Gastmodus is niet beschikbaar voor sommige IPv6-configurations op AirPort-apparaten

Als u Gastmodus en IPv6 tegelijk wilt gebruiken, moet u mogelijk een waarde toevoegen aan het toegewezen voorvoegsel op uw AirPort Extreme, AirPort Express of AirPort Time Capsule.

Afhankelijk van de instelling van uw IPv6-configuratie, is de modus Gastnetwerk mogelijk niet beschikbaar op uw AirPort-apparaat:

• Wanneer u als lengte van het LAN-voorvoegsel voor de modus Handmatige router of Tunnel een waarde van 64 bits opgeeft, zijn er niet genoeg bits beschikbaar voor een gastnetwerk. In deze gevallen is een IPv6-gastnetwerk niet beschikbaar.
  • Als er geen voorvoegsel is toegewezen, gebruikt uw AirPort-apparaat het voorvoegsel 64. In dat geval is een gastnetwerk voor IPv6 eveneens niet beschikbaar.

U kunt AirPort-configuratieprogramma gebruiken om op uw AirPort-apparaat een IPv6-voorvoegsel van 48 in te stellen. Hierdoor kunt u de modus IPv6 en Gastnetwerk tegelijk gebruiken.

1. Vraag uw IPv6-instellingen aan uw netwerkaanbieder.
  2. Open het AirPort-configuratieprogramma en selecteer vervolgens het AirPort-apparaat dat u configureert. Voer het wachtwoord van het apparaat in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Klik of tik op Internet en kies vervolgens Internetopties.
  4. Kies Handmatig in het venstermenu Configureer IPv6.
  5. Kies Eigen of Tunnel in het venstermenu IPv6-modus, volgens de instructies van uw netwerkaanbieder.
  6. Voer een IPv6-WAN-adres, standaardroute en andere gegevens in die u van de netwerkaanbieder hebt ontvangen.
  7. Voer in het veld Gedelegeerd IPv6-voorvoegsel een /48-adres in. Klik op Bewaar en vervolgens op Werk bij om uw AirPort-apparaat bij te werken.
     Het paneel Internetopties van AirPort-configuratieprogramma