Een tv of ontvanger bedienen met Siri Remote of Apple TV Remote

Lees hier hoe u met een Siri Remote of Apple TV Remote een apparaat in- of uitschakelt, het volume regelt en meer.

Voordat u begint

• Een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) zou de tv of de ontvanger automatisch moeten herkennen die u erop aansluit en de Siri Remote of Apple TV Remote1 automatisch moeten programmeren zodat het apparaat ermee kan worden in- of uitgeschakeld en de HDMI-ingang kan worden bediend.
  • Zorg dat er niets in de weg staat tussen de afstandsbediening en de voorkant van de televisie of ontvanger. Volumeregeling werkt normaal via de IR-sensoraan de voorkant van het toestel.

Als volume-, voeding- of HDMI-selectie niet automatisch werken, moet u wellicht de afstandsbediening programmeren voor volumeregeling of HDMI-CEC inschakelen op de tv of ontvanger.

Het volume aanpassen

Druk op de Siri Remote of Apple TV Remote op Volume omhoog op de Siri Remote  of  Volume omlaag op de Siri Remote  om het volume te verhogen of te verlagen. Als het volume niet reageert, volgt u de stappen waarmee u de Siri Remote of Apple TV Remote handmatig kunt instellen voor volumeregeling

De Siri Remote of Apple TV Remote kan het volume regelen voor de televisie of de ontvanger, maar niet voor beide apparaten tegelijk.

De tv of ontvanger aanzetten en overschakelen naar de juiste HDMI

Als u de tv of ontvanger wilt inschakelen en automatisch naar de juiste HDMI-invoer wilt schakelen, haalt u de Apple TV uit de sluimerstand: druk op een willekeurige knop op de Siri Remote of Apple TV Remote om de Apple TV uit de sluimerstand te halen en uw home cinema-apparatuur in te schakelen. Hulp krijgen.

De tv of ontvanger uitzetten

Houd de thuisknop op de Apple TV (4e generatie) ingedrukt en selecteer vervolgens 'Sluimer'. Hierdoor gaat de Apple TV in de sluimerstand en wordt de televisie of ontvanger automatisch uitgeschakeld. Hulp krijgen.

De HDMI-CEC en volume-instellingen op de Apple TV aanpassen

In 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' kunt u het volgende kiezen:

• Bediening van tv's en ontvangers: bepaal of de Siri Remote of Apple TV Remote de televisie of ontvanger automatisch inschakelen.
  • Volumeregeling: bepaal of de Siri Remote of de Apple TV Remote het volume voor de televisie of ontvanger regelt. U kunt dit ook selecteren om ingestelde volumeregelingen in te stellen, te bewerken of te verwijderen.

Hulp krijgen

Als u hulp nodig hebt bij het volume of andere functies, moet u de Siri Remote of Apple TV Remote misschien handmatig instellen of ervoor zorgen dat HDMI-CEC is ingeschakeld.

De afstandsbediening instellen voor volumeregeling

Als Volumeregeling niet automatisch werkt, kunt u de Siri Remote of Apple TV Remote handmatig instellen:

1. Ga op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) naar 'Instellingen' > 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Volumeregeling'.
  2. Selecteer 'Voeg nieuw apparaat toe'.
  3. Volg de stappen op het scherm om de Siri Remote of Apple TV Remote in te stellen zodat deze het volume voor de televisie of de ontvanger regelt.

Controleren of HDMI-CEC is ingeschakeld

Als enkele functies niet werken, controleert u het volgende:

1. Controleer of de tv of ontvanger ondersteuning voor HDMI-CEC biedt. Vraag de fabrikant van de tv om hulp of raadpleeg de handleiding.
  2. Controleer of HDMI-CEC is ingeschakeld in het menu van de tv of ontvanger. Gebruik de afstandsbediening die bij het apparaat is meegeleverd. Omdat fabrikanten vaak verschillende namen voor HDMI-CEC hebben, moet u zoeken naar een instelling die eindigt met 'Link' of 'Sync'. Hier volgen enkele voorbeelden:
  • LG: SimpLink
  • Philips: EasyLink
  • Samsung: Anynet+
  • Sharp: Aquos Link
  • Sony: BRAVIA Sync

1. Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen, zolang u zich in een land of regio met ondersteuning voor Siri bevindt.
  2. Hoewel volumeregeling normaal gesproken reageert op de IR-sensor aan de voorkant van de tv of ontvanger, gebruiken sommige ontvangers in plaats daarvan HDMI-CEC. Als het volume via HDMI-CEC wordt geregeld, is het niet nodig om obstakels tussen de afstandsbediening en de voorkant van de ontvanger weg te halen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.