Facturering via mobiele telefoon configureren als Apple ID-betaalmethode

Als uw aanbieder dit ondersteunt, kunt u voor uw aankopen in de App Store, iTunes Store en Apple Books en voor uw Apple Music-abonnement betalen via uw mobieletelefoonrekening.

Facturering via mobiele telefoon is momenteel beschikbaar in bepaalde landen en regio's via geselecteerde aanbieders. Iedereen kan de betaalmethode van de Apple ID wijzigen, zelfs als de aanbieder geen facturering via mobiele telefoon aanbiedt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Tik op 'Betaalinformatie'.
  4. Onder de lijst met betaalopties selecteert u 'Mobiele telefoon'.
  5. Als de telefoon die u gebruikt, ook is gekoppeld aan het abonnement van de aanbieder waarmee u wilt betalen, selecteert u 'Gebruik dit mobielnummer'. Tik dan op 'Volgende'.
    Als u 'Gebruik dit mobielnummer' niet ziet of als u een ander nummer wilt gebruiken, tikt u op 'Gebruik ander mobielnummer' en gaat u verder met de stappen in het volgende gedeelte.
  6. Apple gebruikt het mobiele nummer van de iPhone die u gebruikt om bij uw aanbieder te controleren of u gebruik kunt maken van facturering via mobiele telefoon. Mogelijk ziet u een scherm met de melding 'Verifiëren' als dit gebeurt.

Als u 'Gebruik dit mobielnummer' niet ziet of een ander nummer wilt gebruiken

Als u een andere telefoon, een iPad of iPod touch gebruikt, wilt u mogelijk een ander nummer gebruiken om facturering via mobiele telefoon te configureren. Volg de bovenstaande stappen 1 tot en met 6 en volg vervolgens deze stappen op een iPhone:

1. Als u op 'Gebruik ander mobielnummer' hebt getikt, voert u het mobiele nummer in voor de telefoon die is gekoppeld aan de account waarmee u wilt betalen.
  2. Er wordt een sms-bericht met een eenmalige code verzonden naar het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Bekijk het bericht op de mobiele telefoon en voer de code in op het apparaat dat u gebruikt om uw betaalmethode te configureren. Als u de code niet direct ontvangt, tikt u op 'Stuur code opnieuw' om het opnieuw te proberen.
  3. Tik op 'Verifieer' om de code te verifiëren.

Als u nog steeds geen optie ziet om een mobiel nummer te gebruiken, ondersteunt uw aanbieder facturering via mobiele telefoon mogelijk niet.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    Het menu 'Account' in iTunes met 'Toon mijn account' geselecteerd. Een iTunes Store-venster is geopend in de achtergrond.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Klik op de pagina 'Accountinformatie' op 'Bewerk' rechts van 'Betaalgegevens'.
  5. Selecteer 'Mobiele telefoon'.
  6. Voer het mobiele nummer in voor de telefoon die is gekoppeld aan het abonnement dat u wilt gebruiken en klik op 'Verstuur code'.
  7. Er wordt een sms-bericht met een eenmalige code verzonden naar het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Bekijk het bericht op de mobiele telefoon en voer de code in op de computer die u gebruikt om uw betaalmethode te configureren. Als u de code niet direct ontvangt, tikt u op 'Stuur code opnieuw' om het opnieuw te proberen.
  8. Klik op 'Verifieer' om de code te verifiëren.

Als u geen aankopen kunt doen via facturering via mobiele telefoon

Als u vragen hebt over factureringslimieten of als u een bericht ontvangt dat uw transactie is geweigerd, neemt u contact op met uw aanbieder. Als de kwestie te maken heeft met aangeschaft materiaal, neemt u contact op met Apple.

Beschikbaarheid van facturering via mobiele telefoon

Facturering via mobiele telefoon wordt momenteel alleen ondersteund in bepaalde landen of regio's en door bepaalde aanbieders en hun partners. Deze lijst kan worden gewijzigd.

Land of regio

Aanbieder

Oostenrijk

A1
Drei
T-Mobile

België

BASE-PayByMobile
Proximus

Bulgarije

Telenor

Tsjechische Republiek

T-Mobile

Denemarken

3 (Hi3G Denmark ApS)

Estland

Tele2
Telia Eesti AS

Finland

DNA

Frankrijk

Bouygues Telecom
Orange
SFR

Duitsland

O2 en partnermerken
Telekom
Vodafone

Hongkong

SmarTone
3HK

Hongarije

Telenor

Italië

TIM
Wind Tre

Japan

KDDI
SoftBank
NTT DOCOMO

Letland

Bite
Tele2

Litouwen

Bite
Tele2

Maleisië

Celcom
Digi
Maxis
U Mobile

Nederland

KPN
Telfort

Noorwegen

Telenor

Portugal

Vodafone

Qatar

Ooredoo

Rusland

Beeline
Megafon
MTS

Saoedi-Arabië

Zain

Singapore

M1 Limited
Singtel
StarHub

Slowakije

O2
Telekom

Zuid-Afrika

Vodacom

Spanje

Orange
Pagos Online Movistar

Zweden

3 (Hi3G Access AB)
Tele2
Telenor Sverige AB

Zwitserland

Zon op
Swisscom

Taiwan

APTG
FET
Chunghwa Telecom
Taiwan Mobile
T Star

Turkije

Paycell

Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Etisalat
Du

Verenigd Koninkrijk

EE
O2

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.