Als uw iCloud-foto's niet op uw pc worden geladen

Lees hier hoe u iCloud-foto's of 'Mijn fotostream' gebruikt op een Windows-pc, foto's en video's uploadt en downloadt zodat u deze op Apple apparaten kunt bekijken en ongewenste foto's en video's verwijdert.

Wat heb ik nodig om iCloud-foto's op mijn pc te gebruiken?

Hoe kan ik de foto's en video's bekijken die ik van mijn pc heb geüpload naar iCloud?

Nadat u de foto's vanaf de pc naar iCloud-foto's hebt geüpload, kunt u uw foto's en video's bekijken en beheren in de Foto's-app op iCloud.com en op uw Apple apparaten.

Hoe download ik al mijn foto's en video's naar mijn Windows-pc?

In iCloud voor Windows 11.1 en hoger worden geoptimaliseerde versies van alle foto's en video's automatisch naar uw pc gedownload zodra u iCloud-foto's inschakelt. Open de foto of video om de volledige versie ervan te downloaden.

In iCloud voor Windows 10 en lager worden, nadat u iCloud-foto's op al uw apparaten hebt ingeschakeld, alle nieuwe foto's en video's die u aan uw bibliotheek toevoegt, automatisch naar uw pc gedownload.* U kunt de foto's en video's ook per jaar downloaden. U vindt de downloadknop door op 'iCloud' te klikken in het systeemvak van Windows.

* Nieuwe foto's en video's worden automatisch op de pc gedownload naar C:\Gebruikers\[uw naam]\Afbeeldingen\iCloud-foto's\Downloads.

Hoe zie ik wat de status is van mijn upload of download?

U kunt iCloud voor Windows aan uw statusbalk toevoegen om de voortgang van uw iCloud-uploads en -downloads te zien. Klik in het Windows-systeemvak van de pc op het iCloud-symbool. Mogelijk moet u eerst op 'Verborgen pictogrammen weergeven' klikken in het systeemvak om iCloud te zien.

Hoe kan ik bewerkte versies van foto's bekijken op mijn pc?

In de nieuwste versie van iCloud voor Windows worden bewerkingen en verwijderingen automatisch gedownload.

In iCloud voor Windows 10 en lager worden uw foto's met iCloud-foto's eenmalig gedownload naar uw Windows-pc. Als u de foto bewerkt nadat deze naar de pc is gedownload, wordt de bewerkte versie niet opnieuw gedownload. Als u de bewerkte versie op de pc wilt bewaren, kunt u de foto's en video's afzonderlijk downloaden vanaf iCloud.com of deze per jaar downloaden.

1. Klik in het Windows-systeemvak van de pc op het iCloud-symbool.
  2. Klik op 'Foto's downloaden'.
  3. Kies de foto's en video's die u wilt downloaden en klik op 'Downloaden'.

Als u op de pc een foto bewerkt die al naar iCloud-foto's is geüpload, kunt u de bestandsnaam van de foto wijzigen en deze opnieuw uploaden naar iCloud-foto's.

Hoe kan ik foto's van mijn pc zien in Mijn fotostream op mijn iOS-apparaten?

1. Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > 'Wifi'. Controleer of wifi is ingeschakeld en het iOS-apparaat is verbonden met het internet. Lees hier wat u kunt doen als u geen wifiverbinding kunt maken op een iPhone, iPad of iPod touch.
  2. Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u voor iCloud voor Windows gebruikt.
  3. Open iCloud voor Windows en klik naast 'Foto's' op 'Opties'. Schakel 'Mijn fotostream' in.
  4. Sluit iCloud voor Windows en open het opnieuw.
  5. Herstart de computer.

Als u nog steeds geen foto's ziet op uw iOS-apparaten, kunt u de foto's naar de map 'Uploads' kopiëren.

Wat is er gebeurd met de map 'Mijn fotostream'?

In iCloud voor Windows 10 of hoger is 'Mijn fotostream' niet meer beschikbaar.

In iCloud voor Windows 7 wordt 'Mijn fotostream' automatisch uitgeschakeld wanneer u iCloud-foto's inschakelt op de pc. Als u nieuwe foto's wilt versturen naar uw apparaten die geen iCloud-foto's gebruiken, kunt u 'Mijn fotostream' opnieuw inschakelen in de opties voor iCloud-foto's. Wanneer u zowel iCloud-fotobibliotheek als 'Mijn fotostream' gebruikt, ziet u de foto's uit 'Mijn fotostream' in 'Afbeeldingen' > 'iCloud-foto's' > 'Downloads'.

Hoe kopieer ik foto's naar een iCloud-map?

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik in het navigatiedeelvenster (de navigatiekolom) op 'iCloud-foto's'. Als u een oudere versie van iCloud voor Windows gebruikt, gaat u naar 'Favorieten' > 'iCloud-foto's'.
  3. Open in een nieuw venster de map waar u momenteel de foto's bewaart die u wilt toevoegen aan iCloud-foto's.
  4. Selecteer de foto's die u wilt toevoegen.
  5. Sleep ze naar de map 'iCloud-foto's'. In oudere versies van iCloud voor Windows sleept u ze naar 'Favorieten' > 'iCloud-foto's' > 'Uploads'.

Waarom zie ik dubbele foto's?

In iCloud voor Windows 7.x ziet u zowel een video als een stilstaand beeld voor elke Live Photo die van iCloud-foto's is gedownload. Upgrade naar de nieuwste versie van iCloud voor Windows om in plaats van een video en een stilstaand beeld een JPEG- of MOV-bestand te zien voor elke Live Photo die momenteel in iCloud-foto's wordt bewaard.

Mogelijk ziet u ook extra exemplaren van foto's wanneer ze zijn bewerkt in de Foto's-app in iOS of macOS voordat ze naar uw pc zijn gedownload. Meer informatie over bewerkte foto's in iCloud-foto's.

Hoe verwijder ik foto's en video's in iCloud-foto's?

In iCloud voor Windows 11.1 en hoger worden foto's en video's die u van uw Apple apparaat of iCloud.com verwijdert, ook van uw pc verwijderd, tenzij u ze hebt vastgezet. Wanneer u een foto of video op uw pc verwijdert, gebeurt een van de volgende dingen:

• iCloud voor Windows 11 en hoger: de bestanden en miniaturen worden van uw pc verwijderd, maar blijven bewaard in iCloud-foto's. Als u een foto of video op een ander apparaat bewerkt, verschijnt de miniatuur opnieuw op uw pc.

• iCloud voor Windows 10 en lager: de bestanden worden van uw pc verwijderd, maar blijven bewaard in iCloud-foto's.

In iCloud voor Windows 7 kunt u foto's en video's verwijderen in de Foto's-app op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac, en op iCloud.com.

Wanneer u foto's en video's op een Apple apparaat of op iCloud.com verwijdert, worden deze niet verwijderd op de pc. En wanneer u een foto of video op de pc verwijdert, wordt deze niet verwijderd in iCloud-foto's.

Hoe gaat iCloud-foto's om met RAW-foto's?

iCloud-foto's bewaart alle RAW-foto's met ingebedde JPEG's in de originele structuur. U kunt miniaturen op de Mac zien of ze downloaden en bewerken op de Mac of pc.

Wat moet ik doen als ik het bericht 'We hebben vastgesteld dat u een oudere versie van Windows gebruikt' zie?

Als u een oudere versie van Windows 10 gebruikt, ziet u mogelijk een bericht met de tekst 'We hebben vastgesteld dat u een oudere versie van Windows gebruikt. De functionaliteit van iCloud-foto's is enigszins beperkt in deze versie van Windows.' Als u volledig gebruik wilt kunnen maken van de mogelijkheden van iCloud-foto's, moet u uw computer bijwerken naar Windows 10 build 18363 of hoger en de HEVC-decoder en de HEIF-plugin downloaden uit de Microsoft Store en installeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.