Als je jouw Magic Keyboard, Magic Mouse of Magic Trackpad niet op je Mac kunt aansluiten

Probeer deze stappen om problemen met je Magic-accessoires op te lossen.

Schakel het apparaat uit en weer in

Magic Mouse heeft een schakelaar aan de onderkant. Magic Keyboard en Magic Trackpad hebben een schakelaar aan de achterkant. Verschuif de schakelaar om het apparaat uit te schakelen (geen groen zichtbaar) en schuif de schakelaar weer terug om het apparaat in te schakelen (groen wordt zichtbaar).

Oudere modellen van het Apple Wireless Keyboard en Magic Trackpad hebben een aan/uit-knop aan de rechterkant. Houd die knop ingedrukt totdat het groene ledlampje aan de bovenkant uitgaat. Je schakelt het apparaat weer in door nogmaals op de knop te drukken totdat het groene ledlampje gaat branden.

Controleren of Bluetooth is ingeschakeld

Via het ingebouwde trackpad van je Mac-laptop of met een USB-muis kies je het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en klik je vervolgens op 'Bluetooth'. Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.

Als je geen USB-muis hebt en het toetsenbord is aangesloten, druk je op Command-spatiebalk, typ je 'Bluetooth-bestandsuitwisseling' in het Spotlight-zoekveld, druk je op de Return- of Enter-toets en druk je vervolgens op de Return- of Enter-toets om Bluetooth in te schakelen.

Als je Bluetooth nog steeds niet kunt inschakelen, herstart je de computer en probeer je Bluetooth opnieuw in te schakelen.

Een Lightning-kabel aansluiten

Sluit het draadloze accessoire met een Lightning-naar-USB-kabel of een USB-C-naar-Lightning-kabel op je Mac aan, wacht één minuut en koppel de kabel daarna los. Zo wordt het accessoire aan je Mac gekoppeld en de ingebouwde batterij opgeladen. Om het oplaadniveau van je accessoire te controleren, klik je in de menubalk op het symbool van het bedieningspaneelGeen alt beschikbaar voor afbeelding. Klik daarna op 'Bluetooth'.

Oudere modellen worden niet via een Lightning-kabel opgeladen, maar hebben batterijen die vervangen moeten worden. Lees hoe je deze apparaten met je Mac koppelt.

Controleren op draadloze interferentie

Als de draadloze verbinding met je accessoire wegvalt, kan er sprake zijn van interferentie veroorzaakt door andere draadloze apparaten. Lees hoe je wifi- en Bluetooth-problemen oplost die door draadloze interferentie worden veroorzaakt.