Meldingen op Apple Watch

Meldingen gaan naar uw iPhone of Apple Watch, afhankelijk van welk apparaat u gebruikt, zodat u ze zo snel mogelijk te zien krijgt.

Waar u de meldingen ziet

Meldingen gaan naar de Apple Watch of naar de iPhone, maar niet naar beide. Lees hier wanneer een melding op uw iPhone wordt weergegeven in plaats van op uw Apple Watch.

Het bericht 'Ik ben onderweg' op iPhone

Als de iPhone ontgrendeld is, krijgt u de meldingen op de iPhone en niet op de Apple Watch.

Het bericht 'Ik ben onderweg' op Apple Watch

Als de iPhone vergrendeld is of in de sluimerstand staat, krijgt u de meldingen op de Apple Watch, tenzij de Apple Watch is vergrendeld met uw toegangscode.

Wanneer u een melding op de Apple Watch sluit, wordt deze ook op de iPhone gesloten.

Kiezen welke meldingen u krijgt

U kunt voor iedere app die u met uw Apple Watch gebruikt, kiezen welke meldingen worden weergegeven en hoe. Standaard gedragen meldingen op de Apple Watch zich net zo als die op de iPhone. Als u bijvoorbeeld de Mail-app op de iPhone zo instelt dat u alleen meldingen krijgt bij e-mail van VIP's en de meldingen op het horloge op dezelfde manier zijn ingesteld als op de iPhone, krijgt u op de Apple Watch alleen meldingen bij e-mail van VIP's.

Voor ingebouwde apps kunt u kiezen welke meldingen u krijgt:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Meldingen'.
  3. Tik op een app. Tik op 'Match iPhone' als u dezelfde instellingen voor meldingen van de app wilt als op de iPhone. Als u bepaalde soorten meldingen alleen op uw Apple Watch wilt krijgen, tikt u op 'Aangepast'.

U kunt de meldingen voor apps van andere makers uitschakelen. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Match iPhone-meldingen van' en schakel de instelling naast de app uit.

Zorgen dat meldingen privé blijven

Wanneer u uw pols optilt om een melding te bekijken, ziet u eerst een korte samenvatting van de melding en een paar seconden later de volledige melding. Als u niet wilt dat de volledige melding wordt weergegeven, gaat u als volgt te werk:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch', tik op 'Meldingen' en schakel 'Berichtenprivacy' in.
  3. Wanneer u een melding krijgt, kunt u het volledige bericht bekijken door erop te tikken.

Als u het meldingensymbool wilt verbergen

symbool rode stip wordt op de wijzerplaat weergegeven wanneer u een melding ontvangt. U kunt de rode stip verbergen, zodat deze niet wordt weergegeven wanneer u ongelezen meldingen hebt:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Meldingen'.
  3. Schakel 'Berichtaanduiding' uit.

Als u geen meldingen op de Apple Watch ziet

Wanneer de apparaten zijn losgekoppeld, gaan de meldingen naar de iPhone in plaats van de Apple Watch. Veeg omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen als u de verbinding wilt controleren. Als de apparaten zijn losgekoppeld, ziet u mogelijk rood iPhone-symbool, X-symbool of wifisymbool. Verbind de iPhone met de Apple Watch.

Wanneer de Apple Watch is vergrendeld of 'Niet storen' is ingeschakeld, worden de meldingen op de iPhone ontvangen.

• Wanneer de Apple Watch is vergrendeld, verschijnt hangslot op de wijzerplaat.
  • Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, verschijnt maansymbool op de wijzerplaat. Als u deze functie wilt uitschakelen, veegt u omhoog op de wijzerplaat en tikt u op maansymbool van Niet storen.

Meldingen van apps van andere makers worden alleen afgeleverd als de gekoppelde iPhone ook verbonden is met een netwerk.