Facturering via mobiele telefoon configureren als Apple ID-betaalmethode

Als uw aanbieder dit ondersteunt, kunt u voor uw aankopen in de App Store, iTunes Store en Apple Books en voor uw Apple Music-abonnement betalen via facturering via mobiele telefoon.

Facturering via mobiele telefoon is momenteel beschikbaar in bepaalde landen en regio's via geselecteerde aanbieders. Iedereen kan de betaalmethode van de Apple ID wijzigen, zelfs als de aanbieder geen facturering via mobiele telefoon aanbiedt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Tik op 'Betaalinformatie'.
  4. Onder de lijst met betaalopties selecteert u 'Mobiele telefoon'.
  5. Als de telefoon die u gebruikt, ook is gekoppeld aan het abonnement van de aanbieder waarmee u wilt betalen, selecteert u 'Gebruik dit mobielnummer'. Tik dan op 'Volgende'.
    Als u 'Gebruik dit mobielnummer' niet ziet of als u een ander nummer wilt gebruiken, tikt u op 'Gebruik ander mobielnummer' en gaat u verder met de stappen in het volgende gedeelte.
  6. Apple gebruikt het mobiele nummer van de iPhone die u gebruikt om bij uw aanbieder te controleren of u gebruik kunt maken van facturering via mobiele telefoon. Mogelijk ziet u een scherm met de melding 'Verifiëren' als dit gebeurt.

Als u 'Gebruik dit mobielnummer' niet ziet of een ander nummer wilt gebruiken

Als u een andere telefoon, een iPad of iPod touch gebruikt, wilt u mogelijk een ander nummer gebruiken om facturering via mobiele telefoon te configureren. Volg de bovenstaande stappen 1 tot en met 6 en volg vervolgens deze stappen op een iPhone:

1. Als u op 'Gebruik ander mobielnummer' hebt getikt, voert u het mobiele nummer in voor de telefoon die is gekoppeld aan de account waarmee u wilt betalen.
  2. Er wordt een sms-bericht met een eenmalige code verzonden naar het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Bekijk het bericht op de mobiele telefoon en voer de code in op het apparaat dat u gebruikt om uw betaalmethode te configureren. Als u de code niet direct ontvangt, tikt u op 'Stuur code opnieuw' om het opnieuw te proberen.
  3. Tik op 'Verifieer' om de code te verifiëren.

Als u nog steeds geen optie ziet om een mobiel nummer te gebruiken, ondersteunt uw aanbieder facturering via mobiele telefoon mogelijk niet.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
    Het menu 'Account' in iTunes met 'Toon mijn account' geselecteerd. Een iTunes Store-venster is geopend in de achtergrond.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Klik op de pagina 'Accountinformatie' op 'Bewerk' rechts van 'Betaalgegevens'.
    Een iTunes-venster met 'Accountinformatie'.
  5. Selecteer 'Mobiele telefoon'.
  6. Voer het mobiele nummer in voor de telefoon die is gekoppeld aan het abonnement dat u wilt gebruiken en klik op 'Verstuur code'.
  7. Er wordt een sms-bericht met een eenmalige code verzonden naar het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Bekijk het bericht op de mobiele telefoon en voer de code in op de computer die u gebruikt om uw betaalmethode te configureren. Als u de code niet direct ontvangt, tikt u op 'Stuur code opnieuw' om het opnieuw te proberen.
  8. Klik op 'Verifieer' om de code te verifiëren.

Als u geen aankopen kunt doen via facturering via mobiele telefoon

Als u vragen hebt over factureringslimieten of als u een bericht ontvangt dat uw transactie is geweigerd, neemt u contact op met uw aanbieder. Als de kwestie te maken heeft met aangeschaft materiaal, neemt u contact op met Apple.

Beschikbaarheid van facturering via mobiele telefoon

Facturering via mobiele telefoon wordt momenteel alleen ondersteund in bepaalde landen of regio's en door bepaalde aanbieders en hun partners. Deze lijst kan worden gewijzigd.

Oostenrijk

• A1
  • Drei
  • T-Mobile

Bahrein

• Batelco
  • VIVA
  • Zain Bahrain

België

• BASE-PayByMobile
  • Proximus

Bulgarije

• A1
  • Telenor

Cambodja

• SmartPay

Chili

• Movistar

Kroatië

• A1

Tsjechische Republiek

• T-Mobile
  • O2

Denemarken

• 3 (Hi3G Denmark ApS)

Estland

• Tele2
  • Telia Eesti AS

Finland

• DNA

Frankrijk

• Bouygues Telecom
  • Orange
  • SFR

Duitsland

• O2 en partnermerken
  • Telekom
  • Vodafone

Hong Kong

• 1O1O/csl
  • 3HK
  • SmarTone

Hongarije

• Telenor

Italië

• TIM
  • Wind Tre

Japan

• au
  • SoftBank
  • NTT DOCOMO

Letland

• Bite
  • Tele2

Litouwen

• Bite
  • Tele2

Luxemburg

• POST Telecom

Maleisië

• Celcom
  • Digi
  • Maxis
  • U Mobile

Nederland

• KPN
  • Telfort
  • Vodafone

Noorwegen

• Telenor

Polen

• PLAY

Portugal

• Vodafone

Qatar

• Ooredoo

Roemenië

• Orange

Rusland

• Beeline
  • Megafon
  • MTS
  • YOTA

Saoedi-Arabië

• Zain

Singapore

• M1Limited
  • Singtel
  • StarHub

Slowakije

• O2
  • Telekom

Zuid-Afrika

• Vodacom

Spanje

• Orange
  • Pagos Online Movistar

Zweden

• 3 (Hi3G Access AB)
  • Tele2
  • Telenor Sverige AB

Zwitserland

• Zon op
  • Swisscom

Taiwan

• APTG
  • FET
  • Chunghwa Telecom
  • Taiwan Mobile
  • T Star

Thailand

• dtac
  • AIS

Turkije

• Paycell
  • Türk Telekom Mobil Ödeme
  • Vodafone Mobil Ödeme

Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

• Etisalat
  • Du

Verenigd Koninkrijk

• EE
  • O2

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.