Soorten materiaal die door materiaalcaching in macOS worden ondersteund

Lees hier hoe u Apple software en iCloud-downloads kunt versnellen met materiaalcaching.

Door materiaalcaching in te schakelen, kunt u Apple software die via internet wordt aangeboden, sneller downloaden. Bij materiaalcaching worden kopieën van deze software lokaal op uw Mac bewaard, zodat de software sneller wordt gedownload op clients die ermee verbonden zijn.

Soorten materiaal die door de voorziening voor materiaalcaching worden ondersteund

macOS biedt ingebouwde ondersteuning voor het in de cache plaatsen van de volgende software.

macOS

• macOS-updates en Internet Recovery-schijfkopieën (macOS 10.13.5 of hoger)
  • Apps en app-updates uit de Mac App Store
  • Downloadbaar materiaal van GarageBand
  • Caching van iCloud-gegevens (foto's en documenten)
  • Materiaal van Apple Books
  • Downloadbare Xcode-onderdelen zoals simulators (Xcode 10.2 of hoger)

iOS 7 en hoger en Apple TV

• iOS-updates (via de ether)
  • Apple TV-updates (via de ether)
  • Apple TV-schermbeveiligingen (tvOS 12.2 of hoger)
  • iOS-apps, Apple TV-apps en app-updates
  • Support voor on-demand bronnen voor iOS 10 en hoger en tvOS 10 en hoger.
  • Caching van iCloud-gegevens (foto's en documenten) voor iOS 9 en hoger
  • iTunes U-cursusmateriaal van de App Store voor iOS en Apple Books, en tevens geüpload materiaal voor docenten zoals audio-, video-, iWork- en iBooks Author-bestanden
  • Materiaal van Apple Books
  • Bepaalde mobiele onderdelen zoals de Siri-stemmen van hoge kwaliteit, woordenboeken, en meer

Landelijke en regionale beperkingen

• Niet alle inhoud wordt in alle landen en regio's in de cache geplaatst.
  • Met ingang van december 2013 worden iTunes-downloads niet meer in de cache geplaatst in Brazilië, Mexico, het vasteland van China of Portugal. Apple Books-downloads worden in Canada niet in de cache geplaatst.
  • Wanneer materiaalcaching voor macOS is ingeschakeld, wordt het IP-adres en de regio van een Mac-computer bij Apple geregistreerd. Om materiaal van iTunes en de App Store in de cache te kunnen plaatsen, moet de geregistreerde regio van de macOS-materiaalcache overeenkomen met de regio van de client-Apple ID-accounts.

Meer informatie

Meer informatie over materiaalcaching.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.