Beschikbaarheid van twee-factor-authenticatie voor Apple ID

Twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor uw Apple ID die is ontworpen om ervoor te zorgen dat u de enige persoon bent die toegang heeft tot uw account, zelfs als iemand uw wachtwoord weet.

Wie kan twee-factor-authenticatie inschakelen?

Twee-factor-authenticatie is beschikbaar voor iCloud- en iTunes-gebruikers met ten minste één apparaat met de nieuwste versie van iOS of macOS. Dit zijn de minimale aanbevolen systeemvereisten voor alle apparaten die u gebruikt met uw Apple ID:

• iPhone, iPad of iPod touch met een toegangscode en iOS 9 of hoger
  • Mac met OS X El Capitan en iTunes 12.3 of hoger
  • Apple Watch met watchOS 2 of hoger
  • Apple TV (4e generatie) met tvOS
  • Windows-pc met iCloud voor Windows 5 en iTunes 12.3.3 of hoger

We raden u ook aan een geldige creditcard in uw account te registreren. Deze informatie kan worden gevraagd om uw identiteit te controleren als u uw wachtwoord vergeet.

Hoewel de meeste iCloud-gebruikers nu twee-factor-authenticatie kunnen inschakelen, komen bepaalde accounttypen mogelijk naar goeddunken van Apple hiervoor nog niet in aanmerking.

Sommige Apple ID's die zijn aangemaakt in iOS 10.3 of macOS 10.12.4 en hoger worden standaard beveiligd met twee-factor-authenticatie. In dit geval ziet u dat twee-factor-authenticatie al is ingeschakeld.

Twee-factor-authenticatie voor een Apple ID inschakelen

Er zijn twee manieren om twee-factor-authenticatie in te schakelen.

Configureren vanaf een nieuw apparaat

Als u een nieuw apparaat en twee-factor-authenticatie configureert en u voldoet aan alle aanbevolen systeemvereisten, ziet u mogelijk deze vensters wanneer u inlogt in de configuratie-assistent.

Tik op 'Ga door' en voer een telefoonnummer in waarop u verificatiecodes kunt ontvangen wanneer u op een nieuw apparaat inlogt. Nadat u dit telefoonnummer hebt geverifieerd, wordt twee-factor-authenticatie automatisch ingeschakeld.

Configureren vanaf een apparaat dat u al gebruikt

Als u geen nieuw apparaat configureert, zorgt u ervoor dat u iOS 9 of hoger gebruikt op uw iPhone, iPad of iPod touch of OS X El Capitan of hoger op uw Mac en volgt u deze stappen om twee-factor-authenticatie in te schakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Tik op uw Apple ID > 'Wachtwoord en beveiliging'.
  2. Tik op de optie om twee-factor-authenticatie in te schakelen.
  3. Tik op 'Ga door'.

In de App Store of iTunes Store op uw iPhone, iPad of iPod touch:

1. Werk bij naar de nieuwste iOS-versie.
  2. In de App Store of iTunes Store tikt u rechtsboven op  of uw foto.
  3. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Op een Mac:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Accountgegevens'.
  2. Klik op 'Beveiliging'.
  3. Zoek onder in het scherm de knop 'Schakel twee-factor-authenticatie in'.

Als u niet voldoet aan de aanbevolen systeemvereisten op alle apparaten die u gebruikt met uw Apple ID, of als u geen geldige creditcard hebt geregistreerd, ontvangt u hierover een waarschuwingsbericht. Lees het bericht voordat u verdergaat en overweeg uw apparaten bij te werken of creditcardgegevens toe te voegen aan uw account om te zorgen voor de best mogelijke ervaring als u inlogt of uw wachtwoord opnieuw instelt.

Waar is twee-factor-authenticatie voor Apple ID beschikbaar?

U kunt twee-factor-authenticatie in deze landen of regio's configureren. Als er landen of regio's worden toegevoegd, wordt op compatibele apparaten automatisch een koppeling weergegeven waarmee twee-factor-authenticatie kan worden ingeschakeld.

Afrika, Midden-Oosten en India

• Afghanistan
  • Algerije
  • Angola
  • Armenië
  • Azerbeidzjan
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • Benin
  • Botswana
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kameroen
  • Kaapverdië
  • Centraal-Afrikaanse Republiek
  • Tsjaad
  • Ivoorkust
  • Democratische Republiek Congo
  • Egypte
  • Ethiopië
  • Gabon
  • Gambia

• Ghana
  • Guinee
  • Guinee-Bissau
  • India
  • Irak
  • Israël
  • Jordanië
  • Kenia
  • Koeweit
  • Libanon
  • Liberia
  • Libië
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauritius
  • Marokko
  • Mozambique
  • Namibië
  • Niger
  • Nigeria
  • Oman
  • Palestijnse Gebieden
  • Qatar
  • Réunion
  • Republiek Congo
  • Saoedi-Arabië
  • Senegal
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Somalië
  • Zuid-Afrika
  • Swaziland
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunesië
  • Turkmenistan
  • Oeganda
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Azië en Oceanië

• Amerikaans Samoa
  • Australië
  • Brunei
  • Cambodja
  • China
  • Cookeilanden
  • Fiji
  • Frans-Polynesië
  • Guam
  • Hongkong
  • Indonesië
  • Japan

• Kazachstan
  • Kirgizië
  • Laos
  • Macau
  • Maleisië
  • Mongolië
  • Myanmar
  • Nepal
  • Nieuw-Caledonië
  • Nieuw-Zeeland
  • Pakistan
  • Palau
  • Papoea-Nieuw-Guinea
  • Filipijnen
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Sri Lanka
  • Taiwan
  • Thailand
  • Oost-Timor
  • Oezbekistan
  • Vanuatu
  • Vietnam

Europa

• Albanië
  • Andorra
  • Oostenrijk
  • Wit-Rusland
  • België
  • Bosnië en Herzegovina
  • Bulgarije
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechische Republiek
  • Denemarken
  • Estland
  • Faeröer
  • Finland
  • Frankrijk
  • Georgia
  • Duitsland

• Griekenland
  • Guernsey
  • Hongarije
  • IJsland
  • Ierland
  • Italië
  • Groenland
  • Kosovo
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Macedonië
  • Maldiven
  • Malta
  • Moldavië
  • Monaco
  • Montenegro
  • Nederland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Portugal
  • Roemenië
  • Rusland
  • Servië
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Turkije
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk

Latijns-Amerika en de Caraïben

• Anguilla
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Aruba
  • Bahama's
  • Barbados
  • Bolivia
  • Brazilië
  • Britse Maagdeneilanden
  • Caymaneilanden
  • Chili
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Dominica

• Dominicaanse Republiek
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haïti
  • Honduras
  • Jamaica
  • Martinique
  • Mexico
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Saint Kitts
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • Suriname
  • Trinidad en Tobago
  • Turks- en Caicoseilanden
  • Uruguay
  • Amerikaanse Maagdeneilanden
  • Venezuela

De Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico

• Canada
  • Puerto Rico
  • Verenigde Staten

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.