Hoe Foto's en iCloud-fotobibliotheek RAW-afbeeldingen verwerken

Lees hoe u in iCloud-fotobibliotheek en Foto's voor macOS kunt werken met afbeeldingen in RAW-structuur.

iCloud-fotobibliotheek houdt uw foto's en video's up-to-date op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac. Als uw fotobibliotheek foto's in RAW-structuur bevat, kunt u deze op de Mac openen en bewerken.

RAW-bestanden op uw Mac

Of er RAW-bestanden op de Mac aanwezig zijn, hangt af van enkele voorwaarden:

• Als u de optie 'Download originelen naar deze Mac' hebt ingeschakeld in Foto's ('Foto's' > 'Voorkeuren' > 'iCloud' > 'Download originelen naar deze Mac'), worden de RAW-bestanden altijd in Foto's op de Mac bewaard.
  • Als u de optie 'Optimaliseer Mac-opslag' hebt ingeschakeld, worden de RAW-bestanden in iCloud-fotobibliotheek bewaard. Foto's gebruikt zo min mogelijk schijfruimte op de Mac door geoptimaliseerde JPEG-versies van uw RAW-afbeeldingen weer te geven. Als u in Foto's op de Mac een afbeelding wilt bewerken waarvan de geoptimaliseerde versie op de Mac staat, wordt het RAW-bestand van die afbeelding gedownload.
  • Wanneer een RAW-afbeelding van iCloud-fotobibliotheek naar Foto's wordt gedownload, wordt een nieuwe JPEG in volledige grootte aangemaakt voor een optimale weergave op de Mac. Het RAW-bestand en het ingebedde JPEG-bestand die al in iCloud zijn bewaard, worden niet vervangen. Op iOS-apparaten wordt het ingebedde JPEG-bestand weergegeven.
  • RAW-bestanden die u buiten de bibliotheek van de Foto's-app bewaart (bijvoorbeeld in de map Afbeeldingen), zijn altijd aanwezig op de Mac, maar worden niet bewaard in iCloud en blijven niet up-to-date in de Foto's-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.

RAW-bestanden die met de Camera Connection Kit in een iPad zijn geïmporteerd

Als u RAW-bestanden importeert op een iPad met behulp van de Camera Connection Kit, schakelt u 'Download originelen' in of bewerkt u de afbeeldingen op de Mac om ervoor te zorgen dat de bestanden op de Mac beschikbaar zijn iCloud-fotobibliotheek.

Wanneer u op een iPad werkt met RAW-afbeeldingen, wordt op de iPad de ingebedde JPEG-miniatuur weergegeven van de afbeelding die met de camera is gemaakt, en niet het werkelijke RAW-bestand.