De knoppen en het scherm op een Apple Watch gebruiken

Lees hoe je je Apple Watch gebruikt met de Digital Crown, zijknop en gebaren.

Op de Digital Crown drukken of eraan draaien

Lees meer over de waterbestendigheid van een Apple Watch.

Op de zijknop drukken

Als u een Apple Watch Ultra hebt, kunt u de actieknop aanpassen zodat u snel bij uw favoriete functies kunt.

Kijken naar het Apple Watch-scherm

Met een Apple Watch Series 5 of nieuwer kunt u op elk gewenst moment een blik werpen op het scherm dankzij de functie 'Altijd aan'. Als u een ouder Apple Watch-model hebt, of als u 'Altijd aan' niet gebruikt, tilt u uw pols op om het scherm in te schakelen.

U kunt het scherm van uw Watch ook geleidelijk uit de sluimerstand halen om de helderheid laag te houden in plaatsen zoals de bioscoop. Draai de Digital Crown langzaam om het scherm uit de sluimerstand te halen en draai de knop de andere kant op om het scherm weer in de sluimerstand te zetten.

Gebaren gebruiken

U kunt de Apple Watch met gebaren bedienen.  Uw Watch voert verschillende functies uit wanneer u op het scherm tikt of wanneer u er langer op drukt.

Tikken

Tik op het scherm om een knop of onderdeel te selecteren. Op Apple Watch-modellen met Altijd aan wordt het scherm op volledige helderheid weergegeven wanneer u erop tikt.

Tikken en vasthouden

Door op het scherm te tikken en uw vinger op zijn plaats te houden, kunt u de wijzerplaat veranderen, opties in een app bekijken, enzovoort.

Slepen

Sleep met uw vinger over het scherm om te scrollen of een schuifknop aan te passen.

Vegen

Veeg omhoog, omlaag, naar links of naar rechts om verschillende schermen weer te geven.