Over System Integrity Protection op een Mac

System Integrity Protection is een beveiligingstechnologie die uw Mac beschermt tegen kwaadaardige software.

System Integrity Protection is een beveiligingstechnologie die is bedacht om te voorkomen dat potentieel gevaarlijke software beschermde bestanden en mappen op uw Mac wijzigt. System Integrity Protection beperkt de rechten van de gebruikersaccount 'root' en de mogelijke acties die de rootgebruiker kan uitvoeren op beschermde onderdelen van het Mac-besturingssysteem.

Toen System Integrity Protection nog niet bestond (geïntroduceerd in OS X El Capitan), had de rootgebruiker onbeperkte toegangsrechten en kon dus bij alle systeemmappen of apps op de Mac. Software kreeg root-toegangsrechten wanneer u een beheerdersnaam en -wachtwoord invoerde om de software te installeren. De software kon zo alle systeembestanden of apps wijzigen of overschrijven.

System Integrity Protection biedt bescherming voor de volgende onderdelen van het systeem:

• /Systeem

• /usr

• /bin

• /sbin

• /var

• Vooraf geïnstalleerde apps op het Mac-besturingssysteem

Paden en apps waarnaar programma's en installatieprogramma's van andere fabrikanten wel nog kunnen schrijven, zijn onder andere:

• /Programma's

• /Bibliotheek

• /usr/local

System Integrity Protection is ontworpen om deze beveiligde delen enkel te laten wijzigen door processen die door Apple zijn ondertekend en speciale rechten hebben om naar systeembestanden te schrijven, zoals software-updates en installatieprogramma's van Apple. Apps die u vanaf de App Store downloadt, werken al met System Integrity Protection. Bij een upgrade naar OS X El Capitan of hoger kan software van andere fabrikanten die conflicten veroorzaakt met System Integrity Protection, opzij worden gezet.

System Integrity Protection helpt ook voorkomen dat software zelf een opstartschijf selecteert. Meer informatie over het wijzigen van uw opstartschijf.