iCloud-foto's configureren en gebruiken op een Windows-pc

Alle foto's en video's in iCloud worden veilig bewaard in iCloud-foto's zodat deze op al uw apparaten beschikbaar zijn.

Nieuwe foto's en video's op een Windows-pc worden naar iCloud-foto's geüpload zodat u deze in de app Foto's op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac en op iCloud.com kunt zien. Nieuwe foto's die u maakt, verschijnen automatisch op uw pc en u kunt ze downloaden door er dubbel op te klikken.

iCloud-foto's inschakelen

Zorg ervoor dat u iCloud configureert op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, dat u iCloud-foto's hebt ingeschakeld en dat u bent ingelogd met uw Apple ID.

1. Download iCloud voor Windows.
  2. Open iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat u bent ingelogd met uw Apple ID.
  3. Klik naast 'Foto's' op 'Opties'.
  4. Selecteer 'iCloud-foto's'.
  5. Klik achtereenvolgens op 'Gereed' en op 'Toepassen'.
  6. Schakel iCloud-foto's in op al uw Apple apparaten.

In iCloud voor Windows 10 of hoger kunt u er ook voor kiezen om Gedeelde albums te gebruiken en de locatie van uw mappen met gedeelde albums aan te passen. Als u iCloud voor Windows 7 gebruikt, kunt u er ook voor kiezen om Mijn fotostream te gebruiken.

Wanneer u iCloud-foto's op uw pc in iCloud voor Windows 7 inschakelt, wordt 'Mijn fotostream' automatisch uitgeschakeld. Als u nieuwe foto's wilt versturen naar uw apparaten die geen iCloud-fotobibliotheek gebruiken, kunt u Mijn fotostream opnieuw inschakelen.

Foto's zoeken op uw pc

Windows 10:

1. Open Verkenner.
  2. Klik in het navigatievenster op 'iCloud-foto's'.

Windows 8.1:

1. Ga naar het startscherm.
  2. Klik linksonder op de pijl omlaag.
  3. Klik op de app iCloud-foto's.

Windows 8:

1. Ga naar het startscherm.
  2. Selecteer 'iCloud-foto's'.

Windows 7:

1. Klik op de Start-knop van Windows en klik vervolgens op 'Afbeeldingen'.
  2. Klik op 'iCloud-foto's' of 'Fotostream' onder het Favorieten-menu in het paneel links.
  3. Dubbelklik op 'Mijn fotostream' om de foto's weer te geven. Deze wordt ook als map weergegeven in het venster dat verschijnt.

'Mijn fotostream' is niet beschikbaar in iCloud voor Windows 10 of hoger.

Foto's en video's uploaden naar iCloud-foto's

Volg deze stappen om foto's en video's op een pc te uploaden naar iCloud-foto's:

In iCloud voor Windows 10 of hoger

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik in het navigatievenster op 'iCloud-foto's'.
  3. Open in een nieuw venster de map waar u momenteel de foto's bewaart die u wilt toevoegen aan iCloud-foto's.
  4. Selecteer de foto's die u wilt toevoegen.
  5. Sleep ze naar de map 'iCloud-foto's'.

U kunt de foto's en video's die u naar de app Foto's hebt geüpload, zien op iCloud.com en op al uw Apple apparaten.

In iCloud voor Windows 7

1. Open een venster in Verkenner.
  2. Klik onder 'Snelle toegang' ('Favorieten' in Windows 7 en 8) op 'iCloud-foto's'.
  3. Klik op 'Foto's en video's uploaden'.
  4. Klik op de foto's en video's die u wilt uploaden en klik op 'Openen'.

U kunt de foto's en video's die u naar de app Foto's hebt geüpload, zien op iCloud.com en op al uw Apple apparaten.

Foto's en video's downloaden vanuit iCloud-foto's

In Windows 11.1 of hoger

Nieuwe foto's en video's die u aan iCloud-foto's toevoegt, worden automatisch op uw pc weergegeven. Om het bestand van iCloud te downloaden terwijl u het bekijkt, klikt u dubbel op de miniatuur van het bestand. U kunt de foto's ook gedownload houden op uw pc door deze stappen te volgen:

1. Open Verkenner.
  2. Klik in het navigatievenster op 'iCloud-foto's'.
  3. Selecteer de afbeeldingen die u op uw pc wilt bewaren.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies 'Altijd bewaren op dit apparaat'.

Als u een foto of video wijzigt op een ander apparaat of op iCloud.com, wordt deze automatisch bijgewerkt op uw pc.

In Windows 10 of lager

Nieuwe foto's en video's die u aan iCloud-foto's toevoegt, worden automatisch gedownload naar de pc. U kunt ook oudere foto's en video's downloaden door deze stappen te volgen:

1. Open Verkenner (Windows 10) of Windows Verkenner (Windows 7).
  2. Klik op 'iCloud-foto's' in het navigatievenster. Als u iCloud-foto's niet ziet, klikt u op 'Afbeeldingen' in het navigatievenster en dubbelklikt u vervolgens op 'iCloud-foto's'.
    • Klik in iCloud voor Windows 10 op het systeemvak in de taakbalk en vervolgens op 'Foto's downloaden' in de melding van iCloud-foto's. Kies de foto's en video's die u op jaar wilt downloaden.
    • Klik in iCloud voor Windows 7 op 'Foto's en video's downloaden’ in de knoppenbalk van Windows Verkenner. Kies de foto's en video's die u op jaar wilt downloaden en klik vervolgens op 'Downloaden'.

De foto's en video's worden gedownload naar de locatie die u in de opties voor iCloud-foto's hebt ingesteld.

Als u in iCloud voor Windows 10 of hoger een foto of video wijzigt op een ander apparaat of op iCloud.com, wordt deze automatisch bijgewerkt op uw pc. In iCloud voor Windows versie 7 moet u de foto's opnieuw downloaden om updates te zien.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.