De batterij controleren en de Apple Watch opladen

Controleer de batterij in één oogopslag op de wijzerplaat, vanuit het bedieningspaneel of in de nachtklokmodus.

Batterijniveau op Apple Watch

De batterijlading controleren

U kunt het batterijniveau van uw Apple Watch op verschillende plaatsen controleren:

Apple Watch met oplaadgegevens in de Instellingen-app

Oplaadgegevens bekijken in Instellingen

Open in watchOS 7 en hoger de Instellingen-app en tik op 'Batterij'. U ziet het huidige batterijniveau en een gedetailleerde oplaadgrafiek.

Apple Watch aangesloten op magnetische oplaadkabel voor Apple Watch

Uw Apple Watch opladen

Als uw batterij bijna leeg is, ziet u het symbool van een bijna lege batterij  op het scherm van uw Apple Watch. Een Apple Watch opladen:

1. Ga veilig om met de Apple Watch en de bijbehorende accessoires en doe de Watch altijd af voordat u deze gaat opladen.
  2. Sluit de magnetische oplaadkabel voor Apple Watch, de magnetische snellader-naar-USB‑C-kabel voor Apple Watch of het magnetische oplaaddock voor Apple Watch aan op een USB-lichtnetadapter.
  3. Sluit de adapter aan op een stopcontact. U kunt de oplaadkabel ook op een USB-poort aansluiten.
  4. Plaats de achterkant van uw Apple Watch op de oplader. De magneten van de oplader zorgen ervoor dat de Apple Watch op de juiste positie zit. Op de wijzerplaat wordt nu het oplaadsymbool  weergegeven.
  5. Wacht tot de Apple Watch is opgeladen. Terwijl uw apparaat oplaadt, gaat de Apple Watch in de nachtklokmodus.

Als u een Apple Watch Series 7 hebt, kunt u uw Watch ook snel opladen.

Geoptimaliseerd opladen

Met watchOS 7 leert uw Apple Watch uw dagelijkse oplaadgewoonten om de levensduur van uw batterij te verlengen. Lees meer over het geoptimaliseerd opladen van uw Apple Watch.

Apple Watch in de spaarstand

De spaarstand gebruiken

In de spaarstand kunt u de tijd op de Apple Watch zien terwijl het energieverbruik wordt verlaagd. Terwijl de Apple Watch in de spaarstand staat, kunt u op de knop aan de zijkant drukken om het huidige tijdstip weer te geven. In de spaarstand communiceren de Apple Watch en de iPhone niet met elkaar en hebt u geen toegang tot andere functies van de Watch.

De spaarstand inschakelen

Wanneer de batterijlading 10 procent is, waarschuwt de Apple Watch u en vraagt deze of u de spaarstand wilt gebruiken. Wanneer de batterij bijna leeg is, gaat de Watch automatisch in de spaarstand en wordt het symbool van een bijna lege batterij  weergegeven naast de tijd. Lees hoe u de gebruiksduur en levensduur van de batterij maximaliseert.

De spaarstand inschakelen:

1. Veeg omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op het batterijpercentage.
  3. Versleep de spaarstandschuifknop en tik op 'Ga door'.

De spaarstand uitschakelen

1. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  2. Wacht tot de Apple Watch herstart. U moet de Apple Watch mogelijk eerst opladen.

Als u de Apple Watch niet kunt opladen