Gastmodus is niet beschikbaar voor sommige IPv6-configurations op AirPort-apparaten

Als u Gastmodus en IPv6 tegelijk wilt gebruiken, moet u mogelijk een waarde toevoegen aan het toegewezen voorvoegsel op uw AirPort Extreme, AirPort Express of AirPort Time Capsule.

Dit artikel is gearchiveerd,het wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Afhankelijk van de instelling van uw IPv6-configuratie, is de modus Gastnetwerk mogelijk niet beschikbaar op uw AirPort-apparaat:

• Wanneer u als lengte van het LAN-voorvoegsel voor de modus Handmatige router of Tunnel een waarde van 64 bits opgeeft, zijn er niet genoeg bits beschikbaar voor een gastnetwerk. In deze gevallen is een IPv6-gastnetwerk niet beschikbaar.
  • Als er geen voorvoegsel is toegewezen, gebruikt uw AirPort-apparaat het voorvoegsel 64. In dat geval is een gastnetwerk voor IPv6 eveneens niet beschikbaar.

U kunt AirPort-configuratieprogramma gebruiken om op uw AirPort-apparaat een IPv6-voorvoegsel van 48 in te stellen. Hierdoor kunt u de modus IPv6 en Gastnetwerk tegelijk gebruiken.

1. Vraag uw IPv6-instellingen aan uw netwerkaanbieder.
  2. Open het AirPort-configuratieprogramma en selecteer vervolgens het AirPort-apparaat dat u configureert. Voer het wachtwoord van het apparaat in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Klik of tik op Internet en kies vervolgens Internetopties.
  4. Kies Handmatig in het venstermenu Configureer IPv6.
  5. Kies Eigen of Tunnel in het venstermenu IPv6-modus, volgens de instructies van uw netwerkaanbieder.
  6. Voer een IPv6-WAN-adres, standaardroute en andere gegevens in die u van de netwerkaanbieder hebt ontvangen.
  7. Voer in het veld Gedelegeerd IPv6-voorvoegsel een /48-adres in. Klik op Bewaar en vervolgens op Werk bij om uw AirPort-apparaat bij te werken.
     Het paneel Internetopties van AirPort-configuratieprogramma