wat u wilt wijzigen.

Mac-modellen met Touch ID

• Als u de factuurgegevens wilt wijzigen, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay', klikt u op een kaart en klikt u vervolgens op het venstermenu 'Factuuradres'.
  • Als u het e-mailadres, telefoonnummer of verzendadres wilt wijzigen, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay' en klikt u op 'Contact en bezorging'.

Hoewel u het kaartnummer of de vervaldatum niet kunt wijzigen, worden deze automatisch bijgewerkt wanneer u een nieuwe kaart krijgt. Als de kaartuitgever geen ondersteuning biedt voor updates, moet u de kaart wellicht verwijderen en opnieuw toevoegen.

Een kaart verwijderen

U kunt een kaart op uw apparaat verwijderen als dat nodig is. Voor Apple Pay Cash#notes3 volgt u deze stappen om een Apple Pay Cash-account te verwijderen of om Apple Pay Cash op een apparaat uit te schakelen.

iPhone of iPad

Kaart verwijderen op iPhone of iPad

Wallet-symbool
Als u een kaart op een iPhone of iPad wilt verwijderen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Wallet en Apple Pay', tikt u op de kaart die u wilt verwijderen en vervolgens op 'Verwijder kaart'.

Of open Wallet, tik op een kaart, tik op symbool 'Meer' en tik vervolgens op 'Verwijder kaart'.

Apple Watch

Kaart verwijderen van Apple Watch

Apple Watch-symbool
Als u een kaart op een Apple Watch wilt verwijderen, opent u de Watch-app op de iPhone, gaat u naar het tabblad 'Mijn Watch' en scrolt u omlaag. Dan tikt u achtereenvolgens op 'Wallet en Apple Pay', op de kaart en op 'Verwijder kaart'.

Of tik op 'Wallet' op het beginscherm van uw Apple Watch, tik op een kaart, druk deze stevig in en tik op 'Verwijder'.

Mac-modellen met Touch ID

Als u een kaart op een Mac wilt verwijderen, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Wallet en Apple Pay', klikt u op de kaart die u wilt verwijderen en vervolgens op het minteken (–) om de kaart te verwijderen.

Kaart verwijderen van Mac-modellen

Winkel- en klantenkaarten beheren

Als u 'Automatische selectie' inschakelt voor een winkelkaart, worden uw aankopen in de desbetreffende winkel betaald met de winkelkaart en niet met de standaardkaart. Als u 'Automatische selectie' inschakelt voor een klantenkaart, wordt uw informatie doorgegeven aan de desbetreffende winkel wanneer u Apple Pay gebruikt.

Wanneer u een winkel- of klantenkaart aan Wallet toevoegt, wordt u mogelijk gevraagd of u de kaart automatisch wilt selecteren. Zo schakelt u 'Automatische selectie' in of uit:

1. Open de Wallet-app.
  2. Tik op de winkel- of klantenkaart.
  3. Tik op symbool 'Meer' en schakel vervolgens 'Automatische selectie' in of uit.

Hulp vragen als uw apparaat is zoekgeraakt of gestolen

Als u Apple Pay gebruikt, moet u elke aankoop met een creditcard, betaalkaart of prepaidkaart autoriseren met Face ID, Touch ID of uw toegangscode. Als u een Apple Watch gebruikt en 'Draagdetectie' hebt ingeschakeld, moet u uw toegangscode invoeren telkens wanneer u de Apple Watch omdoet. Hierdoor kunnen anderen Apple Pay niet gebruiken op uw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac.

Ga naar uw Apple ID-accountpagina of gebruik 'Zoek mijn iPhone' om betalingen met Apple Pay op dat apparaat tijdelijk of definitief te blokkeren. Log in bij uw Apple ID-accountpagina en klik op uw apparaat. Ga vervolgens naar het gedeelte voor Apple Pay en klik op 'Verwijder' of 'Verwijder alles'. Uw kaart of kaarten worden geblokkeerd of verwijderd uit Apple Pay, zelfs als het apparaat offline is en niet is verbonden met een mobiel netwerk of een wifinetwerk.

U kunt ook de uitgever van uw kaart bellen om de kaarten in Apple Pay te blokkeren of te verwijderen. Lees wat u moet doen als uw iPhone is zoekgeraakt of gestolen.

1. Ondersteuning voor Apple Pay per land en regio
  2. Apple Pay is in China niet beschikbaar voor Mac-modellen met Touch ID.
  3. Het overmaken en ontvangen van geldbedragen via Apple Pay en de Apple Pay Cash-kaart zijn diensten die worden geleverd door de Green Dot Bank, lid van de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation). Deze functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Meer informatie over de algemene voorwaarden.