Bewerken met apps en extensies van andere fabrikanten in Foto's

Lees hoe u foto's en video's bewerkt met extensies van andere fabrikanten in Foto's voor iOS en macOS. En ontdek hoe Foto's en apps van andere fabrikanten samenwerken op een Mac.

Apps en extensies van andere fabrikanten geven u meer opties voor het bewerken van foto's en video's in Foto's voor iOS en macOS. U kunt de wijzigingen van meerdere apps en extensies toepassen op een enkele foto of een combinatie van apps en extensies met de in Foto's ingebouwde bewerkingstools gebruiken.

Apps installeren waarmee u foto's en video's kunt bewerken of die extensies aanbieden

Gebruik de App Store op uw apparaat om apps te vinden en te installeren die alle bewerkingsopties van Foto's toelaten of extensies voor Foto's hebben. Als een app extensies voor Foto's heeft, staat dit meestal in de beschrijving. Zoek termen zoals 'Extensie voor Foto's' om meer apps te ontdekken.

In Foto's voor macOS High Sierra is het eenvoudig om apps van andere fabrikanten te vinden:

1. Dubbelklik op een foto in de bibliotheek om deze in een enkele weergave te openen en klik op 'Wijzig'.
  2. Klik op 'Extensies' en kies 'Meer'.

De Mac App Store wordt geopend en geeft een selectie van apps van andere fabrikanten voor het bewerken van foto's die compatibel zijn met Foto's.

Extensies inschakelen op een Mac

Na de installatie van apps met extensies voor Foto's op een Mac schakelt u de extensies in:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Extensies'.
  2. Klik links in de navigatiekolom op 'Fotobewerking'. De apps met extensies voor Foto's worden weergegeven.
  3. Schakel de extensies in die u wilt gebruiken in Foto's. U kunt de extensies ook omhoog of omlaag slepen om de volgorde waarin ze worden weergegeven in Foto's te wijzigen.

Extensies inschakelen op de iPhone, iPad of iPod touch

Na de installatie van apps met extensies voor Foto's op een iOS-apparaat schakelt u de extensies in:

1. Open de app Foto's en tik op een foto.
  2. Tik achtereenvolgens op 'Wijzig' en op .
  3. Veeg in het menu dat wordt weergegeven naar links totdat u de knop 'Meer' ziet. Tik vervolgens op deze knop.
  4. U ziet de apps die extensies voor Foto's bevatten. U kunt de extensies in- of uitschakelen en omhoog of omlaag slepen om de volgorde te wijzigen. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

Foto's bewerken met extensies op de Mac

1. Dubbelklik op een foto in de bibliotheek om deze in een enkele weergave te openen en klik op 'Wijzig'.
  2. Klik op .
  3. Kies een app in het menu dat verschijnt.
  4. Wijzig de foto met de tools van de extensie die rechts verschijnen.
  5. Klik op 'Bewaar wijzigingen' wanneer u tevreden bent met de wijzigingen. U kunt een andere extensie kiezen om de foto verder te wijzigen of een van de ingebouwde wijzigingstools in Foto's gebruiken.
  6. Klik op 'Gereed' om de wijzigmodus te verlaten als u alle wijzigingen hebt aangebracht.

Foto's bewerken met apps van andere fabrikanten op een Mac

Met Foto's voor macOS High Sierra kunt u een foto versturen naar de meeste apps voor foto's van andere fabrikanten om die te bewerken en de bewerkingen in uw bibliotheek bewaren.

1. Control-klik op een foto en kies 'Bewerk met' in het contextuele menu. Kies vervolgens uit de lijst met bewerkingsapps van andere fabrikanten op de Mac. U kunt ook klikken op een foto en vervolgens 'Afbeelding' > 'Bewerk met' kiezen in de menubalk.
  2. De foto wordt geopend in de app van een andere fabrikant die u hebt gekozen. Bewerk de foto en bewaar deze.
    Als de app de foto's in een andere structuur dan de standaardstructuur bewaart, zoekt u de optie om de foto te bewaren in JPEG of een andere structuur die door Foto's wordt ondersteund.

De bewerkte foto verschijnt automatisch in Foto's.

Foto's wijzigen met extensies op de iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de app Foto's en tik op een foto.
  2. Tik achtereenvolgens op 'Wijzig' en op .
  3. Selecteer een app in het menu dat verschijnt.
  4. Wijzig de foto met de tools van de extensie.
  5. Klik op 'Gereed' wanneer u tevreden bent met de wijzigingen. U kunt een andere extensie kiezen om de foto verder te wijzigen of een van de ingebouwde wijzigingstools in Foto's gebruiken.
  6. Klik op 'Gereed' om de wijzigmodus te verlaten als u alle wijzigingen hebt aangebracht.

Meer informatie

• Wanneer u een foto bewerkt met extensies van andere fabrikanten of met de ingebouwde tools van Foto's, kunt u de originele foto altijd herstellen. Open de foto in de wijzigmodus en klik op 'Herstel origineel' op uw Mac of tik op 'Herstel' op een iOS-apparaat.
  • Als u iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden uw foto's georganiseerd en up-to-date gehouden overal waar u dezelfde Apple ID gebruikt. Dus alle bewerkingen die u uitvoert op een apparaat, verschijnen ook op uw andere apparaten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.