iCloud-foto's configureren en gebruiken op een Windows-pc

Alle foto's en video's in iCloud worden veilig bewaard in iCloud-foto's zodat deze op al uw apparaten beschikbaar zijn.

Nieuwe foto's en video's op een Windows-pc worden naar iCloud-foto's geüpload zodat u deze in de app Foto's op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac en op iCloud.com kunt zien. Nieuwe foto's worden automatisch gedownload vanaf iCloud-foto's en u kunt ervoor kiezen om de gehele collectie per jaar te downloaden.

Wat hebt u nodig

Voordat u aan de slag kunt, moet u inloggen bij iCloud met uw Apple ID. Volg gewoon de configuratie-instructies voor uw iPhone, iPad of iPod touch of Mac. Volg vervolgens deze stappen om iCloud-foto's in te schakelen op een pc met Windows 7 of hoger.

Lees meer over de systeemvereisten voor iCloud.

iCloud-foto's inschakelen

1. Download iCloud voor Windows.
  2. Open iCloud voor Windows.
  3. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'.
  4. Selecteer 'iCloud-fotobibliotheek'.
  5. Klik achtereenvolgens op 'Gereed' en op 'Toepassen'.
  6. Schakel iCloud-foto's in op al uw Apple apparaten.

U kunt er ook voor kiezen om Mijn Fotostream en iCloud-fotodelen (Gedeelde albums) te gebruiken en de locatie van uploads en downloads aan te passen.

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek op de pc inschakelt, wordt Mijn fotostream automatisch uitgeschakeld. Als u nieuwe foto's wilt versturen naar uw apparaten die geen iCloud-fotobibliotheek gebruiken, kunt u Mijn fotostream opnieuw inschakelen.

Foto's en video's uploaden naar iCloud-foto's

Volg deze stappen om foto's en video's op een pc te uploaden naar iCloud-foto's:

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik onder 'Favorieten' op 'iCloud-foto's'.
  3. Klik op 'Foto's en video's uploaden'.
  4. Klik op de foto's en video's die u wilt uploaden en klik op 'Openen'.

U kunt ook foto's en video's op de pc slepen naar de map 'Uploads' in iCloud-foto's. U kunt de foto's en video's die u naar de app Foto's hebt geüpload, bekijken iCloud.com en op al uw Apple apparaten.

Foto's en video's downloaden vanuit iCloud-foto's

Nieuwe foto's en video's die u aan iCloud-foto's toevoegt, worden automatisch gedownload naar de pc. U kunt ook uw verzameling per jaar downloaden door deze stappen te volgen:

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik onder 'Favorieten' op 'iCloud-foto's'.
  3. Klik op 'Foto's en video's downloaden'.
  4. Klik op de foto's en video's die u wilt downloaden en klik op 'Downloaden'.

De foto's en video's worden gedownload naar de locatie die u in de opties voor iCloud-foto's hebt ingesteld.

Meer informatie

Als u hulp nodig hebt bij het beheer en gebruik van iCloud-foto's op een Windows-pc, vindt u hier meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.