Over Bluetooth, wifi en mobiele netwerken op Apple Watch

Lees meer over Bluetooth en wifi voor Apple Watch en hoe de Watch beide gebruikt. Lees ook hoe mobiele netwerken op Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) worden gebruikt.

Bedieningspaneel op een iPhone X

Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle functies van de Apple Watch, moet u wifi en Bluetooth inschakelen op de gekoppelde iPhoneOpen het bedieningspaneel op uw iPhone en zorg er vervolgens voor dat wifi  en Bluetooth  zijn ingeschakeld.

De Apple Watch gebruikt wifi en Bluetooth voor communicatie met de gekoppelde iPhone. Als u een mobiel netwerk hebt, kan de Watch ook verbonden blijven via een mobiel netwerk. De Watch schakelt op een intelligente manier tussen Bluetooth, wifi en het mobiele netwerk, waarbij de verbinding wordt gekozen die de minste energie verbruikt. Dit doet u als volgt:

• De Apple Watch gebruikt Bluetooth wanneer de iPhone in de buurt is. Dat bespaart stroom.
  • Als Bluetooth niet beschikbaar is, probeert de Apple Watch wifi te gebruiken. Als er bijvoorbeeld een compatibel wifinetwerk beschikbaar is en de iPhone zich buiten Bluetooth-bereik bevindt, gebruikt de Apple Watch wifi.
  • Als Bluetooth en wifi niet beschikbaar zijn en u een mobiel abonnement afsluit, kunnen 'Cellular'-modellen van de Apple Watch verbinding maken met mobiele netwerken.

Verbinding maken met een compatibel wifinetwerk

De Apple Watch kan verbinding maken met een wifinetwerk:

• Als de iPhone, terwijl deze via Bluetooth is verbonden met de Watch, eerder verbinding heeft gemaakt met het netwerk.
  • Als het wifinetwerk 802.11b/g/n 2,4 GHz is.

De Apple Watch maakt bijvoorbeeld geen verbinding met 5 GHz-wifinetwerken of met openbare netwerken die inlognamen, abonnementen of profielen vereisen. Wanneer de Apple Watch verbinding maakt met een compatibel wifinetwerk in plaats van met de iPhone-verbinding, verschijnt het symbool voor wifi in het bedieningspaneel.

Een wifinetwerk kiezen

Wifi uit- of inschakelen

1. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm.
  2. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  3. Tik op het symbool voor wifi. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden.

U kunt de verbinding met een wifinetwerk alleen verbreken op een Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular). Nadat u de verbinding hebt verbroken, maakt de Apple Watch niet langer automatisch verbinding met dit wifinetwerk totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
  • Het 05.00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

Een mobiel netwerk gebruiken

Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) en Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) kunnen verbinding maken met een mobiel netwerk. Met een mobiele verbinding kunt u bellen en data of apps gebruiken wanneer u de iPhone niet bij u hebt of geen wifiverbinding hebt. Lees hoe u een Apple Watch toevoegt aan een mobiel abonnement.

Uw signaalsterkte controleren

1. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm.
  2. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  3. Schakel de knop 'Mobiel netwerk' in.

Bedieningspaneel op Apple Watch met vier groene stippen.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt groen wanneer het apparaat verbonden is. De groene stippen geven de signaalsterkte aan.

Bedieningspaneel op Apple Watch toont dat u verbonden bent met wifi.

De knop 'Mobiel netwerk' wordt wit wanneer het mobiele abonnement actief is maar de Apple Watch verbonden is met de iPhone of een wifinetwerk.

Het mobiele netwerk in- of uitschakelen

1. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm.
  2. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog.
  3. Tik op de groene knop 'Mobiel netwerk' en schakel vervolgens 'Mobiel netwerk' uit.

Sommige apps worden mogelijk niet bijgewerkt als de Apple Watch niet is verbonden met de iPhone.

De verbinding tussen de iPhone en Apple Watch controleren

• Controleer de wijzerplaat. Als u het rode symbool 'Geen verbinding' of het rode X-symbool op de wijzerplaat ziet, hebt u geen verbinding.
  • Controleer het bedieningspaneel. Houd uw vinger op de onderkant van het scherm, wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg omhoog. Als u het rode symbool 'Geen verbinding' of het rode X-symbool ziet, hebt u geen verbinding.
  • Tik op het iPhone-symbool in het bedieningspaneel. Als uw apparaten verbonden zijn, maakt de iPhone een 'ping'-geluid.