Facturering via mobiele telefoon configureren als Apple ID-betaalmethode

Als uw aanbieder dit ondersteunt, kunt u voor uw aankopen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store en voor uw Apple Music-abonnement betalen via facturering via mobiele telefoon.

Facturering via mobiele telefoon is momenteel beschikbaar in bepaalde landen en regio's via geselecteerde aanbieders. Iedereen kan de betaalmethode van de Apple ID wijzigen, zelfs als de aanbieder geen facturering via mobiele telefoon aanbiedt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Tik op 'Betaalinformatie'.
  4. Onder de lijst met betaalopties selecteert u 'Mobiele telefoon'.
  5. Als de telefoon die u gebruikt, ook is gekoppeld aan het abonnement van de aanbieder waarmee u wilt betalen, selecteert u 'Gebruik dit mobielnummer'. Tik dan op 'Volgende'.
    Als u 'Gebruik dit mobielnummer' niet ziet of als u een ander nummer wilt gebruiken, tikt u op 'Gebruik ander mobielnummer' en gaat u verder met de stappen in het volgende gedeelte.
  6. Apple gebruikt het mobiele nummer van de iPhone die u gebruikt om bij uw aanbieder te controleren of u gebruik kunt maken van facturering via mobiele telefoon. Mogelijk ziet u een scherm met de melding 'Verifiëren' als dit gebeurt.

Als u 'Gebruik dit mobielnummer' niet ziet of een ander nummer wilt gebruiken

Als u een andere telefoon, een iPad of iPod touch gebruikt, wilt u mogelijk een ander nummer gebruiken om facturering via mobiele telefoon te configureren. Volg de bovenstaande stappen 1 tot en met 6 en volg vervolgens deze stappen op een iPhone:

1. Als u op 'Gebruik ander mobielnummer' hebt getikt, voert u het mobiele nummer in voor de telefoon die is gekoppeld aan de account waarmee u wilt betalen.
  2. Er wordt een sms-bericht met een eenmalige code verzonden naar het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Bekijk het bericht op de mobiele telefoon en voer de code in op het apparaat dat u gebruikt om uw betaalmethode te configureren. Als u de code niet direct ontvangt, tikt u op 'Stuur code opnieuw' om het opnieuw te proberen.
  3. Tik op 'Verifieer' om de code te verifiëren.

Als u nog steeds geen optie ziet om een mobiel nummer te gebruiken, ondersteunt uw aanbieder facturering via mobiele telefoon mogelijk niet.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Bevestig uw Apple ID en klik daarna op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Klik rechts van 'Betaalgegevens' op 'Bewerk'.
  2. Selecteer 'Mobiele telefoon'.
  3. Voer het mobiele nummer in voor de telefoon die is gekoppeld aan het abonnement dat u wilt gebruiken en klik op 'Verstuur code'.
  4. Er wordt een sms-bericht met een eenmalige code verzonden naar het mobiele nummer dat u hebt opgegeven. Bekijk het bericht op de mobiele telefoon en voer de code in op de computer die u gebruikt om uw betaalmethode te configureren. Als u de code niet direct ontvangt, tikt u op 'Stuur code opnieuw' om het opnieuw te proberen.
  5. Klik op 'Verifieer' om de code te verifiëren.

Als u geen aankopen kunt doen via facturering via mobiele telefoon

Als u vragen hebt over factureringslimieten of als u een bericht ontvangt dat uw transactie is geweigerd, neemt u contact op met uw aanbieder. Als de kwestie te maken heeft met aangeschaft materiaal, neemt u contact op met Apple.

Beschikbaarheid van facturering via mobiele telefoon

Facturering via mobiele telefoon wordt momenteel alleen ondersteund in bepaalde landen of regio's en door bepaalde aanbieders en hun partners. Deze lijst kan worden gewijzigd.

Land of regio Aanbieder
Oostenrijk A1
Drei
T-Mobile
België BASE-PayByMobile
Proximus
Bulgarije Telenor
Tsjechische Republiek T-Mobile
Denemarken 3 (Hi3G Denmark ApS)
Estland Tele2
Finland DNA
Frankrijk Bouygues Telecom
Orange
Duitsland O2 en partnermerken
Telekom
Vodafone
Hongkong SmarTone
3HK
Hongarije Telenor
Italië TIM
Wind Tre
Japan KDDI
SoftBank
NTT DOCOMO
Letland Bite
Tele2
Litouwen Bite
Tele2
Maleisië Celcom
Digi
Maxis
U Mobile
Nederland KPN
Noorwegen Telenor
Portugal Vodafone
Qatar Ooredoo
Rusland Beeline
Megafon
MTS
Saoedi-Arabië Zain
Singapore M1 Limited
Singtel
StarHub
Slowakije Telekom
Zuid-Afrika Vodacom
Spanje Orange
Pagos Online Movistar
Zweden 3 (Hi3G Access AB)
Tele2
Telenor Sverige AB
Zwitserland Zon op
Swisscom
Taiwan APTG
FET
Chunghwa Telecom
Taiwan Mobile
T Star
Turkije Paycell
Verenigde Arabische Emiraten (VAE) Etisalat
Du
Verenigd Koninkrijk EE
O2

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.