Ondersteuning voor Metal op de Mac, iPad en iPhone

Metal is de technologie die graphics met hardwareversnelling op Apple platforms mogelijk maakt.

In Metal 3 zijn krachtige nieuwe functies geïntroduceerd die gaming en professionele apps naar een hoger niveau tillen. Games en apps die gebruikmaken van Metal 3, kunnen onder andere afbeeldingen met een hoge resolutie in minder tijd weergeven, het laden minimaliseren en netwerken voor machinelearning trainen met de GPU.

Ondersteuning voor Metal 3

De volgende apparaten ondersteunen Metal 3 mits de vermelde besturingssystemen worden gebruikt.

macOS Ventura of nieuwer

• MacBook Pro-modellen die in 2017 of later zijn geïntroduceerd*

• MacBook Air-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook-modellen die in 2017 of later zijn geïntroduceerd

• Mac mini-modellen die in 2018 of later zijn geïntroduceerd

• iMac-modellen die in 2020 of later zijn geïntroduceerd, en iMac (21,5-inch, 2017)

• iMac Pro

• Mac Studio-modellen die in 2022 of later zijn geïntroduceerd

• Mac Pro-modellen die in 2019 of later zijn geïntroduceerd*

iPadOS 16 of nieuwer

• iPad (9e generatie) of nieuwer

• iPad Air (4e generatie) of nieuwer

• iPad mini (6e generatie) of nieuwer

• iPad Pro 11-inch (3e generatie) of nieuwer

• iPad Pro 12,9-inch (5e generatie) of nieuwer

iOS 16 of nieuwer

• iPhone SE (2e generatie) of nieuwer

• iPhone 11-modellen of nieuwer

Ondersteuning voor Metal 2 en ouder

Deze Mac-computers ondersteunen Metal en Metal 2 mits de getoonde besturingssystemen worden gebruikt.

OS X El Capitan of nieuwer

• MacBook Pro-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook Air-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• MacBook-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd

• Mac mini-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• iMac-modellen die in 2012 of later zijn geïntroduceerd

• iMac Pro

• Mac Studio-modellen die in 2022 of later zijn geïntroduceerd

• Mac Pro-modellen die eind 2013 of later zijn geïntroduceerd, en modellen van medio 2010 en medio 2012 met een grafische kaart die geschikt is voor Metal

Controleer in Systeeminformatie of Metal wordt ondersteund

Op de Mac kun je in Systeeminformatie controleren of Metal wordt ondersteund:

1. Houd de Option-toets ingedrukt en kies het Apple-menu  > 'Systeeminformatie'.

2. Klik op 'Video/beeldschermen' in de navigatiekolom.

3. Bekijk de informatie rechts om te zien of daar ‘Metal-ondersteuning’ of ‘Metal-familie’ wordt vermeld:

• Als 'Metal-ondersteuning’ wordt vermeld, zie je ook welke versie van Metal wordt ondersteund.

• Als ‘Metal-familie’ wordt vermeld, ondersteunt je Mac Metal 2 en ouder.

* Behalve op Intel gebaseerde modellen met grafische kaart uit de AMD Radeon Pro 500-serie. Gebruik Systeeminformatie om dit te controleren.