Over Bluetooth, wifi en mobiele netwerken op Apple Watch

Lees meer over Bluetooth en wifi voor Apple Watch en hoe de Watch beide gebruikt. Lees ook hoe mobiele netwerken op Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) worden gebruikt.

Bedieningspaneel op een iPhone

Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle functies van de Apple Watch, moet u wifi en Bluetooth inschakelen op de gekoppelde iPhone. Veeg omhoog op de iPhone om het bedieningspaneel te openen. Zorg er vervolgens voor dat wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld.

De Apple Watch gebruikt wifi en Bluetooth voor communicatie met de gekoppelde iPhone en wisselt hierbij van verbinding wanneer dat nodig is:

• De Apple Watch gebruikt Bluetooth wanneer de iPhone in de buurt is. Dat bespaart stroom.
  • Als Bluetooth niet beschikbaar is, probeert de Apple Watch wifi te gebruiken. Als er bijvoorbeeld een compatibel wifinetwerk beschikbaar is en de iPhone zich buiten Bluetooth-bereik bevindt, gebruikt de Apple Watch wifi.

Compatibel wifinetwerk voor Apple Watch

De Apple Watch kan verbinding maken met een wifinetwerk:

• Als de iPhone, terwijl deze via Bluetooth is verbonden met de Watch, eerder verbinding heeft gemaakt met het netwerk.
  • Als het wifinetwerk 802.11b/g/n 2,4 GHz is.

De Apple Watch maakt bijvoorbeeld geen verbinding met 5 GHz-wifinetwerken of met openbare netwerken die inlognamen, abonnementen of profielen vereisen. Wanneer de Apple Watch verbinding maakt met een compatibel wifinetwerk in plaats van met de iPhone-verbinding, verschijnt symbool voor wifi in het bedieningspaneel.

De verbinding tussen de apparaten controleren

U kunt de verbinding tussen een Apple Watch en iPhone op twee manieren controleren:

• Als u rood symbool Geen verbinding of X-symbool op de wijzerplaat ziet, hebt u geen verbinding.
  • Veeg omhoog op de wijzerplaat om het bedieningspaneel te openen. Daarin ziet u of de apparaten verbonden zijn. U kunt ook tikken op  iPhone-symbool. Als u verbonden bent, maakt de iPhone een 'ping'-geluid.

Een mobiel netwerk gebruiken

Met Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en een mobiele verbinding kunt u bellen en data of apps gebruiken wanneer u de iPhone niet bij u hebt of geen wifiverbinding hebt. Lees hoe u een Apple Watch toevoegt aan een mobiel abonnement.

Veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen als u de signaalsterkte wilt controleren.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt groen wanneer het apparaat verbonden is. De groene stippen geven de signaalsterkte aan.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt wit wanneer het mobiele abonnement actief is maar de Apple Watch verbonden is met de iPhone of een wifinetwerk.

Als u het mobiele netwerk wilt in- of uitschakelen, veegt u omhoog om het bedieningspaneel te openen, tikt u op Groene knop voor mobiel netwerk en schakelt u 'Mobiel netwerk' uit.

Sommige apps worden mogelijk niet bijgewerkt als de Apple Watch niet is verbonden met de iPhone.

De wifiverbinding verbreken op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)

De verbinding met een wifinetwerk kan alleen op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) worden verbroken.

Veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen en tik op wifisymbool. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden. Nadat u de verbinding hebt verbroken, maakt de Apple Watch niet langer automatisch verbinding met dit wifinetwerk totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
  • Het 05.00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.