Hulp bij het gebruik van iCloud-foto's op een Windows-pc

Lees hier hoe u iCloud-fotobibliotheek of 'Mijn fotostream' gebruikt op een Windows-pc, foto's en video's uploadt en downloadt zodat u deze op Apple-apparaten kunt bekijken en ongewenste foto's en video's verwijdert.

Voordat u begint

Voor het gebruik van iCloud-foto's op een pc hebt u het volgende nodig:

Voor meer informatie raadpleegt u de systeemvereisten voor iCloud.

Hoe zie ik de foto's en video's die ik vanaf mijn pc naar iCloud-fotobibliotheek heb geüpload?

Nadat u de foto's vanaf de pc naar iCloud-fotobibliotheek hebt geüpload, kunt u de foto's en video's beheren in de app Foto's op iCloud.com en uw Apple apparaten.

Hoe download ik al mijn foto's en video's naar mijn Windows-pc?

Nadat u iCloud-fotobibliotheek op al uw apparaten hebt ingeschakeld, worden alle nieuwe foto's en video's die u aan de bibliotheek toevoegt automatisch gedownload naar de pc. U kunt de foto's en video's ook per jaar downloaden.

Hoe zie ik de status van mijn upload of download?

Nadat u iCloud voor Windows hebt gedownload, kunt u het aan de statusbalk toevoegen om de voortgang van iCloud-uploads en -downloads te zien. Klik in het Windows-systeemvak van de pc op het iCloud-symbool. Mogelijk moet u eerst op 'Verborgen pictogrammen weergeven' klikken in het systeemvak om iCloud te zien.

Wat wordt er automatisch gedownload?

Nieuwe foto's en video's worden automatisch op de pc gedownload naar C:\Gebruikers\uw naam\Afbeeldingen\iCloud-foto's\Downloads. U kunt de locatie van de downloads wijzigen in de opties voor iCloud-foto's.

Ik heb een foto of video gewijzigd op mijn Apple apparaat, maar ik zie de wijzigingen niet op mijn pc

iCloud-fotobibliotheek op een Windows-pc downloadt uw foto's één keer. Als u de foto wijzigt nadat deze naar de pc is gedownload, wordt de gewijzigde versie niet opnieuw gedownload. Als u de gewijzigde versie op de pc wilt bewaren, kunt u de foto's en video's afzonderlijk downloaden vanaf iCloud.com of deze per jaar downloaden.

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik onder 'Favorieten' op 'iCloud-foto's'.
  3. Klik op 'Foto's en video's downloaden'.
  4. Kies het jaar dat u wilt downloaden en klik op 'Downloaden'.

Als u op de pc een foto wijzigt die al naar de iCloud-fotobibliotheek is geüpload, kunt u de bestandsnaam van de foto wijzigen en deze opnieuw uploaden naar iCloud-fotobibliotheek.

Ik heb foto's toegevoegd aan 'Mijn fotostream' maar ze verschijnen niet op mijn apparaten

Volg deze stappen als u foto's aan iCloud op een pc toevoegt maar deze niet ziet op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > 'Wifi'. Controleer of wifi is ingeschakeld en het iOS-apparaat is verbonden met internet. Lees hier wat u kunt doen als u geen wifiverbinding kunt maken op een iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u met iCloud voor Windows gebruikt.
  3. Open iCloud voor Windows en klik naast 'Foto's' op 'Opties'. Schakel 'Mijn fotostream' in.
  4. Sluit iCloud voor Windows en open het opnieuw.
  5. Start de computer opnieuw op.

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt op een iPhone, iPad, iPod touch of Mac, verschijnen de foto's die u vanaf de pc toevoegt in het album 'Alle foto's'.

Als u nog steeds geen foto's ziet op uw iOS-apparaten, kunt u de foto's naar de map 'Uploads' kopiëren.

Foto's kopiëren naar de map 'Uploads' van iCloud-foto's

U kunt de foto's ook kopiëren van een map op de pc naar de map 'Uploads' van iCloud-foto's.

1. Open een venster in Bestandenverkenner (Windows 8 en hoger) of Windows Verkenner (Windows 7).
  2. Ga naar 'Favorieten' > 'iCloud-foto's'.
  3. Open in een nieuw venster de map waar u momenteel de foto's bewaart die u wilt toevoegen aan 'Mijn fotostream'.
  4. Selecteer de foto's die u wilt toevoegen.
  5. Sleep de foto's naar de map 'Uploads' in 'iCloud-foto's'.

Wat is er gebeurd met de map 'Mijn fotostream'?

Nadat u iCloud-fotobibliotheek op de pc hebt ingeschakeld, wordt 'Mijn fotostream' automatisch uitgeschakeld. Als u nieuwe foto's wilt versturen naar uw apparaten die geen iCloud-fotobibliotheek gebruiken, kunt u 'Mijn fotostream' opnieuw inschakelen in de opties voor iCloud-foto's.

Wanneer u zowel iCloud-fotobibliotheek als 'Mijn fotostream' gebruikt, ziet u de foto's uit 'Mijn fotostream' in 'Afbeeldingen' > 'iCloud-foto's' > 'Downloads'.

Hoe verwijder ik foto's en video's in iCloud-fotobibliotheek?

Als u foto's en video's wilt verwijderen, doet u dit in de app Foto's op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac en op iCloud.com.

Wanneer u foto's en video's op een Apple apparaat of op iCloud.com verwijdert, worden deze niet verwijderd op de pc. En wanneer u een foto of video op de pc verwijdert, wordt deze niet verwijderd in iCloud-fotobibliotheek.

Ik zie mijn nieuwe opmerkingen van het gedeelde album niet of ik zie de verwijderde opmerkingen

Volg deze stappen als u opmerkingen toevoegt aan foto's en video's in een gedeeld album maar deze niet ziet of als u opmerkingen hebt verwijderd maar deze nog steeds ziet:

1. Controleer of het apparaat is verbonden met internet. U moet met het internet zijn verbonden om een opmerking toe te voegen.
  2. Kijk op de pagina 'Systeemstatus' om te zien of er problemen zijn met Foto's.
  3. Controleer of het aantal opmerkingen op het iOS-apparaat en op de Mac of pc gelijk zijn.

Als u een internetverbinding hebt en een foto of video heeft een verschillend aantal opmerkingen op uw apparaten, probeert u deze stappen:

1. Open iCloud voor Windows.
  2. klik naast 'Foto's' op 'Opties' en schakel 'iCloud-fotodeling' uit.
  3. Klik op 'OK' > 'Toepassen'.
  4. Wacht ongeveer een minuut en klik nogmaals op 'Opties'.
  5. Selecteer 'iCloud-fotodeling' > 'OK' > 'Toepassen'.
  6. Open 'Mijn fotostream'.
  7. Dubbelklik op het gedeelde album en klik op 'Opmerkingen'.
  8. Bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Hoe gaat iCloud-fotobibliotheek om met RAW-foto's?

iCloud-fotobibliotheek bewaart alle RAW-foto's met ingebedde JPEG's in de originele structuur. U kunt miniaturen op de Mac zien of ze downloaden en wijzigen op de Mac of pc.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.