Een tv of ontvanger bedienen met Siri Remote of Apple TV Remote

Lees hier hoe u met een Siri Remote of Apple TV Remote een apparaat in- of uitschakelt, het volume regelt en meer.

Een Siri Remote of Apple TV Remote gebruiken

Een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) zou de tv of de ontvanger die u erop aansluit automatisch moeten herkennen en de Siri Remote of Apple TV Remote1 automatisch moeten programmeren zodat het apparaat ermee kan worden in- of uitgeschakeld en de HDMI-ingang kan worden bediend.

Voordat u uw Siri Remote of Apple TV Remote gebruikt om uw tv of ontvanger te bedienen, maakt u het pad tussen uw Remote en de voorkant van uw televisie of ontvanger vrij. Volumeregeling werkt normaal via de IR-sensoraan de voorkant van het toestel.

Als volume-, voeding- of HDMI-selectie niet automatisch werkt, moet u wellicht de Remote programmeren voor volumeregeling of HDMI-CEC inschakelen op de tv of ontvanger.

Het volume aanpassen

Druk op 'Volume omhoog' op de Siri Remote of 'Volume omlaag' op de Siri Remote om het volume hoger of lager te zetten. Als het volume niet reageert, moet u de Siri Remote of Apple TV Remote handmatig instellen voor volumeregeling

De Siri Remote of Apple TV Remote kan het volume regelen voor de televisie of de ontvanger, maar niet voor beide apparaten tegelijk.

De tv of ontvanger aanzetten en overschakelen naar de juiste HDMI

Haal uw Apple TV uit de sluimerstand als u uw tv of ontvanger wilt aanzetten en automatisch wilt overschakelen naar de juiste HDMI-invoer. Druk op een willekeurige knop op uw Siri Remote of Apple TV Remote om uw Apple TV uit de sluimerstand te halen en uw thuisbioscoopapparatuur in te schakelen. Hulp nodig?

De tv of ontvanger uitzetten

Houd de thuisknop op de Apple TV (4e generatie) ingedrukt en selecteer vervolgens 'Sluimer'. Hierdoor schakelt uw Apple TV in sluimerstand over en wordt uw televisie of ontvanger automatisch uitgeschakeld. Hulp nodig?

De HDMI-CEC en volume-instellingen op de Apple TV aanpassen

Ga naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' en kies het volgende:

• Bediening van tv's en ontvangers: bepaal of de Siri Remote of Apple TV Remote de televisie of ontvanger automatisch inschakelen.
  • Volumeregeling: Bepaal of de Siri Remote of de Apple TV Remote het volume voor de televisie of ontvanger regelt. U kunt dit ook selecteren om ingestelde volumeregelingen in te stellen, te bewerken of te verwijderen.

Uw Apple TV bedienen met een afstandsbediening voor de thuisbioscoop

U kunt een afstandsbediening voor een thuisbioscoop gebruiken, zoals een netwerkgebaseerde afstandsbediening voor regelsystemen voor woningen of een infraroodafstandsbediening (ook bekend als een universele afstandsbediening) om uw Apple TV te bedienen.

Uw afstandsbediening voor de thuisbioscoop instellen om uw Apple TV te bedienen:

1. Voeg uw Apple TV toe aan de Woning-app en zorg ervoor dat u deze toewijst aan een kamer.
  2. Voeg de afstandsbediening toe aan de Woning-app op een iOS-apparaat en zorg ervoor dat u deze toewijst aan een kamer.

Nadat u de afstandsbediening aan de Woning-app hebt toegevoegd, kunt u deze gebruiken om elke Apple TV te bedienen die u thuis hebt.

Lees hier welke afstandsbedieningen voor de thuisbioscoop worden ondersteund.

Ga naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' en selecteer 'Leer afstandsbediening kennen' om de verschillende manieren te leren waarop u uw afstandsbediening kunt gebruiken om uw Apple TV te bedienen.

Als u problemen ondervindt met uw afstandsbediening of meer wilt weten over het gebruik van uw afstandsbediening om Apple TV te bedienen, neemt u contact op met de fabrikant of bezoekt u de website.

Hulp krijgen bij een Siri Remote of Apple TV Remote

Als u hulp nodig hebt bij het volume of andere functies van de Siri Remote of Apple TV Remote, moet u de Siri Remote of Apple TV Remote misschien handmatig instellen of ervoor zorgen dat HDMI-CEC is ingeschakeld.

De afstandsbediening instellen voor volumeregeling

Als Volumeregeling niet automatisch werkt, kunt u de Siri Remote of Apple TV Remote handmatig instellen:

1. Ga op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Volumeregeling'.
  2. Selecteer 'Leer nieuw apparaat kennen'.
  3. Volg de stappen op het scherm om de Siri Remote of Apple TV Remote in te stellen zodat deze het volume voor de televisie of de ontvanger regelt.

Controleren of HDMI-CEC is ingeschakeld

Als enkele functies niet werken, controleert u het volgende:

1. Controleer of de tv of ontvanger HDMI-CEC ondersteunt. Vraag de fabrikant van de tv om hulp of raadpleeg de handleiding.
  2. Controleer of HDMI-CEC is ingeschakeld in het menu van de tv of ontvanger. Gebruik de afstandsbediening die bij het apparaat is meegeleverd. Omdat fabrikanten vaak verschillende namen voor HDMI-CEC hebben, moet u zoeken naar een instelling die eindigt met 'Link' of 'Sync'. Hier volgen enkele voorbeelden:
  • LG: SimpLink
  • Philips: EasyLink
  • Samsung: Anynet+
  • Sharp: Aquos Link
  • Sony: BRAVIA Sync

1. Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening Siri Remote. In andere landen heet de afstandsbediening Apple TV Remote. Siri werkt met beide afstandsbedieningen, zolang u zich in een land of regio met ondersteuning voor Siri bevindt.
  2. Hoewel volumeregeling normaal gesproken reageert op de IR-sensor aan de voorkant van de tv of ontvanger, gebruiken sommige ontvangers in plaats daarvan HDMI-CEC. Als het volume via HDMI-CEC wordt geregeld, is het niet nodig om obstakels tussen de afstandsbediening en de voorkant van de ontvanger weg te halen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.