Een abonnement nemen op Apple Music op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc

Neem een abonnement op Apple Music, kies uw favoriete artiesten en geniet van de grootste muziekcollectie ter wereld op uw iOS-apparaat of computer.

Een abonnement nemen op Apple Music

Met een abonnement op Apple Music hebt u toegang tot miljoenen nummers, vakkundig samengestelde radiostations en afspeellijsten, en muziekaanbevelingen. En dit allemaal vanuit de Apple Music-app. U kunt uw muziek ook beluisteren op andere apparaten, als u tenminste bij Apple Music bent ingelogd met dezelfde Apple ID, en u kunt muziek downloaden om er offline naar te luisteren.

Meer informatie over Apple Music en wat het kost.

Download Apple Music

De functies en prijzen van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Voordat u abonnee wordt

Apple Music is geen voorziening voor reservekopieën. Maak daarom altijd een reservekopie van uw muziekverzameling voordat u wijzigingen aanbrengt.

Open Apple Music

Open de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, of open iTunes op uw Mac of pc.

Als u geen aanbieding ziet om u te abonneren op Apple Music wanneer u de Muziek-app op uw iOS-apparaat voor het eerst opent, tikt u onderaan het scherm op 'Voor jou'.

In iTunes klikt u op de tab 'Voor jou' bovenaan het iTunes-venster.

Start een proefabonnement

Tik op het aanbod voor een proefabonnement om aan de slag te gaan. (Eén proefabonnement per persoon of gezin.)

Kies een abonnement

Selecteer het gewenste type abonnement.

Meer informatie over studentenabonnementen en gezinsabonnementen.

Voer uw Apple ID en wachtwoord in

Tik op 'Gebruik bestaande Apple ID' en voer dan uw Apple ID en wachtwoord in. Als u geen Apple ID hebt, tikt u op 'Maak nieuwe Apple ID aan' en volgt u de stappen om er een aan te maken.

Als u niet zeker weet of u een Apple ID hebt, kunnen we u daarbij helpen.

Als u om een verificatiecode wordt gevraagd, hebt u twee-factor-authenticatie op uw Apple ID. Lees meer over twee-factor-authenticatie en wat u moet doen als u nog steeds niet kunt inloggen.

Bevestig uw gegevens

U wordt mogelijk gevraagd de factuurgegevens te valideren. Voeg een geldige betaalmethode1 toe en tik op 'Abonneer'.

Ga akkoord met de voorwaarden als u hierom wordt gevraagd.

1. U kunt Store-tegoed gebruiken om Apple Music te betalen, maar u moet dan wel voldoende Store-tegoed hebben voor de eerste verlenging. Lees hier hoe u Store-tegoed toevoegt aan uw account.

Kies uw favoriete genres en artiesten en volg uw vrienden

Apple gebruikt uw keuzes om u suggesties van onze kenners te geven die alles van muziek weten. Lees hier hoe uw keuzes de suggesties beïnvloeden.

U kunt ook zien waar uw vrienden naar luisteren en meldingen krijgen wanneer artiesten nieuwe muziek uitbrengen.

Het instellingenscherm voor Apple Music-abonnementen op een iPhone X waarbij 'Individueel (1 jaar)' is geselecteerd.

Een jaarabonnement op Apple Music nemen

Als u een abonnement hebt genomen, kunt u altijd nog overstappen op een jaarabonnement. Met een jaarabonnement krijgt u 12 maanden toegang tot Apple Music voor de prijs van 10 maanden.

Uw abonnement wijzigen:

1. Open de Muziek-app en tik op 'Voor jou'.
  2. Tik rechtsboven op het profielsymbool het symbool 'Mijn account' of op uw foto.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  4. Scrol naar 'Abonnementen' en tik erop. Tik vervolgens op 'Apple Music-abonnement' om uw opties te zien.
  5. Onder 'Opties' kiest u 'Individueel (1 jaar)'. Bevestig uw selectie en tik vervolgens op 'Terug'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.