Uw Apple Watch bijwerken

U kunt de nieuwste versie van watchOS rechtstreeks op uw Apple Watch downloaden of bijwerken via uw iPhone.

De compatibiliteit van uw Apple Watch controleren

Zorg er eerst voor dat uw Apple Watch over de nieuwste software beschikt. watchOS 9 is compatibel met de volgende Apple Watch-modellen:

• Apple Watch Series 4 en nieuwer
  • Apple Watch SE (1e generatie) en nieuwer
  • Apple Watch Ultra

Voor een update naar watchOS 9 hebt u een van deze iPhone-modellen nodig:

• iPhone 8 of nieuwer met iOS 16
  • iPhone SE (2e generatie) of nieuwer met iOS 16

Als uw Apple Watch niet compatibel is met de nieuwste versie van watchOS, geeft 'Software-update' aan wat de nieuwste versie voor uw Apple Watch is.

Identificeer welk model Apple Watch of iPhone u hebt.

Voorbereiden op een update

Doe dan het volgende:

1. Zorg dat uw iPhone is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS.
  2. Zorg dat uw Apple Watch voor minimaal 50 procent is opgeladen.
  3. Zorg dat uw iPhone verbinding heeft met wifi.

Houd uw iPhone tijdens de update in de buurt van uw Apple Watch. Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren, dus misschien wilt u 's nachts bijwerken of wachten tot u tijd hebt.

Uw Apple Watch bijwerken met uw iPhone

U kunt wachten tot de Apple Watch via een melding aangeeft dat er een nieuwe update beschikbaar is. Tik op 'Werk vanavond bij' in de melding en ga vervolgens naar uw iPhone om te bevestigen dat u 's nachts wilt bijwerken. Laad aan het einde van de dag uw Apple Watch en iPhone gedurende de nacht op, zodat de update kan worden voltooid.

Of u kunt uw Apple Watch handmatig bijwerken via uw iPhone:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
  3. Download de update. Voer de toegangscode van de iPhone of de Apple Watch in als u hierom wordt gevraagd.
  4. Wacht tot de voortgangsbalk op de Apple Watch verschijnt. Het bijwerken kan enkele minuten tot een uur duren.

Zorg ervoor dat de Apple Watch aangesloten blijft op de oplader totdat de update is voltooid. Start de iPhone of Apple Watch niet opnieuw op en sluit de Apple Watch-app niet. Als de update is voltooid, wordt uw Apple Watch vanzelf herstart.

Rechtstreeks op uw Apple Watch bijwerken

Als uw Apple Watch watchOS 6 of hoger heeft, kunt u updates installeren zonder uw iPhone:

1. Zorg dat uw Apple Watch verbinding heeft met wifi.
  2. Open de Instellingen-app op de Watch.
  3. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
  4. Tik op 'Installeer' als er een software-update beschikbaar is en volg dan de instructies op het scherm op.

Houd uw Apple Watch aangesloten op de oplader terwijl de update wordt voltooid. Herstart de Apple Watch niet. Als de update is voltooid, wordt uw Apple Watch vanzelf herstart.

Voor sommige iPhone-updates moet u mogelijk uw Apple Watch bijwerken

Het is belangrijk om Apple apparaten up-to-date te houden, zodat ze beschikken over de nieuwste oplossingen voor problemen en beveiligingsverbeteringen.

Voor sommige iOS-updates op uw iPhone moet u watchOS op uw Apple Watch ook bijwerken. Als u de melding 'Werk Apple Watch bij' en 'Je Apple Watch-software is niet up-to-date' ziet op uw iPhone, moet u bijwerken naar de nieuwste versie van watchOS, zodat de synchronisatie van uw gegevens, waaronder activiteitsgegevens, met uw iPhone actief blijft.

Meer hulp nodig bij het bijwerken?

Probeer deze stappen:

1. Zorg dat uw Apple Watch goed is aangesloten op de oplader
  2. Herstart de Apple Watch.
  3. Uw gekoppelde iPhone herstarten.
  4. Probeer opnieuw uw Apple Watch bij te werken.

Als de update niet start:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Software-update'.
  3. Verwijder het updatebestand.
  4. Probeer opnieuw uw Apple Watch bij te werken.

Lees wat u moet doen als 'Update kan niet worden geïnstalleerd' wordt weergegeven bij het bijwerken van de Apple Watch of als de Apple Watch aangeeft dat u meer beschikbare opslag nodig hebt om een watchOS-update te installeren.

Als u een bètaversie van iOS of watchOS of ontwikkelaars-seed hebt geïnstalleerd

Als u bètasoftware op uw iPhone of Apple Watch hebt geïnstalleerd, moet u het bètaprofiel verwijderen voordat u kunt bijwerken naar de volgende hoofdversie van de software:

• Open de Apple Watch-app op de iPhone, tik op de tab 'Mijn Watch' en ga vervolgens naar 'Algemeen' > 'Profielen'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat u wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als u hierom wordt gevraagd.
  • Open de Instellingen-app op de iPhone en tik vervolgens op 'Algemeen' > 'Beheer profielen en apparaten'. Tik achtereenvolgens op het bètaprofiel dat u wilt verwijderen en op 'Verwijder profiel'. Voer de toegangscode van de iPhone in als u hierom wordt gevraagd.

Nadat u de profielen hebt verwijderd, herstart u beide apparaten en zoekt u opnieuw naar de update.