Het beeld van uw iPhone of iPod touch draaien

Het beeld van uw iPhone en iPod touch kan draaien zodat u apps, zoals Safari en Berichten, in de staande modus of in de liggende modus kunt weergeven. Lees hier hoe u het beeld van uw iPhone of iPod touch kunt draaien, of hoe u hulp kunt krijgen als de functie niet werkt.

Sommige apps ondersteunen geen rotatie, dus uw scherm draait mogelijk zelfs als Staanderichtingsslot niet is ingeschakeld.

Het beeld draaien op een iPhone zonder thuisknop

1. Veeg vanaf de rechterbovenhoek van het scherm omlaag om het bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op de knop 'Staanderichtingsslot' om deze uit te schakelen.
  3. Draai uw iPhone een kwartslag naar links of rechts.

Als het scherm nog niet draait, probeer dan een andere app, zoals Safari of Berichten, waarvan bekend is dat zij in de liggende modus werken.

Lees hoe u het beeld van uw iPad kunt draaien.

Het beeld draaien op een iPhone of iPod touch met een thuisknop

1. Veeg vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  2. Tik op de knop 'Staanderichtingsslot'  om deze uit te schakelen.
  3. Draai uw iPhone of iPod touch een kwartslag naar links of rechts.

Als het scherm nog niet draait, probeer dan een andere app, zoals Safari of Berichten, waarvan bekend is dat zij in de liggende modus werken.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support over uw iPhone of iPod touch.