Als een Mac is zoekgeraakt of is gestolen

Als uw Mac zoekraakt, kunnen deze stappen helpen de Mac terug te vinden en uw gegevens te beveiligen.

Met 'Zoek mijn Mac' kunt u uw Mac vinden en beschermen als deze is zoekgeraakt of gestolen. Om 'Zoek mijn Mac' te gebruiken, schakelt u dit gewoon in 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' in. U moet 'Zoek mijn Mac' configureren voordat deze zoekraakt. Als u denkt dat de Mac is gestolen, neemt u contact op met de plaatselijke politie.

De locatie van de computer bepalen met 'Zoek mijn Mac'

Als u 'Zoek mijn Mac' had geconfigureerd voordat de Mac zoekraakte of gestolen werd, kunt u deze functie gebruiken om de locatie van de Mac op een kaart te zien of een geluid op de Mac af te spelen om u te helpen deze terug te vinden. U kunt deze functie ook gebruiken om de Mac op afstand te vergrendelen of te wissen. Als u 'Zoek mijn Mac' wilt gebruiken, logt u in bij iCloud.com op een andere computer of downloadt u de app Zoek mijn iPhone voor iPhone, iPad of iPod touch.

De locatie van de Mac op een kaart bepalen
Open 'Zoek mijn iPhone' en selecteer de Mac in het menu 'Apparaten' om de locatie ervan op een kaart weer te geven.

De Mac vergrendelen
U kunt 'Zoek mijn Mac' gebruiken om de Mac op afstand te vergrendelen met een toegangscode. U kunt ook een aangepast bericht op het scherm laten weergeven.

Een geluid afspelen
Als de Mac in de buurt is, kunt u er een geluid op laten afspelen om u of iemand in de buurt te helpen deze te vinden.

De Mac wissen
U kunt 'Zoek mijn Mac' gebruiken om alle persoonlijke informatie op de Mac op afstand te wissen en te verwijderen.

Wat gebeurt er als mijn Mac uitgeschakeld of offline is?

Als de Mac uitgeschakeld of offline is, kunt u nog steeds via 'Zoek mijn Mac' vragen om te worden geïnformeerd wanneer deze wordt gevonden, of de Mac op afstand vergrendelen of wissen. Wanneer de Mac online gaat, worden deze acties uitgevoerd. Als u de Mac verwijdert uit 'Zoek mijn Mac' wanneer deze offline is, worden uw verzoeken geannuleerd.

Hoe ontgrendel ik mijn Mac?

Zodra u de Mac hebt gevonden, kunt u deze ontgrendelen met uw toegangscode. Gebruik de toegangscode die u hebt gemaakt toen u uw Mac hebt vergrendeld met 'Zoek mijn Mac', en niet de toegangscode van uw apparaat.

Zo kunt u de toegangscode zien die u hebt gebruikt om uw Mac te vergrendelen:

1. Log in op icloud.com/find op een Mac of pc.
  2. Selecteer de Mac in het menu 'Apparaten'.
  3. Selecteer 'Ontgrendel'. Nadat u de stappen hebt gevolgd om uw identiteit te verifiëren, ziet u de toegangscode die u nodig hebt om uw Mac te ontgrendelen.

De toegangscode is slechts beperkte tijd geldig. Als u uw toegangscode bent vergeten of als u uw identiteit niet kunt verifiëren om de code te zien, brengt u de Mac naar een erkende Apple serviceprovider. Vergeet niet om het aankoopbewijs mee te nemen.

Als u de Mac niet vindt

'Zoek mijn Mac' is de enige Apple voorziening om een verloren Mac te zoeken of om de locatie ervan weer te geven. Als u 'Zoek mijn Mac' niet had geconfigureerd toen de Mac zoekraakte of als u de Mac niet kunt vinden, kunt u met deze stappen mogelijk uw gegevens beveiligen:

1. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID om te voorkomen dat iemand anders toegang heeft tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen van de Mac (zoals iMessage of iTunes) kan gebruiken.
  2. Wijzig het wachtwoord van andere accounts die u op de Mac gebruikt, inclusief websites van e-mailaanbieders, banken en sociale netwerken zoals Facebook of Twitter.
  3. Doe bij de lokale politie aangifte van verlies of diefstal van uw Mac. Ze vragen mogelijk het serienummer van de computer. U vindt deze informatie op de originele verpakking of op het aankoopbewijs dat u bij de aankoop van de Mac hebt gekregen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.