Als u de toegangscode van uw Apple Watch bent vergeten

Lees hoe u de toegangscode van uw Apple Watch verwijdert.

Via de gekoppelde iPhone

Als u uw iPhone bij de hand hebt, kunt u met de Apple Watch-app de toegangscode van de Apple Watch verwijderen. Als u de toegangscode verwijdert, moet u daarna de Apple Watch opnieuw configureren en herstellen vanaf een reservekopie.

1. Houd uw Apple Watch en uw iPhone dicht bij elkaar tot u de volgende stappen hebt voltooid.
  2. Open de Apple Watch-app en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  3. Tik op 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in'.
  4. Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen van Apple Watch' en tik nogmaals om te bevestigen. Mogelijk moet u het wachtwoord van uw Apple ID invoeren.
    Scherm 'Stel opnieuw in' op een iPhone
  5. Wacht tot de procedure is voltooid en configureer uw Apple Watch vervolgens opnieuw. Zet een reservekopie terug wanneer u hierom wordt gevraagd.

Vergrendeld Apple Watch-scherm

Op de Apple Watch zelf

Als u de gekoppelde iPhone niet bij de hand hebt, kunt u de toegangscode van de Apple Watch toch verwijderen.

1. Laat de Watch op de oplader tot u alle stappen hebt voltooid.
  2. Houd de zijknop ingedrukt tot u 'Zet uit' ziet.
  3. Druk stevig op de schuifknop 'Zet uit' en til vervolgens uw vinger omhoog.
  4. Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'.
  5. Wacht tot de procedure is voltooid en configureer uw Apple Watch vervolgens opnieuw. Zet een reservekopie terug wanneer u hierom wordt gevraagd.