Een iPad configureren voor toetsen en proefwerken

Wanneer u een toets bij uw studenten wilt afnemen, kunt u hun iPad vergrendelen in de app waarmee de toets wordt afgenomen en functies uitschakelen waarvan u niet wilt dat ze deze gebruiken.

Er zijn meerdere methoden om te bepalen hoe uw studenten hun iPad tijdens een toets kunnen gebruiken. Aan de hand van deze tabel kunt u de functie vinden die voor uw instelling het meest geschikt is voor toetsen. Klik op de naam van de functie voor meer informatie.

Functie

Vereist app-ondersteuning

Vereist toezicht

Vereist MDM

Vereist aanvullende beperkingen

iOS-vereisten

Automatic Assessment Configuration

Ja

Nee

Nee

Nee

iOS 9.3.2 en hoger

Autonome één-app-modus

Ja

Ja

Ja

Ja

iOS 7.1 en hoger

Eén-app-modus

Nee

Ja

Nee

Ja

iOS 7.1 en hoger

Begeleide toegang

Nee

Nee

Nee

Ja

iOS 7.1 en hoger

Automatic Assessment Configuration

Met iOS 9.3.2 en hoger kunnen apps automatisch worden vergrendeld en kan de iPad worden geconfigureerd met Automatic Assessment Configuration. Met deze functie kunnen bevoegde toetsontwikkelaars apps maken die een iPad vergrendelen in een enkele app en de volgende functies bij het opstarten uitschakelen:

• Autocorrectie en spellingcontrole
  • Voorspellend toetsenbord
  • Definities opzoeken in woordenboeken
  • Toetscombinaties
  • Delen
  • Universeel klembord (iOS 10.2 en hoger)
  • Dicteren (iOS 10.3 en hoger)
  • Controle op afstand met Klaslokaal (iOS 10.3.2 en hoger)
  • Schermopname (iOS 11 en hoger)
  • Spreek geselecteerde tekst uit (iOS 11 en hoger)
  • Hoofdlettergevoelig, Voorvertoning teken en Slimme leestekens (iOS 11 en hoger)

Controleer bij uw toetsaanbieder of de app gebruikmaakt van Automatic Assessment Configuration.

Voor Automatic Assessment Configuration is geen extra beheer of configuratie vereist. Als u de één-app-modus of Begeleide toegang inschakelt, overschrijft die functie de beperkingen van uw app.

Dit is de enige methode om toetsenbord- en woordenboekfuncties automatisch te beperken. Als u een andere methode gebruikt om een iPad te vergrendelen en te configureren, moet u deze functies afzonderlijk beperken. Lees meer over het beperken van toetsenbord- en woordenboekfuncties.

Autonome één-app-modus

Autonome één-app-modus is een functie van apps waarmee toetsen worden afgenomen waarbij de iPad wordt vergrendeld in de app waarmee de toets wordt afgenomen. Als de app Automatic Assessment Configuration niet ondersteunt, kunt u de iPad configureren voor de autonome één-app-modus via MDM-software (Mobile Device Management). MDM-software installeert een profiel dat de app waarmee de toets wordt afgenomen op het apparaat identificeert.

Lees meer over Mobile Device Management voor iPhone, iPad en iPod touch.

Als u deze methode gebruikt om een iPad te vergrendelen en te configureren, moet u deze functies afzonderlijk beperken. Lees meer over het beperken van toetsenbord- en woordenboekfuncties.

Eén-app-modus

Wanneer u de één-app-modus inschakelt, kunt u ook de volgende beperkingen en toegankelijkheidsopties configureren:

• Touch
  • Motion
  • Volumeknoppen
  • Zijschakelaar
  • Sluimerknop
  • Automatisch slot
  • Spreek selectie uit*
  • Monogeluid*
  • VoiceOver*
  • Zoomen*
  • Keer kleuren om*
  • AssistiveTouch*

*Standaard uitgeschakeld.

Als u deze methode gebruikt om een iPad te vergrendelen en te configureren, moet u deze functies afzonderlijk beperken. Lees meer over het beperken van toetsenbord- en woordenboekfuncties.

Begeleide toegang

Begeleide toegang is ontworpen om studenten te helpen bij de les te blijven en op de inhoud gefocust te blijven. Aangezien Begeleide toegang een toegankelijkheidsfunctie voor individuele studenten is, moeten medewerkers of docenten elk apparaat handmatig configureren. Deze functie wordt niet aangeraden voor toetsen.