Als uw Apple Watch niet oplaadt of niet kan worden ingeschakeld

Lees hier hoe u kunt ontdekken of uw Apple Watch wordt opgeladen en hoe u hulp kunt krijgen bij oplaadproblemen.

Vaststellen of uw Apple Watch wordt opgeladen

Als u uw Apple Watch aansluit op de oplaadkabel en het lichtnet, wordt er als het goed is een bliksemschicht groene bliksemschicht op het scherm weergegeven.

Als uw Apple Watch met watchOS 9 in de energiebesparingsmodus staat, worden de symbolen, de tijd en de dag hieronder in het geel weergegeven.

Apple Watch met oplaadsymbool

Apple Watch met tijd

Apple Watch met oplaadscherm

Als uw Watch moet worden opgeladen, verschijnt er een rode bliksemschicht rode bliksemschicht op het scherm. (Mogelijk moet u op de zijknop drukken om de wijzerplaat weer te geven.) Als uw Apple Watch wordt opgeladen, verandert de rode bliksemschicht rode bliksemschicht in een groene of gele bliksemschicht groene bliksemschicht. Als uw scherm leeg is of het oplaadkabelsymbool en een rode bliksemschicht rode bliksemschicht op het scherm verschijnen, laadt u uw Watch tot 30 minuten op.

Apple Watch met symbool dat aangeeft dat de Watch op een stopcontact moet worden aangesloten

Apple Watch met symbool dat aangeeft dat de Watch op een stopcontact is aangesloten

Apple Watch waarop wordt aangegeven dat de spaarstand actief is

Hulp krijgen als uw Apple Watch niet oplaadt

Als uw Apple Watch niet oplaadt of als een bericht op uw Watch aangeeft dat opladen met dit accessoire niet wordt ondersteund, probeert u onderstaande tips:

• Zorg ervoor dat u de magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel van Apple gebruikt die bij uw Apple Watch is geleverd.
  • Zorg ervoor dat u de magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel van Apple helemaal in de USB-lichtnetadapter hebt gestoken. Zorg er vervolgens voor dat u de adapter helemaal in een stopcontact hebt gestoken.
  • Als u een oplaadstandaard van derden gebruikt, gebruikt u de oplaadkabel die bij uw Apple Watch werd geleverd.
  • Verwijder de plastic folie volledig van beide kanten van de oplader.
    Oplaadkabel voor Apple Watch
  • Zorg dat de achterkant van de Apple Watch en de magnetische oplader schoon zijn.
  • Verplaats de achterkant van uw Apple Watch op de oplader. Als de magneten van de oplader correct zijn uitgelijnd met uw Apple Watch, wordt er als het goed is een groene of gele bliksemschicht groene bliksemschicht op de wijzerplaat weergegeven.*
  • Probeer een andere magnetische oplaadkabel of magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel voor Apple Watch, en een andere USB-lichtnetadapter. Als uw Apple Watch leeg is, moet u mogelijk enkele minuten wachten totdat de bliksemschicht groene bliksemschicht verschijnt nadat u begint met het opladen van uw apparaat.
  • Als de Apple Watch nog steeds niet oplaadt, herstart u deze geforceerd. Houd de zijknop en de Digital Crown minstens 10 seconden ingedrukt, of totdat het Apple logo wordt weergegeven.

* Als u het magnetische oplaaddock voor Apple Watch of de dubbele MagSafe-oplader van Apple gebruikt met een groter Apple Watch-model (44 mm, 45 mm of 49 mm), moet u mogelijk de positie van de oplader aanpassen. Pas de hoek van de oplader aan of leg deze volledig plat om ervoor te zorgen dat de magneten op één lijn liggen met de magneten in uw Watch. Als u een Apple Watch Ultra hebt en deze geen betrouwbare verbinding met deze oplaadapparaten maakt, zelfs niet als ze plat liggen, probeert u het bandje van de Watch te verwijderen voordat u de Watch op de oplader plaatst.

Meer informatie

Als u nog steeds hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.