Een abonnement nemen op Apple Music op een Android-telefoon

Abonneer u op Apple Music, kies uw favoriete artiesten en geniet van de grootste muziekcollectie ter wereld op uw Android-telefoon.

Een abonnement nemen op Apple Music

Met Apple Music hebt u toegang tot miljoenen nummers, vakkundig samengestelde radiostations en afspeellijsten, videomateriaal en muziekaanbevelingen. En dit allemaal vanuit de Apple Music-app. U kunt ook al uw materiaal ook gebruiken op andere apparaten, als u tenminste bij Apple Music bent ingelogd met dezelfde Apple ID, en u kunt muziek downloaden om er offline naar te luisteren.

Meer informatie over Apple Music en Apple Music-prijzen.

Download de Apple Music-app

Als Google Play in uw land of regio niet beschikbaar is, kunt u de Apple Music-app downloaden bij Apple.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen.

Voordat u abonnee wordt

• Zorg ervoor dat Android 4.3 (Jelly Bean) of hoger is geïnstalleerd op de telefoon. Ga naar 'Apps' > 'Instellingen' > 'Over de telefoon' om de Android-versie te controleren.
  • Download de Apple Music-app via Google Play.
  • Onthoud uw Apple ID. Deze account gebruikt u met alle Apple voorzieningen, zoals de iTunes Store of App Store. Als u er geen hebt, kunt u er een aanmaken wanneer u zich abonneert.

Volg de onderstaande stappen om u te abonneren.

Als u al een Apple Music-abonnement hebt genomen op een iPhone, iPad, iPod touch of computer, leest u hier wat u moet doen.

Apple Music openen

De eerste keer dat u de app opent, zou u het bericht 'Welkom bij Apple Music' moeten zien. Als u het bericht niet ziet, tikt u op het menusymbool linksboven en tikt u vervolgens op 'Voor jou'.

Een proefabonnement starten

Tik op het aanbod voor een proefabonnement om aan de slag te gaan. (Eén proefabonnement per persoon of gezin.)

Uw abonnement starten

Selecteer het gewenste type abonnement.

Meer informatie over studentenabonnementen en gezinsabonnementen

Voer uw Apple ID en wachtwoord in

Tik op 'Gebruik bestaande Apple ID' en voer dan uw Apple ID en wachtwoord in. Als u geen Apple ID hebt, tikt u op 'Maak nieuwe Apple ID aan' en volgt u de stappen om er een aan te maken.

Als u niet zeker weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u daarbij helpen.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, hebt u twee-factor-authenticatie op uw Apple ID. Meer informatie over twee-factor-authenticatie en wat u moet doen als u nog steeds niet kunt inloggen.

Bevestig uw gegevens

U wordt mogelijk gevraagd de factuurgegevens te valideren. Voeg een geldige betaalmethode1 toe en tik op 'Abonneer'.

Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.

1 U kunt Store-tegoed gebruiken om voor Apple Music te betalen, maar u moet voldoende Store-tegoed voor uw eerste verlenging hebben. Lees hier hoe u Store-tegoed toevoegt aan uw account.

Artiesten en vrienden volgen

Apple gebruikt uw keuzes om u suggesties van onze kenners te geven die alles van muziek weten. Lees meer over het kiezen van genres en artiesten.

U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen als artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Als u al Apple Music-abonnee bent

Download de Apple Music-app via Google Play en open de app. Als u een aanbod voor een proefabonnement ziet, tikt u rechtsboven op 'Log in'. Als dat niet het geval is, tikt u linksboven op het menusymbool  en vervolgens op 'Log in'. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die u hebt gebruikt toen u zich aanmeldde voor Apple Music. Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, hebt u twee-factor-authenticatie op uw Apple ID. Meer informatie over twee-factor-authenticatie en wat u moet doen als u nog steeds niet kunt inloggen.

Als u wordt gevraagd om Apple Music toe te staan gesprekken te beheren op uw Android-telefoon

Wanneer u via uw mobiele aanbieder abonnee wordt van Apple Music voor Android, ziet u mogelijk een systeembericht op uw Android-apparaat, waarin u wordt gevraagd om uw telefoonnummer te verifiëren. Als u op 'Doorgaan' tikt, ziet u een bericht waarin u wordt gevraagd om Apple Music toe te staan telefoongesprekken te starten en beheren. Als u op 'Toestaan' tikt, geeft u Apple de mogelijkheid om uw mobiele telefoonnummer te bevestigen en u toegang te geven tot Apple Music op uw Android-apparaat.

Er worden geen gesprekken gestart of beheerd door Apple Music.

Lees hier meer over Apple Music voor Android

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.