Als u uw Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad niet op uw Mac kunt aansluiten

Probeer deze stappen om problemen met uw Magic-accessoires op te lossen.

Het apparaat in- en uitschakelen

Magic Mouse heeft een schakelaar aan de onderkant. Magic Keyboard en Magic Trackpad hebben een schakelaar aan de achterkant. Verschuif de schakelaar om het apparaat uit te schakelen (geen groen zichtbaar) en schuif de schakelaar weer terug om het apparaat in te schakelen (groen wordt zichtbaar).

Oudere modellen van het Apple Wireless Keyboard en Magic Trackpad hebben een aan/uit-knop aan de rechterkant. Houd die knop ingedrukt totdat het groene ledlampje aan de bovenkant uitgaat. U schakelt het apparaat weer in door nogmaals op de knop te drukken totdat het groene ledlampje gaat branden.

Controleren of Bluetooth is ingeschakeld

Via het ingebouwde trackpad van uw Mac-laptop of met een USB-muis kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u vervolgens op 'Bluetooth'. Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.

Als u geen USB-muis hebt en het toetsenbord is aangesloten, drukt u op Command-spatiebalk, typt u 'Bluetooth-bestandsuitwisseling' in het Spotlight-zoekveld, drukt u op de Return- of Enter-toets en drukt u vervolgens op de Return- of Enter-toets om Bluetooth in te schakelen.

Als u Bluetooth nog steeds niet kunt inschakelen, herstart u de computer en probeert u Bluetooth opnieuw in te schakelen.

Een Lightning-kabel aansluiten

Sluit het draadloze accessoire met een Lightning-naar-USB-kabel of een USB-C-naar-Lightning-kabel op uw Mac aan, wacht één minuut en koppel de kabel daarna los. Zo wordt het accessoire aan uw Mac gekoppeld en de ingebouwde batterij opgeladen. Om het oplaadniveau van uw accessoire te controleren, klikt u in de menubalk op het symbool van het bedieningspaneel . Klik daarna op 'Bluetooth'.

Oudere modellen worden niet via een Lightning-kabel opgeladen, maar hebben batterijen die vervangen moeten worden. Lees hoe u deze apparaten met uw Mac koppelt.

Controleren op draadloze interferentie

Als de draadloze verbinding met uw accessoire wegvalt, kan er sprake zijn van interferentie veroorzaakt door andere draadloze apparaten. Lees hoe u wifi- en Bluetooth-problemen oplost die door draadloze interferentie worden veroorzaakt.