Activeringsslot op uw Apple Watch

Een van de functies van 'Zoek mijn iPhone' is het zogenaamde Activeringsslot. Het zorgt ervoor dat niemand anders uw Apple Watch kan gebruiken als deze zoekraakt of wordt gestolen.

Voor het gebruik van 'Zoek mijn iPhone' en Activeringsslot voor uw Apple Watch moet u watchOS 2 of hoger hebben. Deze functies worden automatisch ingeschakeld wanneer u 'Zoek mijn iPhone' configureert op de aan uw Watch gekoppelde iPhone. Wanneer Activeringsslot actief is, zijn de volgende zaken alleen mogelijk als uw Apple ID en wachtwoord worden opgegeven:

• De Apple Watch loskoppelen van uw iPhone
  • De Apple Watch koppelen en gebruiken met een nieuwe iPhone
  • 'Zoek mijn iPhone' op het apparaat uitschakelen

Hierdoor blijft het apparaat veilig zelfs als het in verkeerde handen valt en maakt u meer kans om het terug te krijgen. Zelfs als u het apparaat op afstand wist, kan Activeringsslot ervoor blijven zorgen dat niemand anders het apparaat opnieuw activeert zonder uw toestemming. U hoeft alleen maar 'Zoek mijn iPhone' ingeschakeld houden en uw Apple ID en wachtwoord te onthouden.

Instellingen voor de Apple Watch van John in de Apple Watch-app

Controleren of Activeringsslot ingeschakeld is

Volg deze stappen op uw gekoppelde iPhone om te zien of Activeringsslot ingeschakeld is:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik op de naam van uw Watch bovenaan het scherm.
  3. Tik op het Info-symbool.

Als u nu 'Zoek mijn Apple Watch' ziet staan, is Activeringsslot ingeschakeld.

Als uw Apple Watch zoekraakt

Als uw Apple Watch zoekraakt of wordt gestolen, kunt u 'Zoek mijn iPhone' gebruiken om deze op te sporen en uw gegevens te beschermen. Log in bij iCloud.com of bij de Zoek mijn iPhone-app om uw zoekgeraakte Watch op een kaart te zien, een geluid af te spelen zodat u deze makkelijker terugvindt, of om de verloren-modus te gebruiken om de Watch te vergrendelen, of om op afstand al uw persoonlijke gegevens te wissen.

Activeringsslot uitschakelen voordat u de Apple Watch inlevert voor service, verkoopt of weggeeft

Voordat u een Apple Watch inlevert voor service, verkoopt of weggeeft, moet u Activeringsslot op de Apple Watch uitschakelen. Ontkoppel gewoon de Apple Watch van de iPhone:

1. Houd uw Apple Watch en iPhone dicht bij elkaar.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik bovenaan het scherm op de naam van uw Watch en vervolgens op het Info-symbool.
  4. Tik op 'Koppel Apple Watch los'. Bij de 'Cellular'-modellen van Apple Watch tik u op 'Verwijder [Mobiele aanbieder]-abonnement'. Als u niet meer gaat koppelen met een andere Apple Watch of een andere iPhone, moet u wellicht contact opnemen met uw mobiele aanbieder om het data-abonnement op te zeggen.*
  5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in. Als u het wachtwoord van uw Apple ID niet meer weet, kunt u het opnieuw instellen
  6. Tik opnieuw om te bevestigen.

Als u geen toegang hebt tot de iPhone of de Apple Watch of als de Apple Watch niet is gekoppeld met de iPhone en u Activeringsslot moet uitschakelen:

1. Ga op een computer naar iCloud.com en log in met uw Apple ID.
  2. Ga naar 'Zoek mijn iPhone'.
  3. Selecteer 'Alle apparaten' en klik op uw Apple Watch.
  4. Klik op 'Wis Apple Watch'. Selecteer 'Volgende' totdat het apparaat wordt gewist.
  5. Klik op het X-symbool naast uw Apple Watch.

* Uw mobiele aanbieder brengt mogelijk kosten in rekening. Neem contact op met uw mobiele aanbieder voor meer informatie.