Een verificatiecode ontvangen en inloggen met twee-factor-authenticatie

Bij twee-factor-authenticatie hebt u een verificatiecode nodig om met uw Apple ID in te loggen op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser.

Telkens wanneer u op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser inlogt met uw Apple ID, moet u uw identiteit bevestigen met uw wachtwoord plus een zescijferige verificatiecode. Er zijn diverse manieren waarop u een verificatiecode kunt ontvangen. U kunt de code gebruiken die op een vertrouwd apparaat verschijnt, een sms-bericht ontvangen, gebeld worden of zelf een code genereren op een vertrouwd apparaat.

Als u iOS 11.3 of hoger op uw iPhone gebruikt, hoeft u mogelijk geen verificatiecode in te voeren. In bepaalde gevallen kan uw vertrouwde telefoonnummer automatisch op de achtergrond op uw iPhone worden geverifieerd. Dat scheelt u een handeling en uw account wordt nog steeds beschermd door middel van twee-factor-authenticatie.

De code gebruiken die op een vertrouwd apparaat verschijnt

Als u een vertrouwd apparaat hebt met iOS 9 of hoger, OS X El Capitan of hoger, iPadOS 13 of hoger of watchOS 6 of hoger, wordt de verificatiecode automatisch op het vertrouwde apparaat weergegeven.

1. Log in met uw Apple ID en wachtwoord op een nieuw apparaat of in een nieuwe browser.
  2. Op uw vertrouwde apparaten verschijnt nu een melding over het inloggen.
    Kaart waarop Buffalo, NY prominent is gemarkeerd. In het bijschrift wordt uitgelegd dat een Apple ID wordt gebruikt om in te loggen op een iPhone in de buurt van Buffalo.
  3. Tik op 'Sta toe' om de verificatiecode te ontvangen.
  4. Voer de verificatiecode op het andere apparaat in om het inloggen te voltooien.

Een sms-bericht ontvangen of gebeld worden

Als u geen vertrouwd apparaat bij de hand hebt, kunt u een verificatiecode ontvangen via een sms-bericht of oproep naar uw vertrouwde telefoonnummer.

1. Klik in het inlogscherm op 'Geen verificatiecode ontvangen?'.
  2. Kies voor de optie om de code te laten versturen naar uw vertrouwde telefoonnummer.
  3. U ontvangt een sms-bericht of oproep van Apple met de verificatiecode. Dit sms-bericht kan een extra domeinvalidatieregel bevatten. Deze regel bevat het @-symbool, de naam van de website en uw code (bijvoorbeeld: @icloud.com #123456 %apple.com).
    Een sms ontvangen met uw verificatiecode en een domeinvalidatieregel
  4. Voer de code in op het andere apparaat om het inloggen te voltooien.

Een code ontvangen via Instellingen op een vertrouwd apparaat

Als u niet automatisch een verificatiecode kunt ontvangen op uw vertrouwde apparaten, kunt u er een verkrijgen via Instellingen, zelfs als het apparaat offline is.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

Als uw apparaat online is:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Ontvang verificatiecode'.
    iPhone-scherm met uitleg over hoe u een verificatiecode kunt ontvangen via Instellingen.

Als uw apparaat offline is:

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Het bericht 'Accountdetails niet beschikbaar' wordt weergegeven. Tik op 'Vraag verificatiecode'.

Via de Mac

1. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Ontvang verificatiecode'.
    Uitleg over hoe u een verificatiecode kunt ontvangen op een Mac via Systeemvoorkeuren.

Als u nog steeds niet kunt inloggen

Als u niet kunt inloggen, uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen of geen verificatiecodes ontvangt, kunt u accountherstel aanvragen om weer toegang tot uw account te krijgen. Accountherstel duurt mogelijk enkele dagen of langer, afhankelijk van de specifieke accountinformatie die u kunt geven om uw identiteit te verifiëren.