Uw Apple Music abonnement op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV beheren

Lees hoe u een Apple Music-abonnement opzegt, overstapt op een individueel maand- of jaarabonnement, een gezins- of studentenabonnement of lid wordt van een bestaand gezin.

Met Apple Music krijgt u toegang tot de volledige Apple Music-catalogus met nummers, afspeellijsten, video's en meer. U hebt toegang tot uw bibliotheek op al uw apparaten zolang u bent aangemeld bij al uw apparaten met dezelfde Apple ID en iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld.

Dit artikel gaat over Apple apparaten. Meer informatie over hoe u een Apple Music-abonnement beheert als u een Android-telefoon gebruikt.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen.

Uw abonnement opzeggen

U kunt Apple Music opzeggen op uw iPhone, iPad of iPod touch, uw Mac of pc of uw Apple TV.

Als u uw abonnement tijdens de proefperiode opzegt, hebt u nog steeds toegang tot de volledige Apple Music-catalogus tot de datum waarop u zou moeten gaan betalen.

Uw abonnement wordt mogelijk vernieuwd als u uw abonnement minder dan 24 uur voor de vernieuwingsdatum opzegt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Tik op deze koppeling om uw abonnement te zien: Toon mijn abonnement. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open de Muziek-app en tik op 'Voor jou'.
  2. Tik op het profielsymbool cirkel met roze silhouet op witte achtergrond of uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Scrol naar de onderkant van uw profielpagina en tik op 'Toon account'. Als u geen Apple Music-profiel hebt, gaat u naar stap 4.
  4. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  5. Scrol naar 'Abonnementen' en tik erop. Tik vervolgens op 'Apple Music'. Als u geen andere abonnementen hebt, gaat u direct naar Apple Music.
  6. Tik op 'Annuleer abonnement' en tik op 'Bevestig'. Als u uw abonnement opzegt, wordt het abonnement aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Door de aanbieder gebundelde abonnementen worden beheerd via de aanbieder. Neem contact op met uw aanbieder om op te zeggen.

Op een Mac of pc

Tik op deze koppeling om uw abonnement te zien: Toon mijn abonnement. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Bevestig uw Apple ID en klik daarna op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het onderdeel 'Instellingen'.
  5. Klik rechts van 'Abonnementen' op 'Beheer' en klik op 'Apple Music'. Als u geen andere abonnementen hebt, gaat u direct naar Apple Music.
  6. Klik op 'Annuleer abonnement' en klik op 'Bevestig'. Als u uw abonnement opzegt, wordt het abonnement aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Op een Apple TV

U kunt uw abonnement op Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) opzeggen. Apple TV (3e generatie of ouder) is niet compatibel met Apple Music.

1. Open 'Instellingen' en selecteer 'Accounts'.
  2. Ga naar 'Abonnementen' en selecteer 'Beheer abonnementen'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Selecteer 'Apple Music' en selecteer vervolgens 'Annuleer abonnement'. Als u uw abonnement opzegt, wordt het abonnement aan het einde van de huidige factureringsperiode stopgezet.

Uw abonnement wijzigen

U kunt op elk moment uw abonnementstype wijzigen. Alle typen krijgen toegang tot de volledige Apple Music-catalogus, maar er zijn een paar verschillen:

• Bij een individueel maandabonnement betaalt u elke maand. Bij een jaarabonnement krijgt u 12 maanden toegang tot Apple Music voor de prijs van 10 maanden.
  • Met een gezinsabonnement kunnen gezinnen van maximaal zes personen genieten van alle voordelen van Apple Music, elk met hun eigen bibliotheek. Lees hoe u een gezinsabonnement neemt. U kunt ook lid worden van een bestaand gezin.
  • Met een studentenabonnement kunnen studenten aan diplomatoekennende hogescholen en universiteiten in bepaalde landen en regio's maximaal 48 maanden (4 jaar) Apple Music gebruiken voor een gereduceerde abonnementsprijs. Meer informatie over studentenabonnementen.

Volg de stappen om uw huidige abonnementstype te wijzigen in een individueel maand- of jaarabonnement, of een gezins- of studentenabonnement op uw iPhone, iPad of iPod touch, op uw Mac of pc of op uw Apple TV.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Tik op deze koppeling om uw abonnement te zien: Toon mijn abonnement. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open de Muziek-app en tik op 'Voor jou'.
  2. Tik op het profielsymbool cirkel met roze silhouet op witte achtergrond of uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Scrol naar de onderkant van uw profielpagina en tik op 'Toon account'. Als u geen Apple Music-profiel hebt ingesteld, gaat u naar stap 4.
  4. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  5. Scrol naar 'Abonnementen' en tik erop. Tik vervolgens op Apple Music om uw opties te zien. Als u geen andere abonnementen hebt, gaat u direct naar Apple Music.
  6. Kies onder 'Opties' het gewenste type abonnement.
    Als u wilt overstappen op een individueel jaarabonnement, tikt u op 'Individueel (1 jaar)'. Bevestig uw selectie en tik vervolgens op 'Terug'.
    Als u wilt overstappen op een gezinsabonnement, tikt u op 'Gezin (1 maand)'. Bevestig uw selectie en tik vervolgens op 'Terug'.
    Als u wilt overstappen op een studentenabonnement, tikt u op 'Student (1 maand)'. Er wordt een nieuw venster geopend. Tik op 'Verifieer geschiktheid' en volg de stappen om uw studentenstatus te valideren.

Op een Mac of pc

Klik op deze koppeling om uw abonnement te zien: Toon mijn abonnement. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Bevestig uw Apple ID en klik daarna op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het onderdeel 'Instellingen'.
  5. Klik op 'Beheer' rechts van 'Abonnementen'. Klik vervolgens op 'Apple Music' om uw opties te zien. Als u geen andere abonnementen hebt, gaat u direct naar Apple Music.
  6. Kies rechts van 'Opties' het type abonnement dat u wilt:
    Als u wilt overstappen op een individueel jaarabonnement, klikt u op 'Individueel (1 jaar)'. Bevestig vervolgens uw selectie.
    Als u wilt overstappen op een gezinsabonnement, klikt u op 'Gezin (1 maand)'. Bevestig vervolgens uw selectie.
    Als u wilt overstappen op een studentenabonnement, klikt u op 'Student (1 maand) verificatie vereist'. Er wordt een nieuw venster geopend. Tik op 'Verifieer geschiktheid' en volg de stappen om uw studentenstatus te valideren.
  7. Klik op 'Gereed'.

Op een Apple TV

U kunt uw abonnement wijzigen op een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie). Apple TV (3e generatie of ouder) is niet compatibel met Apple Music.

1. Open 'Instellingen' en selecteer 'Accounts'.
  2. Selecteer 'Beheer abonnementen' onder 'Abonnementen'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Selecteer Apple Music in uw lijst met actieve abonnementen en kies het type abonnement dat u wilt. Als u wilt overstappen naar een studentenabonnement, gebruikt u een iOS-apparaat of computer.

Lid worden van een bestaand gezin

Als u al deel uitmaakt van gezinsgroep van 'Delen met gezin' die een Apple Music-gezinsabonnement heeft, hoeft u niets te doen om toe te treden tot het gezinsabonnement.

Als u een individueel Apple Music-abonnement hebt en lid wilt worden van een bestaand gezin waar u nog geen deel van uitmaakt, volgt u deze stappen:

1. Vraag het gezinshoofd om u uit te nodigen om lid te worden van de gezinsgroep.
  2. Accepteer de uitnodiging om lid te worden van het gezin.
  3. Open de Muziek-app nadat u de uitnodiging hebt geaccepteerd en controleer vervolgens of u nu lid bent van het gezin: tik op 'Voor jou' en vervolgens op het profielsymbool profielsymbool van Apple Music of op uw foto. 'Beheer gezinsabonnement' vindt u onder 'Vind meer artiesten en curators'.

Wanneer u lid wordt van een gezinsabonnement, wordt uw individuele abonnement geannuleerd aan het einde van de volgende factureringsperiode. Als u later weer een individueel abonnement wilt, kunt u daarnaar terug.

Meer hulp

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.