Als je niet met een naam die uit één onderdeel bestaat, kunt koppelen aan een Windows-domein

Kerberos voert geen DNS SRV-recordverzoek uit voor een naam die uit één onderdeel bestaat. Voeg een punt (.) toe aan je domeinnaam om dit probleem op te lossen.

Als je je Mac niet met een naam die uit één onderdeel bestaat kunt binden aan een Active Directory-domein, moet je de domeinnaam van de server volledig kwalificeren.

Wanneer je de onderstaande stappen volgt, vervang je je domeinnaam waar je 'w2003' als voorbeeld ziet.

Voorkeuren voor gebruikers en groepen

Gebruik deze stappen om je domeinnaam bij te werken via het voorkeurenpaneel 'Gebruikers en groepen'.

1. Open Systeemvoorkeuren

2. Klik op 'Gebruikers en groepen'.

3. Klik op 'Inlogopties'.

4. Klik op het hangslot en voer ter verificatie je beheerdersnaam en -wachtwoord in.

5. Klik op 'Verbind'.

6. Voer de domeinnaam met de toegevoegde punt (zoals 'w2003.') in het veld 'Server' in.

7. Vul in het verificatieveld dat verschijnt de juiste waarden in en klik op 'OK'.

Adreslijsthulpprogramma

Gebruik deze stappen om je domeinnaam bij te werken vanuit het 'Adreslijsthulpprogramma'.

1. Klik op de vergrendelknop om te verifiëren.

2. Dubbelklik op 'Active Directory'.

3. Voer het domein met de toegevoegde punt in (zoals 'w2003.').

4. Klik op de knop 'Koppel'.

5. Op het volgende paneel zal de Computer OU waar het computerrecord moet worden geplaatst onjuist zijn. Het zou er ongeveer zo uit moeten zien:

"CN=Computers,DC=w2003,dc="

6. Verwijder ",dc=" aan het einde van het item zodat Computer OU vergelijkbaar is met "CN=Computers,DC=w2003" en klik vervolgens op 'OK'.

Commandoregel

Gebruik deze stappen om de onderdeelnaam vanaf de commandoregel te wijzigen. Dit Terminal-commando voegt bijvoorbeeld een puntteken toe aan een domein met de naam w2003:

sudo dsconfigad -add 'w2003.' -username -password

Nadat je je onderdeelnaam hebt gewijzigd, koppel je je server of client opnieuw aan het domein door deze stappen uit te voeren.