Bijschriften en ondertiteling inschakelen op uw iPod nano

Op iPod nano kunt u bijschriften en ondertiteling gebruiken om de dialoog in een video te lezen.

Als de afgespeelde video bijschriften en ondertiteling heeft, vindt u deze in het menu Audio en ondertiteling:

1. Tik tijdens het afspelen van een video in de app Video’s op het scherm om de afspeelregelaars te laten weergeven.
  2. Tik op de spraakballon om het menu ‘Audio en ondertiteling’ te openen.
  3. Kies de ondertiteloptie die u wilt gebruiken.

Voorkeuren voor bijschriften en ondertiteling instellen

Als u wilt dat bij video’s standaard bijschriften of ondertiteling wordt gebruikt voor doven en slechthorenden:

1. Tik op Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Ondertiteling en bijschriften.
  2. Schakel Bijschriften voor spraak en geluid in.

Meer informatie

Niet alle video’s bevatten sporen voor bijschriften of ondertitels. Raadpleeg de documentatie van de video om te controleren of de video beschikt over deze functies.

Sommige websites en apps van andere fabrikanten bieden aangepaste regelaars voor bijschriften van video’s. Als u de regelaars voor bijschriften niet ziet wanneer u een video op een website bekijkt, raadpleegt u de documentatie of neemt u contact op met de eigenaar van de website of de ontwikkelaar van de app voor meer informatie.

U kunt bijschriften en ondertiteling ook op andere apparaten inschakelen aan de hand van de volgende stappen:

Ontdek hoe u inhoud met bijschriften en ondertiteling kunt vinden in de iTunes Store.