Uw Apple Watch bijwerken

Gebruik uw iPhone om Apple Watch-software bij te werken. Nadat u de watchOS 6-upgrade hebt uitgevoerd, kunt u software rechtstreeks bijwerken op uw Apple Watch.

watchOS 6 is momenteel compatibel met Apple Watch Series 3 en nieuwer. Apple Watch Series 1 en 2 zullen watchOS 6 later dit jaar ondersteunen.

De compatibiliteit met watchOS 6 controleren

watchOS 6 vereist een iPhone 6s of nieuwer met iOS 13 of hoger, en is momenteel compatibel met Apple Watch Series 3 en nieuwer. Een Apple Watch identificeren.

Voordat u begint

1. Werk de iPhone bij naar de nieuwste iOS-versie.
  2. Zorg ervoor dat de Apple Watch tenminste 50 procent is opgeladen.
  3. Verbind de iPhone met wifi.
  4. Houd uw iPhone naast uw Apple Watch, zodat ze zich binnen bereik bevinden.

Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren. Het is verstandig om de update 's nachts uit te voeren of te wachten tot u tijd hebt.

Uw Apple Watch bijwerken met uw iPhone

Wanneer er een nieuwe update beschikbaar is, krijgt u een melding op uw Apple Watch. Tik op 'Werk vanavond bij' in de melding en ga vervolgens naar uw iPhone om te bevestigen dat u 's nachts wilt bijwerken. Laad aan het einde van de dag uw Apple Watch en iPhone gedurende de nacht op, zodat de update kan worden voltooid.

Voer de volgende stappen uit om handmatig naar updates te zoeken:

1. Zorg ervoor dat de Apple Watch aangesloten blijft op de oplader totdat de update is voltooid.
  2. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  3. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
  4. Download de update. Voer de toegangscode van de iPhone of de Apple Watch in als u hierom wordt gevraagd.
  5. Wacht tot de voortgangsbalk op de Apple Watch verschijnt. Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren.

Zorg ervoor dat de Apple Watch aangesloten blijft op de oplader totdat de update is voltooid. Start de iPhone of Apple Watch niet opnieuw op en sluit de Apple Watch-app niet. Als de update is voltooid, wordt uw Apple Watch vanzelf opnieuw opgestart.

Rechtstreeks op uw Apple Watch bijwerken

Als uw Apple Watch de watchOS 6-upgrade heeft, kunt u verdere updates installeren zonder uw iPhone:

1. Zorg ervoor dat uw Watch is verbonden met wifi.
  2. Open de Instellingen-app op de Watch.
  3. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
  4. Tik op 'Installeer' als er een software-update beschikbaar is en volg dan de instructies op het scherm op.

Zorg ervoor dat de Apple Watch aangesloten blijft op de oplader totdat de update is voltooid. Start de iPhone of Apple Watch niet opnieuw op en sluit de Apple Watch-app niet. Als de update is voltooid, wordt uw Apple Watch vanzelf opnieuw opgestart.

Als u hulp nodig hebt om bij te werken

Probeer deze stappen:

1. Zorg ervoor dat uw Apple Watch is aangesloten op de oplader
  2. Start uw Apple Watch opnieuw op. Houd de knop aan de zijkant ingedrukt totdat u 'Zet uit' ziet en sleep vervolgens de schuifbalk. Als u de Apple Watch opnieuw wilt inschakelen, houdt u de zijknop ingedrukt.
  3. Uw gekoppelde iPhone herstarten. Houd de sluimerknop ingedrukt tot de rode schuifknop verschijnt en versleep de schuifknop. Als u de iPhone opnieuw wilt inschakelen, houdt u de sluimerknop ingedrukt.
  4. Probeer de update opnieuw te starten.

Als de update niet wordt gestart, opent u de Apple Watch-app op uw iPhone, tikt u op 'Algemeen' > 'Gebruik' > 'Software-update' en verwijdert u het updatebestand. Nadat u het bestand hebt verwijderd, downloadt en installeert u watchOS opnieuw.

Als u een bètaversie van iOS of watchOS of ontwikkelaars-seed hebt geïnstalleerd

1. Verwijder het bètaprofiel van het apparaat voordat u bijwerkt. Profielen bekijken en verwijderen:
    • Open de Apple Watch-app op de iPhone, tik op de tab 'Mijn Watch' en ga vervolgens naar 'Algemeen' > 'Profielen'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat u wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als u hierom wordt gevraagd.
    • Open de Instellingen-app op de iPhone en tik vervolgens op 'Algemeen' > 'Beheer profielen en apparaten'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat u wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als u hierom wordt gevraagd.
  2. Nadat u de profielen hebt verwijderd, herstart u beide apparaten en zoekt u opnieuw naar de update.

Als u de openbare bètaversie van iOS wilt blijven gebruiken, kunt u het bètaprofiel opnieuw installeren.