Het model van een Apple TV Remote bepalen

Lees hier hoe u bepaalt welke afstandsbediening u hebt aan de hand van het serienummer en andere details.

Siri Remote (3e generatie) of Apple TV Remote (3e generatie)

Beschrijving: zilverkleurige behuizing van aluminium met clickpad
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 en infraroodzender
Batterij: interne batterij (kan niet door de gebruiker worden vervangen), opladen via een USB-C-oplaadkabel
Compatibiliteit: Apple TV 4K en Apple TV HD met tvOS 15.4 of hoger
Serienummer: vermeld in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening'

Meer informatie: de Siri Remote (3e generatie) of Apple TV Remote (3e generatie) wordt geleverd* bij de Apple TV 4K (3e generatie) en heeft een Touch-clickpad voor de navigatie. De afstandsbediening gebruikt Bluetooth 5.0 om met de Apple TV 4K te communiceren en infraroodtechnologie om andere apparaten te bedienen.

Meer informatie over de Siri Remote of Apple TV Remote.

Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie)

Beschrijving: zilverkleurige behuizing van aluminium met clickpad
Connectiviteit: Bluetooth 5.0 en infraroodzender
Batterij: interne batterij (kan niet door de gebruiker worden vervangen), opladen via een Lightning-oplaadkabel
Compatibiliteit: Apple TV 4K en Apple TV HD met tvOS 14.5 of hoger
Serienummer: vermeld in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening'

Meer informatie: de Siri Remote (2e generatie) of Apple TV Remote (2e generatie) wordt geleverd* bij de Apple TV 4K (2e generatie) en heeft een Touch-clickpad voor de navigatie. De afstandsbediening gebruikt Bluetooth 5.0 om met de Apple TV 4K te communiceren en infraroodtechnologie om andere apparaten te bedienen.

Meer informatie over de Siri Remote of Apple TV Remote.

Siri Remote (1e generatie) of Apple TV Remote (1e generatie)

Beschrijving: zwarte behuizing van aluminium en glazen Touch-oppervlak
Connectiviteit: Bluetooth 4.0 en infraroodzender
Batterij: interne batterij (kan niet door de gebruiker worden vervangen), opladen via een Lightning-oplaadkabel
Compatibiliteit: Apple TV 4K en Apple TV HD
Serienummer: vermeld in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Afstandsbediening'

Meer informatie: de Siri Remote (1e generatie) of Apple TV Remote (1e generatie) wordt geleverd* bij de Apple TV 4K (1e generatie) en Apple TV HD en heeft een Touch-oppervlak voor navigatie door middel van aanrakingen. De afstandsbediening gebruikt Bluetooth 4.0 om met de Apple TV te communiceren en infraroodtechnologie om andere apparaten te bedienen.

Meer informatie over de Siri Remote of Apple TV Remote.

Apple Remote (aluminium)

Beschrijving: zilverkleurige behuizing van aluminium
Connectiviteit: infraroodzender
Batterij: vervangbare CR2032 of BR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V
Serienummer: in het batterijvak
Compatibiliteit: alle Apple TV's

Meer informatie: de Apple Remote (aluminium) wordt geleverd bij de Apple TV (2e en 3e generatie). Deze werkt ook met andere Apple TV-modellen, maar mogelijk met beperkte functionaliteit. De aluminiumbehuizing van de afstandsbediening heeft speciale menu- en afspeelknoppen en heeft een ronde navigatieknop om op omhoog, omlaag, links en rechts te drukken.

Meer informatie over de Apple Remote (aluminium)

Apple Remote (wit)

Beschrijving: witte behuizing
Connectiviteit: infraroodzender
Batterij: vervangbare CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V
Serienummer: op de achterkant
Compatibiliteit: alle Apple TV's

Meer informatie: de Apple Remote (wit) wordt geleverd bij de Apple TV (1e generatie). Deze werkt ook met andere Apple TV-modellen, maar mogelijk met beperkte functionaliteit. De afstandsbediening heeft speciale menu- en afspeelknoppen en heeft een ronde navigatieknop om op omhoog, omlaag, links en rechts te drukken.

* De Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen, zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD is geconfigureerd in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri.