Bluetooth-accessoires gebruiken met een Apple TV

Lees meer over hoe u Bluetooth-koptelefoons, -toetsenborden, -controllers enzovoort koppelt met een Apple TV 4K of Apple TV HD.

Een Bluetooth-accessoire koppelen

1. Plaats het Bluetooth-accessoire in de koppelingsmodus met behulp van de meegeleverde instructies.
  2. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. De Apple TV zoekt Bluetooth-accessoires in de buurt.

3. Kies het gewenste Bluetooth-accessoire.
  4. Voer een viercijferige code of pin in als u hierom gevraagd wordt. Het accessoire verschijnt nu op de Apple TV in 'Mijn apparaten'.

Een Bluetooth-accessoire loskoppelen

Ga op een Apple TV 4K of Apple TV HD naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Selecteer het accessoire en selecteer vervolgens 'Koppel los'.

Een Bluetooth-toetsenbord gebruiken

Nadat u een Bluetooth-toetsenbord hebt gekoppeld, kunt u dit bijvoorbeeld gebruiken om in te loggen bij apps of om tekst in te voeren bij het zoeken naar materiaal.

• Gebruik de pijltoetsen om te navigeren door menu's of in het beginscherm.
  • Druk op de Return-toets om een item te selecteren.
  • Druk op de spatiebalk om materiaal af te spelen of te pauzeren.
  • Druk op de Escape-toets om terug te gaan of een app te verlaten.

Meer dan één Bluetooth-accessoire gebruiken

De Apple TV 4K of Apple TV HD kan verschillende Bluetooth-accessoires tegelijk ondersteunen, met een maximum van:

• Eén Siri Remote of Apple TV Remote*
  • Eén Bluetooth-toetsenbord
  • Vier MFi (Made for iOS) Bluetooth-controllers (tenzij u ook een Bluetooth audio-accessoire aansluit; in dat geval kunt u slechts één MFi-controller aansluiten).

U kunt mogelijk meer accessoires aansluiten, maar waarschijnlijk komt er een moment waarop u eerst andere accessoires moet ontkoppelen voordat u nieuwe accessoires kunt koppelen. In sommige apps kunt u een iOS-apparaat gebruiken als extra controller. Hiervoor is geen Bluetooth nodig. Voor hulp bij het gebruik van een iOS-apparaat als controller in een app neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Hulp krijgen

Volg deze stappen als een Bluetooth-accessoire geen verbinding maakt met de Apple TV 4K of Apple TV HD, of als de verbinding wordt verbroken tijdens het gebruik van het accessoire. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt:

1. Zorg ervoor dat u zich binnen het bereik van de Apple TV bevindt en dat er geen storing in de omgeving is.
  2. Controleer of het accessoire volledig is opgeladen en is ingeschakeld.
  3. Zorg ervoor dat de software van het Bluetooth-accessoire en de Apple TV up-to-date is. Als u bijvoorbeeld een draadloze Beats-koptelefoon hebt, controleert u op firmware-updates.
  4. Zet de Apple TV op een andere plaats dicht bij de televisie.
  5. Zoek het accessoire in 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Bluetooth'. Als u het wel ziet, maar er geen verbinding mee kunt maken, gebruikt u de bovenstaande stappen om het accessoire los te koppelen. Probeer het vervolgens opnieuw te koppelen.
  6. Neem contact op met de fabrikant van het accessoire als u hulp nodig hebt bij het verbinden of gebruiken van een Bluetooth-accessoire met de Apple TV.

*Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV HD in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.