Mac mini: geheugen verwijderen of installeren

Lees hier hoe u geheugen verwijdert of installeert in een Mac mini.

Algemeen

Om mogelijke schade aan de componenten van de computer vanwege statische ontlading te minimaliseren, is het belangrijk dat u een antistatische polsband draagt terwijl u aan het geheugen van de computer werkt.

Kies een model

Van toepassing op de volgende modellen

• Mac mini (eind 2014)

Het RAM van de Mac mini (eind 2014) kan niet door de gebruiker worden geïnstalleerd. U kunt het geheugen van een Mac mini (eind 2014) configureren bij de aankoop ervan.

Van toepassing op de volgende modellen

• Mac mini (eind 2012)
  • Mac mini (medio 2011)
  • Mac mini (medio 2010)

Geheugenspecificaties

Deze Mac mini heeft de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 2
Maximaal geheugen
  • 16 GB voor Mac mini (eind 2012)
  • 8 GB voor Mac mini (medio 2011) en Mac mini (medio 2010)
Specificaties van geheugen
Extra opmerkingen

Voor de beste prestaties kunt u beter geen grootten van geheugenmodulen combineren. Installeer twee identieke geheugenmodulen.

• Een paar van 2 GB, 4 GB of 8 GB geheugenmodulen voor Mac mini (eind 2012).
  • Een paar van 1 GB, 2 GB of 4 GB geheugenmodulen voor Mac mini (medio 2010) en Mac mini (medio 2011).

Geheugen verwijderen of installeren

Waarschuwing: zet de Mac mini altijd uit en verwijder het netsnoer voordat u geheugen installeert. Installeer geen geheugen als de Mac mini op netvoeding is aangesloten.

Stap 1: verwijder de onderbehuizing

1. Zet de Mac mini uit. Kies in het menu Apple () de optie Zet uit.
  2. Koppel alle kabels los. Koppel het netsnoer en alle andere kabels van de Mac mini los.
  3. Leg de Mac mini ondersteboven op een zachte doek of handdoek en draai de onderbehuizing linksom om deze te ontgrendelen.

4. Druk op de behuizing om de tegengestelde kant naar boven te duwen en verwijder de behuizing.

Stap 2: verwijder de originele geheugenmodulen

1. Duw de klemmen aan de uiteinden van de bovenste geheugenmodule net genoeg uit elkaar om de vrije rand naar boven te laten komen.

2. Trek de module uit de sleuf.

3. Herhaal om de tweede en onderste module te verwijderen.

Stap 3: installeer de nieuwe modulen

1. Druk de rand met de uitsparing van de nieuwe geheugenmodule voorzichtig in de onderste sleuf terwijl u de tegenoverliggende rand enigszins omhoog houdt.

2. Duw de uitstekende rand naar beneden totdat de klemmen op hun plaats zitten.

3. Herhaal deze stap om de bovenste geheugenmodule te installeren.

Stap 4: plaats de onderbehuizing terug

Waarschuwing: steek de stekker van het netsnoer niet in een stopcontact en schakel de Mac mini niet in totdat u de onderbehuizing hebt teruggeplaatst. Gebruik de Mac mini nooit als de behuizing niet is geplaatst.

1. Plaats de onderbehuizing terug met behulp van de stippen op de behuizing om deze in de niet-vergrendelde positie te plaatsen.

2. Draai de behuizing rechtsom om deze juist te plaatsen.

3. Sluit het netsnoer en alle andere losgekoppelde kabels opnieuw aan.

Terug naar boven

Van toepassing op de volgende modellen

• Mac mini (eind 2009)
  • Mac mini (begin 2009)
Geheugenspecificaties

Deze Mac mini-modellen hebben de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 2
Basisgeheugen Aangepaste productconfiguratie (CTO) voor maximale SDRAM-configuratie
Maximaal geheugen 4 GB
Specificaties van geheugen Compatibel:
- SO-DIMM-formaat (Small Outline Dual Inline Memory Module)
- 1066 MHz PC3-8500, DDR3
- Niet-gebufferd
- Geen pariteit
- 204-pins
Niet compatibel:
- Registers of buffers
- PLL's
- ECC
- Pariteit
- EDO RAM
Extra opmerkingen Voor de beste prestaties mengt u het best geen grootten. Installeer altijd twee identieke geheugenmodulen (twee geheugenmodulen van 1 GB of 2 GB).

Geheugen verwijderen of installeren

Belangrijk: bij deze Mac mini-modellen mag u het geheugen niet handmatig upgraden of vervangen. Neem contact op met een erkende Apple-serviceprovider om geheugen in uw computer te installeren.

Terug naar boven

Van toepassing op de volgende modellen
  • Mac mini (medio 2007)
  • Mac mini (eind 2006)
  • Mac mini (begin 2006)
Geheugenspecificaties

Deze Mac mini-modellen hebben de volgende geheugenspecificaties:

Aantal geheugensleuven 2
Basisgeheugen Aangepaste productconfiguratie (CTO). Ten minste 512 MB of DDR2 SDRAM (één 256 MB SO-DIMM in elke sleuf)
Maximaal geheugen 2 GB
Specificaties van geheugen

Compatibel:

• SO-DIMM-formaat (Small Outline Dual Inline Memory Module).
  • 667 MHz, PC2-5300, conform DDR2.
  • Niet-gebufferd
  • Non-pariteit
  • 200-pins

Niet compatibel:

• Registers of buffers
  • PLL's
  • ECC
  • Pariteit
  • EDO RAM
Extra opmerkingen Voor de beste prestaties gebruikt u twee SO-DIMM’s (één in elke sleuf) van dezelfde DIMM-grootte (bijvoorbeeld: twee SO-SIMM’s van 512 MB).
Geheugen verwijderen of installeren

Bij deze Mac mini-modellen mag u het geheugen niet handmatig upgraden of vervangen. Neem contact op met een erkende Apple-serviceprovider of Apple Store om geheugen in een computer te installeren.

Terug naar boven

Meer informatie

Controleren of de computer het nieuwe geheugen herkent

Ga als volgt te werk om te controleren of de computer het nieuwe geheugen herkent:

1. Start de computer op.
  2. Wanneer u het Mac OS X-bureaublad ziet, kiest u Apple () links boven in de menubalk en kiest u vervolgens Over deze Mac.

Het totale geheugen omvat het oorspronkelijke geïnstalleerde geheugen van de computer plus het nieuwe toegevoegde geheugen of als al het geheugen is vervangen, het nieuwe totaal voor dat geheugen. Voor gedetailleerde informatie over de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen in een computer, opent u Systeemprofiel door achtereenvolgens Apple () en Over deze Mac te kiezen. Klik daarna achtereenvolgens op Meer info en op Geheugen in het onderdeel Hardware in Systeemprofiel.

Als de opgegeven geheugengrootte niet juist is of als de Mac mini herhaaldelijk drie tonen afspeelt, heeft de computer mogelijk moeilijkheden om een geheugenmodule te herkennen. Als dit gebeurt, zet u de Mac mini uit, vergelijkt u de specificaties van de module met de hierboven vermelde vereisten en herhaalt u de instructies om geheugen te installeren om te verzekeren dat de modules juist zijn geïnstalleerd. Als u nog altijd problemen ondervindt, verwijdert u het geheugen en raadpleegt u de informatie over ondersteuning die met het geheugen is meegeleverd of neemt u contact op met de leverancier van het geheugen.