Bewerken met apps en extensies van andere makers in Foto's

Lees hoe u foto's en video's bewerkt met extensies van andere makers in Foto's voor iOS en macOS. En ontdek hoe Foto's en apps van andere makers samenwerken op een Mac.

Met apps en extensies van andere makers krijgt u meer mogelijkheden voor het bewerken van foto's en video's in Foto's voor iOS en macOS. U kunt bewerkingen van meerdere apps en extensies toepassen op een enkele foto of een combinatie gebruiken van apps en extensies en de in Foto's ingebouwde bewerkingstools.

Extensies van andere makers gebruiken op de iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe u apps vindt met Foto's-extensies voor uw iOS-apparaat, hoe u ze gebruikt om foto's te bewerken en hoe u uw favoriete extensies instelt.

iOS-apps installeren die extensies aanbieden

Gebruik de App Store op uw apparaat om apps te vinden en te installeren waarmee u afbeeldingen vanuit Foto's volledig kunt bewerken of die extensies voor Foto's hebben. Als een app extensies voor Foto's heeft, staat dit meestal in de beschrijving. Zoek op termen zoals 'Extensie voor Foto's' om meer apps te vinden.

U kunt ook kiezen uit de apps die vermeld staan in Afbeeldingen sneller bewerken met extensies in de App Store.

Foto's bewerken met extensies op een iOS-apparaat

1. Open de app Foto's en tik op een foto.
  2. Tik op 'Wijzig' en tik vervolgens op de knop 'Meer' .
  3. Selecteer een app in het menu dat verschijnt.
    Een iPhone met beschikbare extensies van andere makers
  4. Wijzig de foto met de tools van de extensie.
  5. Klik op 'Gereed' wanneer u tevreden bent met de wijzigingen. U kunt een andere extensie kiezen om de foto verder te wijzigen of een van de ingebouwde wijzigingstools in Foto's gebruiken.
  6. Klik op 'Gereed' om de wijzigmodus te verlaten als u alle wijzigingen hebt aangebracht.

Favoriete extensies instellen en de volgorde ervan wijzigen op een iOS-apparaat

Als u meerdere apps met Foto's-extensies hebt, kunt u uw favorieten instellen en de volgorde wijzigen waarin ze op uw iPhone, iPad of iPod touch worden weergegeven.

1. Open de Foto's-app en tik op een foto.
  2. Tik op 'Wijzig' en vervolgens op de knop 'Meer' .
  3. Veeg in het menu dat wordt weergegeven naar links totdat u de knop 'Meer' ziet. Tik vervolgens op deze knop.
    iPhone met de knop 'Meer' die toegang biedt tot extensies van andere makers
  4. Er wordt nu een lijst weergegeven van apps met Foto's-extensies. Tik in de lijst op 'Bewerk' en vervolgens op de knop 'Voeg in'  om het item toe te voegen aan uw favorieten. Als u de volgorde van uw favoriete extensies wilt wijzigen, houdt u knop 'Wijzig volgorde'  ingedrukt en sleept u vervolgens omhoog of omlaag om de volgorde te wijzigen. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.
    iPhone met favoriete en voorgestelde extensies van andere makers

Extensies van andere makers gebruiken op de Mac

Lees hoe u apps vindt met Foto's-extensies voor de Mac, hoe u ze gebruikt om foto's te bewerken en hoe u extensies in- of uitschakelt.

Mac-apps installeren waarmee u foto's kunt bewerken of die extensies aanbieden

In Foto's voor macOS is het eenvoudig om apps van andere makers te vinden:

1. Klik dubbel op een foto in de bibliotheek om deze in de enkelvoudige weergave te openen en klik op 'Bewerk'.
  2. Klik op de knop 'Meer'  en kies vervolgens 'App Store'.

De Mac App Store wordt geopend en toont een selectie van apps van andere makers voor fotobewerking die compatibel zijn met Foto's.

U kunt ook kiezen uit de apps die vermeld staan in Afbeeldingen sneller bewerken met extensies in de App Store.

Foto's bewerken met extensies op de Mac

1. Klik dubbel op een foto in de bibliotheek om deze in de enkelvoudige weergave te openen en klik op 'Bewerk'.
  2. Klik op de knop 'Meer' .
  3. Kies een app in het menu dat verschijnt.
    De Foto's-app op de Mac waarin een extensie van een andere maker wordt gekozen
  4. Wijzig de foto met de tools van de extensie die worden getoond.
  5. Klik op 'Bewaar wijzigingen' wanneer u tevreden bent met de wijzigingen. U kunt een andere extensie kiezen om de foto verder te wijzigen of een van de ingebouwde wijzigingstools in Foto's gebruiken.
  6. Klik op 'Gereed' om de wijzigmodus te verlaten als u alle wijzigingen hebt aangebracht.

Extensies in- of uitschakelen op de Mac

Als u wilt wijzigen welke extensies in Foto's worden weergegeven, kunt u de extensies in- of uitschakelen:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Extensies'.
  2. Klik links in de navigatiekolom op 'Fotobewerking'. De apps met extensies voor Foto's worden weergegeven.
    Systeemvoorkeuren: extensies voor fotobewerking
  3. Schakel de extensies in die u wilt gebruiken in Foto's. U kunt de extensies ook omhoog of omlaag slepen om de volgorde waarin ze worden weergegeven in Foto's te wijzigen. Als u niet wilt dat een extensie in Foto's wordt weergegeven, schakelt u het selectievakje van de app uit.

Foto's bewerken met apps van andere makers op de Mac

Met Foto's voor macOS High Sierra en hoger kunt u een foto sturen naar de meeste fotoprogramma's van andere makers om de foto daarin te bewerken, en vervolgens uw wijzigingen rechtstreeks in uw bibliotheek bewaren.

1. Control-klik op een foto en kies 'Bewerk met' in het contextuele menu. Kies vervolgens uit de lijst van bewerkingsapps van andere makers op de Mac. U kunt ook klikken op een foto en vervolgens 'Afbeelding' > 'Bewerk met' kiezen in de menubalk.
  2. De foto wordt geopend in de app van een andere maker die u hebt gekozen. Bewerk de foto en bewaar deze.
    Als de app foto's in een ongebruikelijke structuur bewaart, zoekt u de optie om de foto te bewaren als JPEG of in een andere structuur die door Foto's wordt ondersteund.

De bewerkte foto verschijnt automatisch in Foto's.

Meer informatie

• Wanneer u een foto bewerkt met extensies van andere makers of met de ingebouwde tools van Foto's, kunt u de originele foto altijd herstellen. Open de foto in de wijzigmodus en klik op 'Herstel origineel' op uw Mac of tik op 'Herstel' op een iOS-apparaat.
  • Als u iCloud-foto's gebruikt, worden uw foto's georganiseerd en up-to-date gehouden overal waar u dezelfde Apple ID gebruikt. Dus alle bewerkingen die u uitvoert op een apparaat, verschijnen ook op uw andere apparaten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.