Het herleiden van unicast DNS-namen die eindigen op .local lukt niet in iOS

iOS-apparaten kunnen mogelijk geen unicast DNS-namen die eindigen op .local herleiden. Deze stappen kunnen u helpen om toegang te krijgen tot interne bedrijfsnetwerken die gebruik maken van een intern topleveldomein, zoals ‘mijndomein.local’.

Dit probleem wordt opgelost door uw private netwerk zo aan te passen (indien mogelijk) dat een andere domeinsuffix dan .local wordt gebruikt. Wanneer u een intern bedrijfsnetwerk een naam geeft, gebruikt u in plaats van ‘.local’ een van de volgende domeinsuffixen:

• .private

• .intranet

• .internal

• .lan

De Multicast Domain Name Service (mDNS) van Bonjour gebruikt de suffix .local voor de identificatie van apparaten die via Bonjour toegankelijk zijn. Het gebruik van de suffix .local vermijden bij het plannen van interne bedrijfsnetwerken wordt sterk aanbevolen.

In iOS 8 een label toevoegen aan een domeinnaam

Als u een .local topleveldomein via multicast in iOS 8 wilt herleiden, kunt u een naam met twee labels gebruiken, zoals ‘voorbeeld.local’. Dit voldoet aan de IANA-toewijzing van het lokale domein aan Bonjour.

U kunt ook namen met drie of meer labels (‘host.voorbeeld.local’) configureren om unicast DNS te gebruiken:

• Zorg ervoor dat de Domain Name Server beschikt over het SOA-record (Start of Authority) ‘.local’.

• Of gebruik een subdomein van ‘.local’, zoals ‘voorbeeld.local’. In dit geval kunt u een zoekdomein met twee labels toevoegen, zoals voorbeeld.local, en een SOA-record hebben voor voorbeeld.local of voor ‘.local’.