De batterij controleren en de Apple Watch opladen

Controleer de batterij in één oogopslag op de wijzerplaat, vanuit het bedieningspaneel of in de nachtklokmodus.

De batterijlading controleren

Magnetische oplaadkabel van Apple Watch

Een Apple Watch opladen

Als de batterij bijna leeg is, ziet u een rode bliksemschicht op het scherm van de Apple Watch. Zo laadt u een Apple Watch op:

1. Ga veilig om met de Apple Watch en de bijbehorende accessoires en doe de Watch altijd af voordat u deze gaat opladen.
  2. Sluit de magnetische oplaadkabel van Apple of het magnetische oplaaddock voor de Apple Watch aan op de bijbehorende USB-lichtnetadapter.
  3. Sluit de adapter aan op een stopcontact. U kunt de oplaadkabel ook op een USB-poort aansluiten.
  4. Plaats de achterkant van de Apple Watch op de oplader. De magneten van de oplader zorgen ervoor dat de Apple Watch op de juiste positie zit. Op de wijzerplaat wordt nu een groene bliksemschicht weergegeven.
  5. Wacht tot de Apple Watch is opgeladen. Terwijl uw apparaat oplaadt, gaat de Apple Watch in de nachtklokmodus

Zoek naar hulp als uw Apple Watch niet oplaadt

De spaarstand gebruiken

In de spaarstand kunt u de tijd op de Apple Watch zien terwijl het energieverbruik wordt verlaagd. Terwijl de Apple Watch in de spaarstand staat, kunt u op de knop aan de zijkant drukken om het huidige tijdstip weer te geven. In de spaarstand communiceren de Apple Watch en de iPhone niet met elkaar en hebt u geen toegang tot andere functies van de Watch.

De spaarstand inschakelen

Wanneer de batterijlading 10 procent is, waarschuwt de Apple Watch u en vraagt deze of u de spaarstand wilt gebruiken. Wanneer de batterij bijna leeg is, gaat de Watch automatisch in de spaarstand en wordt rode bliksemschicht weergegeven naast de tijd. Lees hoe u de gebruiksduur en levensduur van de batterij maximaliseert

De spaarstand inschakelen:

1. Veeg omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op het batterijpercentage.
  3. Veeg naar rechts op de knop 'Spaarstand' en tik vervolgens op 'Ga door'.

De spaarstand uitschakelen

Zo schakelt u de spaarstand uit:

1. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  2. Wacht tot de Apple Watch herstart. U moet de Apple Watch wellicht eerst opladen.

Als u de Apple Watch niet kunt opladen