Foto's of albums opzoeken na de migratie van een bibliotheek naar Foto's

Controleer deze onderdelen als u denkt dat er foto's of albums ontbreken na de migratie van een iPhoto- of Aperture-bibliotheek naar Foto's.

Controleer of u de juiste bibliotheek hebt gemigreerd

Als u meerdere bibliotheken in de map Afbeeldingen hebt, wordt u in Foto’s gevraagd de bibliotheek te kiezen die u wilt migreren wanneer u het programma voor het eerst opent. Deze bibliotheek wordt de standaardbibliotheek en bevat de foto’s die in Foto’s verschijnen telkens als u het programma opent.

Als u een andere bibliotheek kiest wanneer u Foto's voor het eerst opent (een oudere iPhoto-bibliotheek bijvoorbeeld), ziet u mogelijk niet alle foto's die u verwacht te zien. U kunt een andere bibliotheek migreren door de Option-toets ingedrukt te houden wanneer u Foto’s opent. Hierdoor verschijnt het venster Kies bibliotheek waarin u uit de beschikbare fotobibliotheken in de map Afbeeldingen kunt kiezen:

Het dialoogvenster Kies bibliotheek in Foto’s

Klik op de tab 'Mijn albums' in de navigatiebalk om al uw albums te zien.

Wanneer u Foto’s voor het eerst opent, ziet u de foto’s in de weergave Momenten. In deze weergave ziet u de foto’s afzonderlijk maar niet de albums. Als u ze wilt zien, klikt u in de navigatiebalk van de Foto's-app op 'Mijn albums'.

Zoek iPhoto-gebeurtenissen die albums zijn geworden

Wanneer u een iPhoto-bibliotheek naar Foto’s migreert, worden iPhoto-gebeurtenissen omgezet in albums. U vindt deze albums in de map iPhoto-gebeurtenissen in de weergave Albums.

Schakel 'Mijn fotostream' in

Als u in Mijn fotostream foto’s had die ouder dan 30 dagen waren en die vóór het verplaatsen van de bibliotheek naar Foto’s niet zijn geïmporteerd in iPhoto of Aperture, verschijnen deze foto’s niet in Foto’s.

U kunt Mijn fotostream in Foto’s inschakelen door deze stappen uit te voeren:

1. Kies in de menubalk het menu Foto’s > Voorkeuren.
  2. Klik in het voorkeurenvenster op het tabblad iCloud.
  3. Klik op Mijn fotostream.

Wacht tot in Foto’s miniaturen voor alle foto’s zijn gemaakt

Wanneer u een bibliotheek naar Foto’s migreert, kan het aanmaken van miniaturen voor de gehele bibliotheek even duren. Een foto verschijnt als een wit vierkant tot de miniatuur wordt aangemaakt.

Lees hoe Foto’s slimme albums en RAW + JPEG-afbeeldingen weergeeft

In Foto’s worden slimme albums anders weergegeven dan in de programma’s die ze hebben aangemaakt. Lees meer over Hoe Foto’s slimme albums van iPhoto of Aperture weergeeft.

Als de Aperture-bibliotheek RAW + JPEG-afbeeldingen had, worden alleen de JPEG-bestanden weergegeven in Foto’s.

Geef alle burstfoto’s weer

Reeksen foto’s die met de burstmodus op een iPhone zijn gemaakt, worden in Foto’s met een enkele miniatuur weergegeven. Als u alle foto’s van de burst wilt zien, dubbelklikt u op de miniatuur en klikt u op ‘Maak een selectie…’

Meer informatie

Na de update naar Foto's voor macOS schakelt u iCloud -fotobibliotheek in om foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com.