De statusbalk in Foto's voor macOS

Foto's voor macOS geeft gedetailleerde informatie over de fotobibliotheek, zoals het aantal foto's en video's dat deze bevat, wanneer de bibliotheek voor het laatst is bijgewerkt met iCloud-foto's enzovoort.

Waar vindt u de statusbalk

Als u wilt weten hoeveel foto's en video's uw bibliotheek bevat, selecteert u 'Foto's', klikt u op 'Momenten' en scrolt u helemaal naar beneden. Als u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, wordt op de statusbalk ook een vergelijking getoond van de fotobibliotheek op de Mac en de inhoud van iCloud-foto's. Als er foto's worden geüpload naar iCloud-foto's, kunt u hier klikken op 'Pauzeer' of 'Hervat'.

Schermafbeelding met onderin de statusbalk.

Beheer van 'Onderdelen alleen op deze Mac'

Als er in de bibliotheek op de Mac foto's of video's staan waarnaar wordt verwezen, ziet u mogelijk '[aantal] onderdelen alleen op deze Mac'. Onderdelen waarnaar wordt verwezen, worden niet geüpload naar iCloud-foto's en zijn niet beschikbaar op andere apparaten. Als u deze wilt opnemen in iCloud-foto's, gaat u als volgt te werk:

1. Kies 'Archief' > 'Nieuw slim album'.
  2. Geef het slimme album de naam 'Referentie' en selecteer 'Foto' - 'is' - 'Referentiebestand'. Klik op 'OK'.
  3. Selecteer 'Referentie' links in de navigatiekolom.
  4. Druk op Command-A om alle foto's in het slimme album te selecteren en kies vervolgens 'Archief' > 'Verzamel'.

Als u geen foto's kunt uploaden vanaf uw Mac

De melding 'Uploaden van [aantal] onderdelen mislukt' wordt weergegeven als er foto's of video's op de Mac staan die niet naar iCloud-foto's kunnen worden geüpload. U kunt dit mogelijk oplossen aan de hand van de stappen hieronder, maar u verliest dan wel alle bewerkingen aan deze foto's en alle trefwoorden die u eraan hebt toegevoegd.

1. Maak een nieuw slim album aan door 'Archief' > 'Nieuw slim album' te kiezen.
  2. Geeft het slimme album de naam 'Upload mislukt' en stel de drie venstermenu's in op 'Foto' - 'is' - 'Uploaden naar iCloud-foto's mislukt'.
    Schermafbeelding met het veld waarin u de naam van een slim album opgeeft.
  3. Selecteer 'Upload mislukt' links in de navigatiekolom.
  4. Druk op Command-A om alle foto's in het slimme album te selecteren en kies vervolgens 'Archief' > 'Exporteer' > 'Exporteer ongewijzigd origineel voor [aantal] onderdelen'.
  5. Kies in de volgende dialoogvensters de structuur van de bestandsnaam en de locatie voor de geëxporteerde foto's. Klik op 'Exporteer' en vervolgens op 'Exporteer originelen'.
  6. Nadat de foto's zijn geëxporteerd, zorgt u dat alle foto's nog steeds zijn geselecteerd in het slimme album. Vervolgens klikt u rechts of Control-klikt u op een van de foto's. Er wordt nu een menu weergegeven. Kies hierin 'Verwijder [aantal] onderdelen'.
  7. Klik op 'Verwijder' en vervolgens op 'OK'.
  8. Om de foto's opnieuw te importeren in uw bibliotheek, kiest u 'Archief' > 'Importeer' en zoekt u de foto's op de locatie die u in stap 5 hebt gekozen.