Als u met een ongedeelde naam niet kunt koppelen met een Windows-domein

Kerberos voert geen DNS SRV-recordverzoek voor een ongedeelde naam uit. Voeg een punt (.) aan de domeinnaam toe om dit probleem op te lossen.

Als u met een ongedeelde naam een Mac niet kunt koppelen met een Active Directory-domein, moet u de domeinnaam van de server aanpassen.

Wanneer u de onderstaande stappen gebruikt, vervangt u ‘w2003’ in het voorbeeld door uw domeinnaam.

Voorkeuren voor Gebruikers en groepen

Gebruik deze stappen om de domeinnaam in de voorkeuren voor Gebruikers en groepen bij te werken.

1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik op Inlogopties.
  4. Klik op het hangslot en voer uw beheerdersnaam en wachtwoord in om de identiteitscontrole uit te voeren.
  5. Klik op Verbind.
  6. Voer de domeinnaam met een punt op het einde (bijvoorbeeld ‘w2003.’) in het veld Server in.
  7. Voer de gepaste waarden in het weergegeven controleveld in en klik op OK.

Adreslijsthulpprogramma

Gebruik deze stappen om de domeinnaam in Adreslijsthulpprogramma bij te werken.

1. Klik op het hangslot om de identiteitscontrole uit te voeren.
  2. Dubbelklik op Active Directory.
  3. Voer de domeinnaam met een punt op het einde in (bijvoorbeeld ‘w2003.’).
  4. Klik op de knop Koppel.
  5. In het volgende venster is de Organisatie-eenheid voor waar de computerrecord wordt geplaatst onjuist.  Het ziet er ongeveer als volgt uit:

"CN=Computers,DC=w2003,dc="

6.  Verwijder ‘,dc=’ aan het einde zodat Organisatie-eenheid gelijkt op "CN=Computers,DC=w2003" en klik op OK.

Commandoregel

Gebruik deze stappen om de naam te wijzigen in de commandoregel. Dit Terminal-commando voegt bijvoorbeeld een punt toe aan het domein met de naam w2003:

sudo dsconfigad -add 'w2003.' -username <user> -password <password>

Nadat u de naam hebt gewijzigd, koppelt u de server of client opnieuw met het domein door deze stappen uit te voeren.